Home » Vaatteiden nimikointia Tarramonsterin kanssa + alekoodi

Vaatteiden nimikointia Tarramonsterin kanssa + alekoodi

by Iida Åfeldt

*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: TARRAMONSTERI

Olen ollut koko Eemin päiväkotiuran ajan, eli jo 2,5 vuotta Tarramonsterin nimitarrojen käyttäjä.

Ei varmaan ole yhtään liikaa, jos kerron rakastavani nimikointitarroja! Miten niin pieni asia voikin tarjota niin suurta apua arkeen? Nimikointi on tarrojen avulla todella vaivatonta ja nopeaa. Meillä on aina Tarramonsterin nimikointitarroja kotona. Sitä mukaan kuin kotiin kulkeutuu nimettömiä vaatteita, saavat ne  nimitarrat nopeasti ylleen! Näin ei tarvitse kerralla nimeämään koko vaatekaappia tai miettiä, että missähän oli nimi ja missä ei. Nimitarrat pysyvät vaatteissa ja varusteissa todella hyvin. Ne kestävät pesut ja lopulta, kun vaatteen on aika lähteä kiertoon, irtoaa tarra nätisti. Vaatteeseen ei jää lapsen nimeä.

Päiväkodin kannalta nimikointi on oleellista. Sillä helpotetaan henkilökunnan työtä. Lapsia ja varusteita on todella paljon, eikä aikuiset millään voi aina muistaa mikä kuuluu kellekin. Saman värisiä ja näköisiä vaatteita on myös monella. Varhaiskasvatuksessa pyörii myös sijaisia tai varahenkilöitä, jotka eivät tunnista lapsen vaatteita tai osaa yhdistää lapsen nimeä vaatteeseen. Vuosittain päiväkoteihin kertyy suuri määrä unohdettuja, nimettömiä vaatteita, jotka eivät enää löydä tietään takaisin omistajalleen.

Voin paljastaa, ettei yksikään lapseni vaate tai varuste ole koskaan kadonnut päiväkotitaipaleen aikana. Uskon vahvasti nimikoinnin olleen tähän syynä. Kaikki on aina pysynyt tallessa ja löytänyt tiensä kotiin päiväkodista.

Nyt jo 3,5-vuotias lapseni tietää aika hyvin omat varusteensa. Hän tunnistaa myös oman nimensä nimitarrasta, jolloin hän löytää omat varusteensa. Ennen kuin hän osasi omaa nimeään, hän tunnisti nimitarran värin ja kuvion ja tiesi niiden avulla tavaran kuuluvan hänelle. Tarrat eivät siis helposti varhaiskasvatuksen henkilökuntaa, vaan myös lasta itseään ja tukee lapsen omatoimisuutta arjessa. Lapsi katselee vaatteitaan ja tykkää tarkistaa löytyykö niistä tarra. Hän on innoissaan, jos pääsee laittamaan tarran nimettömään vaatteeseen.

Tämä kevät onkin ollut nimeämisen juhlaa ja lapsi on päässyt avustamaan projektissa. Aina kauden vaihtuessa on katsottava mitkä vaatteet ja varusteet vielä mahtuvat ja mitä täytyy hankkia isommassa koossa. Moni vaatte täytyy huoltaa, mahdollisesti pestä ja katsoa onko ne nimikoitu vai kaipaavatko nimeä ylleen. Tänä keväänä olen joutunut toteamaan, että lapseni on talven aikana kasvanut hurjasti, eikä mikään viime syksynä pidetyistä välikausivaatteista enää ollut sopiva. Nimikoitavaa on ollut, mutta Tarramonsterin nimikointitarrojen avulla se oli nopeasti hoidettu lapsen valitsemilla nimitarroilla. Ja niinpä tässä vaaterumpassa oli yksi stressi vähemmän!Tarramonsteri on kahden päiväkoti-ikäisen lapsen vanhempien vuonna 2011 perustama suomalainen perheyritys. Tarramonsterin perustajat huomasivat, että nimikoiminen on todella iso ja työläs homma. Ilman nimikoimista vaatteet ja varusteet kuitenkin hukkuivat ja hävisivät todella helposti. Tarramonsteri nimikointitarroilla voidaan helposti ja nopeasti nimikoida lasten ja aikuistenkin varusteet, tavarat ja harrastusvälineet tai jokapäiväiset tärkeät käyttöesineet, jotka voivat joskus tippua tai unohtua vaikka bussiin. Kuten kuulokkeet tai laturi. Tarrat toimivat todella hyvin myös kodin järjestyksen ylläpitämiseen. Käyttömahdollisuuksia on valtavasti! Kuten myös värejä ja kuvioita! Nimikoimalla pienet tärkeät esineet, löytävät ne useammin takaisin omistajalleen. Tarraan on mahdollista laittaa puhelinnumero nimen lisäksi.

Reilun kahden vuoden kokemuksella voin suositella Tarramonsteria! En ole ihan heti luopumassa nimikointitarrojen käytöstä, kyllä ne vain ovat niin mahtava juttu ja apu arkeen! Vaikka pieni sellainen!

Nyt koodilla IIDA15 saat -15% Tarramonsterin verkkokaupasta tiistaihin 26.4.2022 asti

9 kommenttia

Anonymous 23.4.2022 - 11:42

Eemillä on tosi kivoja vaatteita. 🙂 Olisi kiva jos esittelisit niitä enemmänkin, samoin vauvan vaatteita kunhan niitä alat hankkia.

Vastaa
iidaafel 23.4.2022 - 14:30

Kiitos, ja kiva toive! Varmasti tätä voin toteuttaa!

Vastaa
NoraLehto 23.4.2022 - 12:26

Moikka! Minkä oot kokenut parhaimmaksi nimikoinniksi esimerkiksi sukille ja asusteille (esim villasukat) joissa ei ole pesumerkkejä mihin tarroja kiinnittää 🙄

Vastaa
iidaafel 23.4.2022 - 14:32

Olen laittanut esim villasukkiin näitä tarroja. Painanut kovaa ja venyttänyt vähän sukkaa, että jäisi hyvin kiinni. On pysynyt hyvin. Villa asusteita kun ei pese usein. Puuvillasukissa taas ei pysy niin hyvin, sillä pesuja tulee. Oma lemppari on apteekin “haavateippi” eli sellainen leukoplast niminen ja siihen tussilla lapsen nimi. Käy kaikkeen nimeämiseen, mutta erityisen hyvä just villajuttuihin, sukkiin jne. niihin missä ei nimikointitarrat pysy!

Vastaa
Anonymous 24.4.2022 - 21:39

Villasukkiin ja sadevaatteisiin jne. toimii myös apteekista ostettava ruskea teippi. Se sellainen vähän laastarin näköinen. Siihen voi kirjoittaa ihan kuulakärkikynällä ja pysyy pesuissa.

Vastaa
iidaafel 24.4.2022 - 23:27

Joi lekiplast nimeltään, samasta vinkkasin yllä☺️

Vastaa
JaanaKoo 23.4.2022 - 15:14

Itsellä ei ole lapsia, mutta siskon lapsille olen näitä tilannut ja ovat olleet hitti 😍 Pitäneekin hyödyntää koodi ja tehdä uusi tilaus 😊

Ja hei tuo sinun vihreä mekko on tosi sievä! 😍 Mistähän olet sen ostanut, jos saa kysyä? 💚 Näyttää nimittäin juuri siltä, että tarvitsisin samanlaisen omaan vaatekaappiini 🤭

Ihania kevätpäiviä teidän perheelle! ☀️

Vastaa
iidaafel 23.4.2022 - 15:36

Ihana kuulla! Ja tosta sun kommentista tulikin mieleen, että tarrathan on tosi hyvä lahjavinkki🤩

Tämä mekko on Reservedistä ostettu😊

Vastaa
Lottanana 25.4.2022 - 13:15

Myönnän etten ole koskaan nimennyt sukkia saati villasukkia , mutta on pysynyt tallessa 😀 ehkä sukat on sellainen että jos joutuu vaihtaan niin meillä päiväkodissa ainakin laittavat muovipussiin ja reppuun ja sitten uudet tilalle niin ei ole hukkunut. Mutta muuten on aina nimet ja ilmeisesti ei ole vielä nimikointi täysin vakiintunutta vaatteissa koska henkilökunnalta saa todella usein kiitosta nimikoinnista, mikä on kyllä jännä!

Pinnejä en ole enää laittanu tytölle koska ne harvoin on päässä kun hakee lapsen ja niitä on useampi jäänyt päiväkodille, ottavat niitä ite pois, tippuu tms. Mutta aina välillä päässä sitten on joku hukkunut pinni kun on itse löytänyt tai työntekijä kysynyt onkos sinun 😀 ne on meillä ainoat jotka on “hukkunut”.

Meillä on tarrat kohta loppu, tilannut ennen ikioma.fi mutta taidanpas käyttää alekoodin just nyt! kiitos 🙂

Vastaa

kommentoi postausta