Home » 1. lomaviikon päiväkirja

1. lomaviikon päiväkirja

by Iida Åfeldt

MAANANTAI 28.6.

Ensimmäinen kokonainen lomaviikko edessä! Eemi oli edellisellä viikolla kaksi päivää päiväkodissa ennen juhannusta ja nyt sitten vietämme kesälomaa yhdessä. Viime kesänä pidin kesästämme viikkopäiväkirjaa ja ajattelin tehdä tänäkin vuonna samoin.

Loman alkajaisiksi saimme ystäväni Jasminin meille Kuopiosta. Kävimme hakemassa hänet läheiseltä juna-asemalta ja poikkesimme samalla lounasvohveleilla Arkikulta kahvilassa. Vohvelit ovat maidottomia, munattomia ja gluteenittomia. Illalla herkuttelimme vielä äitini  kuistilla mansikkakakkua.

 TIISTAI 29.6.

Aamulla pikkusikoni tuli meille olemaan Eemin ja Velin kanssa. Minä ja Jasmin lähdettiin viettämään päivää Helsinkiin. Kävimme Pullabiilillä, joka kiertää Helsinkiä ja uudessa Stockmannille avatussa Relovessa. Ne molemmat olivat Jasminin toiveita. Pääsin itsekin ensimmäistä kertaa Stockmannin Reloveen ja olihan se älyttömän upea. Lounas oli myös tosi hyvää! Tätä ennen olen käynyt aivan joka Helsinkireissulla Töölön tai Fredan Relovessa. Konsepti on loistava, kahvila ja kirppis samassa!

Meillä oli aivan ihana päivä kaksin. Eemi taas oli saanut nauttia pikkusiskojeni seurasta ja kertoi, että hänellä oli hyvä päivä!

KESKIVIIKKO 30.6.

Alkuun olimme ajatelleet lähteä keskiviikkona yhdessä Hankoon. Aamun aikana suunnitelmat kuitenkin muuttuivat. Hankoon on kahden tunnin ajamatka suuntaansa ja emme ole yhtään rantaihmisiä. Automatka ei houkutellut yhtään, eikä kyllä liiemmin rantakaan. Päädyimme päiväretkelle Hämeenlinnaan. Hämeenlinna on lähellä ja täynnä aivan ihania kohteita.

Kävimme Tiirinkosken tehtaalla syömässä herkulliset lounasvohvelit tilan omista härkäpapujauhoista tehtynä. Kävimme useammalla kirpputorilla ja viimeisenä vielä kahvilla Villa Marengissa ennen kotimatkaa. Päivä oli todella ihana!

TORSTAI 1.7.

Aamulla suuntasimme ulkokuntosalille tekemään hyvän treeniin ja siitä sitten leikkipuistoon. Päivä meni kotosalla pääosin. Iltapäivällä poikkesimme Mattilan tilalla kahvilla. Se on aivan ihana kohde Nurmijärvellä! Tila on luomumansikkapeltojen keskellä ja nyt siellä onkin paras sesonki itsepoimintaan! Siellä saa myös överihyvää pizzaa ja ihania kahvilaherkkuja!

PERJANTAI 2.7.

Perjantaina suuntasimme ihanaan Träskändan kartanoon. Kartanon alue on ihan mieletön ja se henkii meinneiden aikojen tunnelmaa. Tränskändan kartanonpuistossa tuntuu kuin ei olisi Suomessa ollenkaan, vaan Keski-Euroopassa.  Kesäaikana alueella toimii myös kahvila, jossa on todella hyvä tarjonta. Matkalla poikkesimme hakemaan sushia ja herkuttelimme niillä kotona.

Illalla kävimme uimassa läheisellä rannalla ja saunomassa äitini luona. Päivä oli aivan ihana jälleen!

LAUANTAI 3.7.

Lauantaina aamupäivä meni autoa pakatessa. Lounaan jälkeen lähdimme kaikki yhdessä kohti Kuopiota. Jännitin matkaa jonkin verran, sillä en ole koskaan ajanut lähes 400 km suuntaansa, varsinkaan koiranpennun ja taaperon kanssa. Matka kuitenkin sujui yli odotusten, monin kertaisesti! Teimme kaksi pysähdystä matkan aikana Heinolassa ja Juvalla, joka oli todella toimiva ratkaisu. Lisäksi ajomatka pilkkoutui pysähdysten vuoksi osiin ja oli itselleni mukavampi ajaa. Perillä olimme ennen ilta kuutta. Pysähdykset toki pidensivät matkaa, mutta olivat tarpeen.

Matkan jälkeen olin kyllä todella ylpeä niin koirasta kuin taaperostakin! He olivat niin hienosti. Aivan mahtavaa, että ystäväni Jasmin oli seurana matkalla. Nyt tiedän, että pärjään yksin takaisin kotiin tultaessa. Ensi viikolla ajan saman matkan yksin poikien kanssa.

Illalla kävimme piknikillä yhdessä Valkaisenlammen puistossa, jotta saimme pitkän matkan jälkeen vähän ulkoilmaa ja liikettä!

SUNNUNTAI 4.7.

Sunnuntai alkoi rauhallisesti Kuopiossa Jasminin kotona nautitulla aamupalalla. Sen jälkeen lähdimme kirppiskierrokselle, josta tein muutaman ihanan löydön. Lounasta nautimme aivan ihanassa Kahvila Vohovelissa. Kyseessä on kesäkahvila, jossa vohvelit saa nauttia ihanassa puutarhassa. Vohvelit ovat vegaanisia ja gluteenittomia.

Vohveleilta suuntasimme Väinölänniemien uimarannalle. Ranta oli mielestäni aivan mahtava. Cafe Väinön lähettyvillä on tekopalmut ja ne tuovat rannalle hauskan tunnelman, ihan kuin olisi etelänlomalla!  Rannalla oli porukkaa, sillä helle hellii myös Kuopiota. Fiilis tosiaan oli epätyypillinen suomirannalle!

10 kommenttia

Orava 5.7.2021 - 00:01

Kuulostaa aivan ihanalta loman starttaukselta 🙂 ehditte tekemään niin paljon, mutta meno ei kuulosta kuitenkaan hengästyttävältä.

Vastaa
iidaafel 5.7.2021 - 06:29

No kyllä! Ehdottiin kyllä vaikka ja mitä!

Vastaa
minnis 5.7.2021 - 07:24

Nämä kesäloman viikkopostaukset ovat kivoja! Mukavan kuuloinen lomaviikko, upeat ja hyväntuuliset kuvat kruunaavat kokonaisuuden. Mahtavaa, jos kirjoitat lomalla lisää tällaisia 🙂

Minna

Vastaa
iidaafel 5.7.2021 - 20:39

Kiitos Minna! Ihana kuulla❤️

Vastaa
Annne 5.7.2021 - 09:17

Siis aivan IHANA tuo kukkahame sinulla! 🙂 Onko kirppislöytö vai osaatko sanoa mistä tuollaisia saa/on saanut?

Vastaa
iidaafel 5.7.2021 - 20:40

Se hame on Uhana designin❤️

Vastaa
Katariina Kuronen 5.7.2021 - 10:31

Oi, kun teidän loman alku kuulostaa ihanalta! Ootte ehtineet tehdä vaikka mitä viikon aikana! <3 Hassu sattuma, minäkin olin eilen Väinölänniemen uimarannalla, sillä olen myös käymässä Kuopiossa nyt 😀 Mutta en kylläkään, nähnyt teitä siellä. Oli tosiaan porukkaa aika paljon! Ja hauskat ne palmut siellä 🙂

Vastaa
iidaafel 5.7.2021 - 20:40

Eikä! No olipas sattuma🤩👌🏼 Paljon tosiaan oli porukkaa!

Vastaa
Ennia 6.7.2021 - 15:48

Ihana punavalkoinen pitkähihainen kukkamekko ❤, onko mistä?

Tervetuloa Kuopioon 😁

Vastaa
iidaafel 6.7.2021 - 16:05

Kiitos! Se on Lindexiltä😍

Vastaa

kommentoi postausta