Home » 10 x parasta asiaa tässä hetkessä

10 x parasta asiaa tässä hetkessä

by Iida Åfeldt

UUDET LENKKARIT

Vanhoihin lenkkareihini tuli kunnon reikä, joka pakotti ostamaan uudet. Ne olivat palvelleet pitkään (varmaan 5-6 vuotta) ja olivat oikeasti liian pienetkin. Raskauden jälkeen jalkani kasvoi numerolla. Silti olin tunkenut jalkaani näitä pieniä koon 39 lenkkareita ja ihmetellyt, kun jalat kipeytyy. Uusilla koon 40.5 lenkkareilla kulkeminen on ollut ihanaa, ei satu, ei purista! Ne jalassa olen nyt joka päivä miettinyt, että miksi en ole aiemmin ostanut uusia! Olen liikkunut niin paljon enemmän ja vain kenkien vaikutuksesta. Sain liikkeessä vielä hyvää palvelua kenkien valintaan, jota edelsi jalkojeni skannaus. Päädyin ostamaan myös minun jalkaani tehdyt pohjalliset lenkkareihin. Eli todella nyt panostin kenkiin ja se oli oikea päätös. On niin hyvä mieli laittaa ne jalkaan ja lähteä lenkille!

VALOISAT AAMUT

Marraskuu aina pelottaa etukäteen. Mielessäni marraskuu on niin synkkä ja harmaa, kuukausi, jolloin ei oikein tapahdu mitään. Jokainen aamu tähän asti on kuitenkin ollut valoisa. Aamuisin taivas on säteillyt liilan ja pinkin sävyissä. Aurinko on näkynyt ja tuonut hyvän mielen. Aamut ovat lähteneet liikkeelle jotenkin pirteemmin ja paremmalla energialla.

UIMINEN

Olen aktivoinut taas käymään uimassa. Eemin kanssa käydään uimassa melko usein, muttei se itselle ole “uimista” virallisesti. Niinpä olen ihan kirjannut kalenteriin omat uintipäivät, pyrin pitämään kaksi kertaa kuussa uintiaamun, kun olen vienyt Eemin päiväkotiin.

LOHILO JÄTSKI

Olen ihan ihastunut! Ystäväni oli taannoin meillä ja osti meille Lohilo-jätskit. Maistoin ekaa kertaa ja olihan hyvää. Lohilo -jäätelöt on proteiinijäätelöitä ja olin ajatellut, ettei ne voi olla hyviä, jotkut terveysjätskit. Nyt olen vähän jäänyt koukkuun. Nämä jätskit taisi olla hitti jokin aika sitten, liityn vähän myöhässä mukaan fanitukseen, heh.

LEIKKIMINEN

Viime aikoina on ollut tosi iso ilo katsoa lapseni leikkiä. Hän rakentaa hienoja leikkejä, keskittyy leikkiin ja hänen leikeissään on todella upeaa vuoropuhelua. Milloin autot keskustelevat keskenään ja milloin eläimet. Viime aikoina hän on viihtynyt junaradan parissa pitkään ja myös pikkulegot innostavat kovin, vaikkei meillä niitä juuri ole. Aamuisin hän aina kysyy saako jo herätä ja mennä leikkimään. Siitä se sitten alkaa. Päiväkotipäivän jälkeen on kotiin kiire leikkimään. Tuntuu, että illat ovat niin pimeitä, ettei kotoolta halua poistua mihinkään. Ei ole menoa, eikä ohjelmaa, joten on aikaa leikille.  Ihanaa näin!

OMA PIHA

Olen päivittäin kiitollinen omasta pihasta. Erityisesti nyt, kun ilmat viilenee. Ja erityisesti niinä aamuina tai iltoina, kun sataa taivaan täydeltä. Miten ihana onkaan päästää koira yön jäljiltä omaan pihaan pissalle ja mennä lenkille hieman myöhemmin. Sama juttu illalla, ennen nukkumaan menoa koira käy omalla pihalla tarpeilla.

KERROSPUKEUTUMINEN

Olen kyllä sellainen kerrospukeutumisen rakastaja. Ylipäätään viileiden vuodenaikojen pukeutuminen tuntuu enemmän omalta. Rakastan neuleita, takkeja, pipoja ja huveja. On ihan luoda asuihin kerroksia! Kesällä olen aina hieman mukavuusalueen ulkopuolella, sillä mitä vähemmän vaatetta on, sitä enemmän ahdistaa. Sitä enemmän mietin pukeutumista! Mietin voinko laittaa shortit ja miltä reidet näyttää, jos laitan hameen, reidet hinkkaa, jos laitan pitkät housut, tulee kuuma ja sitä rataa. Joten oodi syksylle. Tämä on pukeutumisen parasta aikaa, kun ei ole vielä liian kylmä. Silloin taas ei ole enää mitään väliä mitä on päällä, kun haluaa vuorautua mahdollisimman peittävään takkiin ja vetää pipon silmille.

JOULUHEHKUTUKSEN VOI KOHTA ALOITTAA

En tiedä olenko jouluihminen. Mutta lapsi kyllä tekee sellaiseksi. Hän muistelee edelleen viime vuoden joulukuusta ja saamaansa postirekkaa. Nämä joulut ovat niitä, joita lapseni muistelee aikuisena. Ja hänen takiaan minä laitan joulua. Vielä tuntuu liian aikaiselle, mutta mitä lähemmäksi joulukuuta tullaan, sitä suuremmin se joulun odotus pääsee valtaamaan minutkin! Lapsi haluaa harvasen päivä katsoa joulukoristeita, joten eiköhän ne kohta ole laitettava paikoilleen!

SAUNA

Tykkään käydä saunassa. Lapsen mentyä nukkumaan, laitan saunan päälle ja menen sinne hetkeksi omiin oloihin. Keho rentoutuu ja mieli rauhoittuu päivän menosta. Saunassa jotenkin nollaudun tosi hyvin. Lämpö rentouttaa ja saunomisen jälkeen tulee uni todella nopsaan. Tykkään laittaa kylpyhuoneeseen kynttilöitä ja sammuttaa muut valot. Joskus käytän eteerisiä öljyjä tai suitsukkeita.

JOULUKSI KOTIIN -SARJA

Kyseessä on norjalainen Netflix-sarja. Tämä oikeasti tarjoaa joka sinkulle lohtua ja vertaistukea joulunpyhiin. Nauroin ja itkin tätä katsoessa. Sarja on hauska, samaistuttava, koskettava ja ajatuksia herättävä. Sarja kertoo Johannesta, joka on perheensä ainoa sinkku. Hän valehtelee perheelleen, että hänellä on poikaystävä ja päättää tuoda miehen jouluksi kotiin esiteltäväksi. Johanne aloittaa hurjan deittailun ja yrittää tinderajassa etsiä sopivaa. Sarjasta on kaksi kautta ja molemmat liittyy vahvasti joulun ympärille. Juoni saattaa kuulostaa kliseiseltä, muttei tämä ole ihan se perinteinen satu kumminkaan.

    

KUVAT Pinja Mitrovitch

 

12 kommenttia

NK 11.11.2021 - 00:46

Tosi kiva postaus! Kuten sanoit, marraskuu pelottaa aina etukäteen. Ajattelen, että se on ankein kuukausi ja kun en ole edes jouluihminen, marraskuu on tavallaan kulkemista “väärään suuntaan”. (Kun vuosi vaihtuu, mennään kohti kevättä eli “oikeaan suuntaan”.) Tämä kirjoitus sai kuitenkin ajattelemaan, mitä kaikkea hyvää on tässä hetkessä, omassakin elämässä. Kiitos näistä ajatuksista! 🙂

Vastaa
iidaafel 11.11.2021 - 11:18

Aivan sama mulla! En oo erityinen joulufiilistelijä ja loppuvuosi on vaikea. Tammikuussa taas tuntuu, että mennään kevättä kohti kovaa vauhtia ja valo lisääntyy. Siksi marraskuusta saa etsiä näitä hyviä juttuja!

Vastaa
Katariina Kuronen 11.11.2021 - 10:09

Voin kyllä samaistua näihin kaikkiin! 😍 minulla ei ole omaa lasta mutta on ihana olla 2-vuotiaan siskon pojan elämässä tiiviisti läsnä ja seurata hänen touhujaan 😍 tällä viikolla oon myös katsonut vuoden ekan joululeffan Netflixistä! Joulun odotus siis alkakoon! 😍😍

Vastaa
iidaafel 11.11.2021 - 11:20

Miten ihanaa, kyllä on tosi mahtavaa päästä osaksi lapsen kasvun ja kehityksen seuraamista❤️ Varsinkin nyt kun joulutus alkaa, lasten into on niin parasta!

Vastaa
Mie kans... 11.11.2021 - 15:58

Kynttiläsauna on kyllä ihana, kyppärissäkin. Tuoksut on jäänyt käytöstä unohduksiin mutta pidän niistä edelleen. Sopivan lempeää lämpöä niin parhaimpia saunahetkiä syntyy . 😍

Vastaa
iidaafel 11.11.2021 - 17:02

Kyllä, arjen pieniä hemmotteluhetkiä!

Vastaa
OdessaP 11.11.2021 - 19:27

Saako kysyä vinkkiä sinulta, miten tukea lasta myös itsenäiseen leikkiin? Kuulostaa ihanalta tuo Eemin leikkien seuraaminen!

Oma lapseni on jo kohta 6-vuotias, mutta ei leiki hetkeäkään yksin, vaan seuraa minua kuin hai laivaa ja vaatii jatkuvasti leikkimään kanssaan. Hänellä ei ole sisaruksia ja tiedän, että varsinkin isänsä luona ollessaan on jatkuvasti huomion täydellisenä keskipisteenä. Tilanne on itselle välillä aika raskas.

Vastaa
iidaafel 13.11.2021 - 20:22

Voi hrmi, uskon, että käy tosi raskaaksi, jos lapsi ei yhtään leiki itse. Oletko kysynyt lapsen varhaiskavatuksen opettajalta? Hän varmasti tuntee lasta ja hänen käytöstä päiväkodissa/eskarissa. Olen tekemässä tästä itseasiassa lähiaikoina blogipostausta.

Vastaa
Annastiina163 11.11.2021 - 20:39

Ihanaa että löysit marraskuusta näin paljon hyvää. Mainettaan parempi kuu 😊

Vastaa
iidaafel 11.11.2021 - 22:29

Kyllä vaan <3

Vastaa
Anue 12.11.2021 - 13:19

Rakastan näitä arjen pieniä hetkiä -päivityksiä! Onnelliset hetket eivät vaadi kalliita investointeja, vaan pysähtymistä ja ympärilleen katsomista

Vastaa
iidaafel 12.11.2021 - 21:38

Hei kiitos! Ja ihan totta❤️

Vastaa

kommentoi postausta