Home » Eemin talvivaatteet

Eemin talvivaatteet

by Iida Åfeldt

Muutamana aamuna on ollut jo ihan kunnolla pakkasta! Pian varmasti saa jo vetää lapselle talvihaalaria päälle! Toistaiseksi Eemillä on ollut vielä välikausihaalari päällä, jonka alla sitten villahaalari. Säät ovat olleet sen verran vaihtelevia ja päivällä on usein plussa-asteita, joten talvihaalarin pukeminen ei ole vielä ollut ajankohtaista.

Ajattelin kuitenkin esitellä teille millaisia varusteita minulla on Eemille!

Voi olla, että lapsi alkaa kohta kyllästyä vihreään. Hänellä on ollut tämän vuoden vihreä välikausihaalari (sammaleenvihreä) ja viime vuonna vaaleanvihreä välikausihaalari. Tänä talvena on vihreä haalari karhun kuvilla ja viime talvena oli vihreä haalari ketun kuvilla. Apua! En tiedä mikä tässä vihreässä niin vetoaa minua!

Viime talven ulkovaatteet näet tästä:

Eemin talvivaatteet 2020

Näiden esiteltyjen ulkovaatteiden lisäksi löytyy vuorettomat kurahousut, kuratakki ja kurahanskat. Ne ovat päiväkodissa ja kulkevat viikonlopuksi kotiin tarpeen mukaan. Kotona harvemmen puetaan kuravaatteita, sillä ulkovaatteet itsessään pitää hyvin vettä . Kumisaappaita on kahdet, yhdet päiväkodissa ja yhdet kotona. Kuravaatteissa suosin vuorettomia, sillä ne ovat toppavaatteiden päällä mukavin versio. Lisäksi ei tarvitse olla niin monia varusteita, kun yhdet vuorettomat kuravaatteet sopii ympäri vuoden. Kuravaatteissa on tärkeää huomioida, että ovat 1-2 koko suuremmat kuin lapsen muut vaatteet, jotta mahtuvat ulkovaatteiden päälle ja on tilaa liikkua.

TALVIHAALARI (*saatu)

Haalari on vielä 3-vuotiaan kanssa kaikkein näppärin ulkovaate. Lapsen on helppo pukea se myös itse päälle sekä riisua tai harjoitella haalarin avulla itse pukemista/ riisumista. Toistaiseksi lapsen käyttöön on riittänyt yksi haalari. En ole myöskään hankkinut talvitakkia. Aiemminpien vuosien perusteella tämä riittää. Tarvittaessa välikausivarusteet toimivat leudolla talvisäällä villahaaran kanssa. Haalarin on hyvä olla reilu, sellainen, että sen alle mahtuu kerroksia ja se päällä on mukava liikkua. Mieluusti kokoa isompi kuin lapsen käyttämä sisävaatekoko.

Tänä talvena lapsella on Lindexin FIX toppahaalari*. Sain sen pr-lahjana. Haalarin ominaisuudet ovat todella hyvät ja kuosi on lapsen mieleen.

ASUSTEET (*KIVAT nahkarukkaset ja kypäräpipo saatu 2020)

Asusteina löytyy monenlaista! Kaikki ovat viime vuotisia tai jo sitä edelliseltä talvelta, paisti Gugguun pipo ja huivi. Ne ostin tähän talveen uutena. Lisäksi löytyy *Kivat kypärämysspipo viime vuodelta, joka on tosi hyvä kylmillä ilmoilla, kun se suojaa korvat ja kaulan. Vihreä kissapipo on ystäväni tekemä ja Eemi sai sen viime vuonna häneltä joululahjaksi. Se oli ultimaattinen hitti, jonka jälkeen ei juuri muita pipoja käytetty.

Merinovilla kypärämyssy on kotimaiselta Melli EcoDesignilta ostettu, kangas on neulottu Suomessa ja tuote ommeltu Suomessa. Toimii pipojen alla tai sellaisenaan vaikka pyöräilykypärän kanssa.

Lisäksi villasukkia on useammat ja kaikki ne on mummoni tekemiä. Villalapasia on myös useita pareja, olen tykästynyt Kivat merinovillalapasiin. Minulla on itselläkin samoja. Toimivat välikaudessa hyvin ja kylmillä ilmoilla kurahanskojen alla. Kivat silkkivilla lapset taas on tosi hyvät nahkarukkasten alle kylmillä ilmoilla.

Eemillä oli viime vuonna *nahkarukkaset ekaa kertaa ja niitä käytettiin pääasiassa koko talvi. Sormet oli aina lämpimät. Samat rukkaset menee tänäkin vuonna. Lisäksi on topparukkaset varalla, jotka ovat jo olleet käytössä pari talvea.

VÄLIKERROKSET ( *KIVAT villapaita ja JAHKA merinovillakerrasto saatu)

Kovilla pakkasilla kerrospukeutuminen on kultaa. Ensin ihoa vasten merinovillakerrasto, sitten päivävaatteet, villahaalari ja viimeisenä toppahaalari. Pitäisi tarjeta! Lapselta löytyy yhteensä kolme kerrastoa, Lindexin, Melli EcoDesignin ja *Jahkan. käytän kerrastoja hänellä ihan pitkin vuotta ja ne toimivat monesti myös olovaatteina.

Mummoni neuloo joka vuosi Eemille villatakin, niin ihana juttu! Säästän niistä jokaisen, sillä niillä on tunnearvoa. Lisäksi ne pääsevät toivottavasti joskus sisarusteni lapsille ja voivta kiertää perheessä. Tänä vuonna Kivat lähetti pr-lahjana Eemille villapaidan. Se on aivan ihana! Itse ostin Kivat villahaalarin. Sellainen on ollut lapsella joka vuosi, tämä taitaa olla kolmas. Olen tykännyt!

KENGÄT

Talvikengät tai kengät ylipäätään ovat hirveä stressin paikka. Olen tykästynyt käyttämään paljasjalkakenkiä niin itselläni kuin lapsellakin. Suomen talveen on kuitenkin melko haastava löytää riittävän lämpimiä kenkiä. Paljasjalkakengät tulevat ulkomailta ja ne pitää usein myös ennakkotilata. Siinä saattaa mennä koko pieleen tai kenkää joutuu odottamaan pitkään. Saan kamala stressin, kun mietin millaiset kengät ja mistä! Tärkeintä itselleni kengissä on kuitenkin se, että niissä on riittävästi varvastilaa ja ne ovat lämpimät, oli ne sitten “tavalliset” kengät tai paljasjalkakengät.

Viime vuonna ostin Zeazoo Yeti paljasjalkakengät, joista tykkäsin Eemillä. Tänä vuonna päädyin kuitenkin Froddo -merkkisiin paljasjalkakenkiin. Kengät ovat vettähylkivää nahkaa ja niissä on lämmin villavuori. Lisäksi ostin Suomessa valmistetut klassikkokengät eli Lahtisen huopikkaat. Toivottavasti niissä jalat pysyy lämpiminä kovemmilla pakkasilla sitten! Kirppikseltä löysin Kavat kumpparit, joissa on irrotettava villavuori. Niissä on korkea pohja ja ovat melko jäykät, mutta talven loskakeleissä hyvät. Irrotettava vuori on myös tosi hyvä juttu, sillä saappaat toimivat siten myös keväällä.

6 kommenttia

Jenni D 11.11.2021 - 19:20

Ihanaa nähdä bloggaaja suosittelemassa paljasjalkakenkiä<3 tällä hetkellä kovin moni bloggari mainostaa Reiman kenkiä kaupallisen yhteistyön merkeissä 🙁 kunpa suositusten mukaisien kenkien merkeillä olisi enemmän kysyntää ja rahaa jotta voisivat ehdottaa yhteistyötä bloggareiden kanssa ja saada pj-kenkiä näkyvämmäksi. Raha ratkaisee ja siksi nytkin Reimaa toitotetaan joka tuutista, vaikka ne ovat todella kaukana suositusten mukaisista kengistä :/

Vastaa
iidaafel 11.11.2021 - 22:29

Joo se on harmi, itsekin olen yrittänyt sopia yhteistyötä paljasjalkayritysten kanssa, mutta raha on ollut syy miksi niistä ei ole mitään tullut.

Vastaa
Anonymous 13.11.2021 - 21:20

Eteläisessä Suomessa käteväksi on havaittu fleecevuoriset kuravaatteet. Niillä on huonona talvena kuljettu ihan sellaisenaan, ilman toppavaatteita niiden alla.

Yksi suosikkini oli myös Rukka kurahousut, joissa oli liukas tikkivuori. Harmi, ettei sellaisia enää valmisteta! Liukas vuori oli ihan paras pukea lapsen itsekin.

Kurahanskoissa suosin ehdottomasti vuorittomia malleja. Vuorilliset kun haisevat nopeasti ihan kamlilta 🙊. Villalapaset vaan alle, niin hyvin pärjää.

Vastaa
iidaafel 13.11.2021 - 22:03

Kyllä, osa tykkää vuorellisista ja monesti toki helpottavat henkilökunnan työtä varhaiskasvatuksessa 🙂

Vastaa
Jenni - BMH 15.11.2021 - 12:51

Moikka. Oisko sulla jotain vinkkipostausta olemassa paljasjalkakengistä?

https://bigmamashome.vaikuttajamedia.fi/

Vastaa
iidaafel 15.11.2021 - 15:54

Ei oo, mutta voisin kirjotella! Instassa askeltaen on ihana lempeä kanava, jossa vinkkejä!

Vastaa

kommentoi postausta