Home » ASUHAASTE (päivät 21-30)

ASUHAASTE (päivät 21-30)

by Iida Åfeldt

Asuhaasteen viimein postaus!

Asuhaaste on itselleni kyllä todella tarpeellinen. Sen alkaessa tuntui, ettei minulla ole mitään päälle pantavaa ja nyt sen ollessa ohi minusta tuntuu, että minulla on paljon aivan ihania vaatteita. Olen ihastunut vaateekaappiini! Asuhaaste hyvällä tavalla pakotti itseäni pukemaan kivasti ja se piristi päivää todella paljon. Usein kotona töitä tehdessä ei jaksa välittää, jos ei ole mitään menoa. Omaan oloon kuitenkin pukeutumiseen panostamisella on iso vaikutus.

Edelliseen asuhaastepostaukseen sain toiveen tehdä pienimuotoisemman haasteen esimerkiksi pukemalla saman hameen viikon ajan ja rakentavani hameen ympärille erilaisia asuja. Tämän aion toteuttaa seuraavaksi!

Yhdistä eri vuodenaikoihin sopivia vaatteita

Puin päälleni mustan merinovillapoolon, joka on ihan vakiovaatteeni talvikaudella. Sen kanssa puin pullavaisen lappuhaalarimekon. Mekko on herkullinen laventelin liilassa sävyssä ja mielestäni kesävaate. Poolon ja sukkisten kanssa toimiva tietysti myös nyt. Vyötärölle solmin Marimekon Karla-laukun vyölaukuksi.  Se oli tosi toimiva idea ja varmasti käytän laukkua näin jatkossakin!

Pue jotain, jonka ostamista harkitsit kauan

Päätin pukeutua tänään käänteisellä tavalla ja pukea vaatteen, jonka ostamista en harkinnut yhtään. En voinut pukea kauan harkitsemaani vaateostosta, Uhana Design Cotton Candy hametta, sillä lainasin sen ystävälleni, joka tarvitsi asua hääjuhliin. Sen sijaan tätä keltaista Vilan mekkoa en harkinnut kauaa. Näin tämän mekon somessa ja ostin sen samantien nähtyäni sen. Tykkään siitä todella paljon ja olen käyttänyt sitä myös monta kertaa. Kiedoin mekon kanssa vyön, jotta sain asuun vaihtelua.

Pue asu, joka sopii sinulle mielestäsi hyvin

Tämä mekko on minulla päällä kolmatta kertaa haasteen aikana. Tämä on kuitenkin yksi suosikeistani. Kyseessä on Nakoan trikoinen kietaisumekko. Se on siisti, tyylikäs ja mukava. Se päällä voi olla kotona tai menossa, kuten tänään. Juhlin syntymäpäiviäni ja kävin ystävän kanssa lounaalla. Mekossa on hyvä olla ja mielestäni se sopii minulle todella hyvin korostaen parhaita puoliani.

Pue silmät kiinni valitsemasi vaate tai asuste

Oikein nauratti aamulla, kun käteni osui tähän mekkoon! Eka ajatus oli, että taas tämä, juurihan se oli päällä! Mekko kyllä on ihana. Vaihtelun saamiseksi puin sen kanssa neuleen. Asusta tuli mielestäni todella kiva ja neule sopi todella hyvin mekon kanssa pidettäväksi!

 Pue kokonaan musta asu

Löysin edellisenä päivänä kirpputorilta tämän mustan paidan. Se on mielestäni ihastuttava ja onneksi pääsi heti tänään päälle, kun asuhaasteessa oli määrä pukea kokonaan musta asu. Paidan kanssa puin äitini vanhat trikoohousut ja cocobellan hiuspannan.

Pue asu, jonka joku muu on valinnut sinulle

Ystäväni oli meillä kylässä ja pyysin häntä valitsemaan asun minulle. Ennen vaatekaapilleni menoa hän jo sanoi valitsevansa “palleroneuletakin” ja keksivänsä siihen jotain sopivaa. Tämä palleroneuletakki on mielestäni ihan joulusesongin vaate, se on jotenkin tosi talvinen. En tiedä miksi näin, mutten voisi pukea tätä keväällä tai kesällä! Ystävä valitsi neuletakin kanssa pilkkumekon ja asu toimi tosi kivasti!

Pue vaalea alaosa ja tumma yläosa

Puen jälleen tämän kirpparilta ostamani minulle uuden paidan. Alaosan suhteen vaihtoehdot ovat vähäiset, sillä minulla on vain yhdet vaaleat housut. Eli helppo valinta! Jalkaan luottofarkut, jotka olen saanut Very Nice -yhteistyöstä aiemmin.

Olen kotona mieluiten ilman sukkia ympäri vuoden. Jalassa kuitenkin ihanat uudet Emu Autralia tohvelit, jotka sain synttärilahjaksi!

Pukeudu elokuvan tai sarjan inspiroimana

Tämä oli ihan todella vaikea! Katson ja fanitan lähinnä vain historiaan sijoittuvia sarjoja ja elokuvia. Minulla ei tosiaan ole kaapissa mitään 1800-luvun tyyliin sopivaa! Seisoin kaappini edessä ihan kohmeisena, että mitä ihmettä keksin pukea tänään. Katse osuin Marimekon raitapaitaan ja mieleeni tuli Risto Räppääjä elokuvat ja Nelli Nuudelipää. Ystävä tosi sanoi minun näyttävän Muumien Tuutikilta ja toisen mielestä näytin ihan Where’s Wally -kirjojen “Vallulta”.

Asu oli kivan pirteä ja siinä oli hyvä olla!

Yhdistä asusteissa kultaa ja hopeaa

Tänään menin hierontaan ja halusin pukea rennon asun siitä syystä. Puin neulepaidan, jota olenkin käyttänyt viime aikoina todella paljon ja rennot trikoiset housut. Kaulassa lempparikorut, joita pidän lähes aina!

Kultaisen Iida -korun olen saanut 18-vuotiaana silloiselta poikaystävältäni ylioppilaslahjaksi. Emme tietysti enää ole yhdessä, mutta koru on todella tärkeä ja rakas minulle. Käytän sitä todella paljon ja henkiihän se tietyllä tapaa sellaista “sinkkuelämä-sarjan meininkiä”. Hopea koru on kotimaisen Luv North -merkin ja siinä on auringon kuva. Toisella puolella lukee “Universe In You” ja koru tuntuu antavan minulle sellaista universumin valoenergiaa! Se on minulle todella tärkeä.

Korvissa House of Elliot -korvakorut ja Cocobellan hiuspanta.

Pue vaate, joka on sinulle tärkeä

Tämä oli todella vaikea. Minulla tottakai on muutama merkittävä vaate, johon liittyy jokin muisto. Useampi näistä on sellaisia, jotka eivät mahdu päälleni, mutten raaski luopua niistä. Juurikin sen vuoksi, kun ne ovat jollain tapaa tärkeitä. Kahta päälleni mahtuvaa tärkeää vaatetta olen jo tähän haasteen aikana käyttänyt ja halusin pukea jotain “uutta”.

Kaksi minulle tärkeää vaatetta ovat ns. “koronamekko”, jonka sain sairastaessani koronaa ja Marimekon kihlatasku-mekko. Puin tänään päälle Ivana Helsingin mekon, joka on ollut päälläni Eemin 1-vuotiassyntymäpäivillä. Mekko on kaunis ja herkkä.

 

Katso myös aiemmat haasteen asut:

Päivät 1-10

Päivät 11-20

3 kommenttia

Hanna L 10.11.2021 - 12:56

Asiaan ei mitenkään liittyen, mutta minkä rotuinen tuo koiruli on? Ja jos on sekoitus, niin onko siinä karkeakarvaista mäyräkoiraa? Kun se näyttää ihan kasvoiltaan välillä karkkarilta, mutta sitten lattialla näyttääkin isommalta ja ehkä joltain coccerilta. Joka tapauksessa super suloinen koiruli!

Vastaa
iidaafel 10.11.2021 - 15:13

Kiito, sekarotuinen on, cockerspanielin ja cockapoon sekoitus!

Vastaa
Hanna L 10.11.2021 - 15:37

Ihanan näköinen sekoitus! ❤

Vastaa

kommentoi postausta