Home » 10 x paras asia nyt

10 x paras asia nyt

by Iida Åfeldt

IHANA TOINEN KOLMANNES

Raskaudessa ensimmäinen kolmannes on jo takana ja olen raskausviikolla 16. Siis tämä tuntuu jotenkin uskomattomalta. Nyt kun pahoinvointi on hellittänyt, unohdan oikeastaan olevani edes raskaana. Olo on kaikinpuolin tosi hyvä ja onnellinen. Olen alkanut tuntea hentoja liikkeitä. Tunnen ne semmoisena jännänä kuplinta vatsassa. Ihanaa odottaa liikkeiden vahvistumista lähiviikkojen aikana. Eipä ole enää kauaa rakenneultraankaan, joka toukokuun lopussa odottaa.

RAIKKAAT HERKUT

Olen ihan hulluna hunajamelooniin, kookosjugurttiin ja kivennäisveteen. Kaikki raikas on puhutellut koko raskauden. Oikein vesikielellä haaveilen tulevista kotimaisista mansikoista ja siitä, että vesimeloni tulisi sesonkiin.

UIMINEN

Olen käynyt yksin ja yhdessä Eemin kanssa uimahallissa epäsäännällisen säännöllisesti. Nyt sovimme ystäväni kanssa yhteisen uimapäivän ja tarkoitus on nyt käydä kerran viikossa aikuisten kesken uimassa. Kun asia on sovittu toisen kanssa, tuntuu siitä helpommalta pitää kiinni. Uiminen on minulle tosi mieleistä ja saan siitä hyvää mieltä.

SISSI

Katsoin hetki sitten Netflixiin tulleen Bridgertonin toisen tuotantokauden ja se oli ihana. Siitä siirryin katsomaan mtv-palvelusta Sissi -sarjan ensimmäisen kauden. Aivan mieletön sarja. Nyt vaan odotan lisää kausia! Tai jotain samantyylistä katsottavaa tilalle. Rakastan pukuloistoa ja menneeseen aikaan sijoittuvia tapahtumia. Sissistä on tehty useampi sarja sekä piirretty, jota katsoin itse lapsena. Keisarinnalla oli mielenkiintoinen ja osin surullinen elämä, joka tuodaan uudessa Sissi-sarjassa hienosti esiin.

KOIRAKUMMIT

Olen tutustunut aivan ihanaan vanhempaan pariskuntaan, joilla ei ole enää omaa koiraa, mutta koiran kaipuuta kyllä. Olemme koko kevään tehneet tuttavuutta heihin koiran kanssa. He ovat vieneet Veliä lenkille ja ottaneet päivähoitoon tarvittaessa. He nauttivat koiraseurasta ja ovat aidosti iloisia saadessaan viettää koiran kanssa aikaa. Olen tästä ystävyydestä todella iloinen. Ihana tietää, että on paikka johon koira voi mennä tarvittaessa. Vaikkei synnytyskään ole vielä ajankohtainen, niin on sekin ollut mielessä lapsen ja koiran hoitojärjestelyiden suhteen. Mutta nyt ainakin toiselle on jo hoitopaikka olemassa!

OMA PIHA

Meidän pihalta on kaikki lumet sulaneet ja se on jo ihan kuiva. Olen hakenut terassille kalusteet ja on siellä ensimmäiset terassikahvit jo juotu. Kukkapenkistä on lähtenyt syksyllä istutetut kukkasipulit nousemaan. Ihana jännittää, että mitä maasta nousee. En nimittäin yhtään muista mitä kaikkea tuli laitettua, tulppaaneja nyt ainakin! Odotan, että pääsen ihan kunnolla sisustamaan terassia ja ostamaan kesäkukkia. Haaveilen sellaisesta ihanasta keitaasta, kukkia, verhoja, tyynyjä ja paperilyhtyjä.

LAINALUPAUS

Olen lähivuosina alkanut haaveilla omistusasunnosta. En ole kuitenkaan uskaltanut lähestyä pankkia asian tiimoilta. Olen ajatellut, että lainan saaminen yksinhuoltaja-yrittäjänä on yhtä kuin mahdottomuus. Nyt sain kuitenkin rohkeutta ottaa asian keskusteluun pankin kanssa ja yllätyin mahdollisuudestani lainaan. Pankki näytti nimittäin vihreää valoa asialle. Se teki kyllä valtavan iloiseksi!  Mitään kohdetta ei kuitenkaan ole katsottuna. Haluan asua Nurmijärvellä ja juuri tietyssä taajamassa. Alueella on todella vähän myyntiin tulevia kohteita tai niitä tulee harvakseltaan. Minulla ei toki ole mitään kiirettä asian suhteen. Mahdumme hyvin asumaan vauvan kanssa nykyisessä vuokrakaksiossamme. Mutta nyt pidän tarkemmin myynti-ilmoituksia silmällä. Josko vaikka vuoden sisään tulisi joku juuri meille sopiva kohde! Olisihan se taas yksi toteutunut unelma lisää!

ULKOILUN HELPPOUS

Pitkän ja pimeän talven jälkeen ulos lähteminen näin keväällä tuntuu ihanan helpolta. Tätä olen niin odottanut! Ei hirveää vaateshowta ja tappelua pukemisesta lapsen kanssa. Tai lapsen maanittelua lenkille lähdöstä, kun koira nyt on vain käytettävä. Keväällä vaatteita tarvitsee vähemmän ja ulkona pääsee kulkemaan helpommin. Voidaan kävellä, ottaa pyörät alle tai mennä rattailla ilman tuskan hikeä, jota auraamattomat tiet on saattanut aiheuttaa. Valon määrä pidentää iltoja ja arkipäivien jälkeen jaksaa ulkoilla ihan eri tavoin. Tuntuu, että illat ovat saaneet ennemmän tunteja. Lasta ei tarvitse maanitella ulos tai koiran kanssa lenkille, lähdemme kaikki mielellään ja ulkoilun määrä onkin lisääntynyt taas huimasti.

KAIKKI IHANA ON VIELÄ EDESSÄ

Vappu, äitienpäivä, kevään vehreys, tuleva kesä, uimarantakelit, kesäloma, kesäreissut ja retket. Kaikkea hyvä on vielä edessä. Tämäkin hetki on ihana, mutta silti tuntuu hyvältä, että paljon ihanaa odotettavaa ja kutkuttavia suunnitelmia on edessä. Ei varmaan saisi olla puolueellinen vuodenaikojen suhteen, mutta on tämä edessä oleva aika vaan ihanaa. Ei siitä pääse mihinkään. Odotan todella paljon minun ja Eemin pientä road trip -reissua, joka vie meidät Naantaliin, Raumalle ja Poriin. Lisäksi saatetaan lähteä käymään Tukholmassa kaksin. Eniten odotan aurinkoisia kesäloma-aamuja, kun voin ottaa kahvikupin käteen ja istahtaa omalle pihalle sitä juomaan! Meidän terassista tulee ihana kesäkeidäs, olen varma!

TÄNÄÄN SAATU PALAUTE

Vein tänään aamulla auton huoltoon. Minun piti tulla bussilla takaisin kotiin, mutta bussia ei vain näkynytkään. Todennäköisesti vuoro oli ajanut ohitse aiemmin kuin olisi pitänyt. Seuraavaa bussia sain odottaa tunnin. Asuinkunnassani Nurmijärvellä julkinen liikenne on melko huono ja bussit ajavat harvakseltaan taajamien väliä. Tunnin odottelin kirjaimellisesti pellon laidalla seuraavaa bussivuoroa. Ympärillä vain muutama asunto ja tehdasrakennus. Olin ärsyyntynyt ja varmasti sen näköinen päästessäni seuraavaan bussiin. Istuin bussiin. Hetken päästä yksi nuori oli jäämässä pois bussista. Juuri ennen kuin hän osteli ovista ulos, hän huikasi minulle: “Sinulla on tosi ihana Instagram!”. Huutelin kiitokset hänen peräänsä ja tulin niin iloiseksi. Se oli viimeinen paikka, jossa olisin voinut kuvitella saavani palautetta.

KUVAT: Pinja Motrovitch

7 kommenttia

Torey 26.4.2022 - 17:12

Aivan ihana tuo palautteen huikkaus bussissa! 😍

Kevät on kyllä niin ihanaa aikaa. Illalla on viekä valosaa ja jaksaa lähteä ulos. Ja se kun ei tarvitse 3 kerrosta vaatteita, vaikuttaa kyllä paljon myös siihen ulos lähtemisen mielekkyyteen. 😄 Ihanaa kun tulee kesä! ❤️

https://naissanelioissa.wordpress.com/2022/04/25/raapaleen-identiteetti/

Vastaa
Torey 26.4.2022 - 17:13

*vielä

Vastaa
iidaafel 26.4.2022 - 20:30

Siis sepä!! Vaikuttaa niin paljon haluun ulkoilla ja olla ulkona! Kun se lähteminen ei ole hirveä projekti😂

Vastaa
Ninniii 26.4.2022 - 17:57

Ihana postaus, tulee itsekkin hyvälle mielelle tälläisiä lukiessa 🌞

Vastaa
iidaafel 26.4.2022 - 20:30

Voi kiitos, kiva kuulla!

Vastaa
Katski 27.4.2022 - 16:29

Ihana hyvän mielen postaus! Erityisesti lämmitti nuo koirakummit. Jos sattuu olemaan ihmisrakas koira niin mielellään siitä kaikesta ilosta jakaa palasen muillekin. Mitä kautta löysit heidät, jostakin sivustolta vai tutustuitteko ihan sattumalta?

Voisin kuvitella samankaltaista järjestelyä joskus tulevaisuudessa kun oma koiran hankinta tulee ajankohtaiseksi. Pitäähän ne tukiverkostot koiruudellakin olla. Tuntuis tympeältä hyljätä toinen johonkin vieraaseen eläinhoitolaan jos vaihtoehtona olisi sellainen paikka missä on tutut ja turvalliset ihmiset sekä varmasti riittävästi huomiota 🧡

Vastaa
iidaafel 27.4.2022 - 17:09

Joo kyllä, tää on ihana systeemi ja kaikkia ilahduttava. Itsellekin ajatus eläinhoitolasta tuntuu kurjalta. Nämä koirakummit tuli eteeni somen kautta!

Vastaa

kommentoi postausta