Home » 10 x parasta nyt

10 x parasta nyt

by Iida Åfeldt

LENKKEILY JA ULKOILUSALI

Kesä tarjoaa ainakin minulle matalamman kynnyksen liikkumiseen. Jo arjessa tulee liikuttua enemmän ihan huomaamatta. Tähän tietysti vaikuttaa myös meidän ihana koiramme Veli, jonka myötä ulkoilusta on tullut helpompaa ja se on lisääntynyt tosi paljon entiseen. Olen muutamia kertoja innostunut lenkillä ja ollut riemuissani muutamasta juoksuaskeleesta, jotka olen jaksanut ottaa! Lisäksi olen hyödyntänyt ulkosalia. Se on siinä mielessä ihan mahtava, että Eemi voi olla helposti mukana. Liikunta on taas alkanut innostamaan ja ottamaan paikkaansa arjessa.

UIMINEN

Olemme käyneet Eemin kanssa useasti uimarannalla. Alkuun Eemi ei suostunut veteen ollenkaan. Hän tarvitsee aina paljon aikaa uusille jutuille ja mieluiten katselee ensin. Mieluiten hän leikkii hiekkaleluilla rannassa. En ole häntä missään vaiheessa pakottanut, ainoastaan kannustanut kokeilemaan vettä. Nyt kuudennella uimakerralla hän, tunnin tuumailtuaan, tuli veteen ja kastautui kaulaan asti. Hän roiski vettä ja selvästi nautti vedessä olemisesta. Tunsin niin suurta ylpeyttä hänen rohkeudestaan. Pienin askelin ja positiivisella kannustuksella tulee hyvä lopputulema! Uudet ja ihmeelliset asiat saakin jännittää ja kaikki eivät ole suin päin suuntaamassa veteen.

KESÄHERKUT

Ei ihan joka päivä, mutta useampana päivänä viikossa ostan mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai herneitä. Ne kun nyt vain ovat parasta kesässä ja voisin syödä niitä aivan tolkuttomasti! Hinnat ovat ainoa este.

KOOKOSVESI 

Taannoin tilasin Foodinilta ison laatikollisen kookosvettä, sillä ne olivat tarjouksessa. Näillä helteillä olen ollut tilauksesta niin onnellinen. Olen ihan hulluna kookosveteen. Jääkaappikylmä kookosvesi on maistunut niin hyvältä. On kiva juoda jotain muutakin kuin vettä. Lisäksi siitä saa aina trooppiset tunnelmat ja lomafiiliksen jostain syystä!

MOCKTAILIT

Nämä helteet ovat muuttaneet juomapolitiikkani täysin. Kahvi on saanut jäädä kokonaan mocktailien tieltä. Kuumat juomat eivät vain ole maistuneet. Sen sijaan erilaiset kylmät juomat jääpalojen ja pillin kera ovat maistuneet. Lisänä mansikoita, mintun ehtiä ja limen siivu, ai että!!

KESÄKAHVILAT

Olen käynyt loman aikana aivan ihanissa kesäkahviloissa! Ja olisi vielä vaikka miten monia, jossa voisi käydä.Voi kun kesä jatkuisi ikuisesti! Tämän hetken omat suosikkini ovat Mattilan luomutila kahvila ja Träskändan kartanon kahvila Aiju. Näissä molemmissa olen käynyt useasti viime aikoina. Erityisesti Träskändan miljöö on upea. Sinne kannattaa varata aikaa ja nautiskella kunnolla.

MUSIIKKI

Olen varmasti “vähän outo”, muttei minulla ole omia soittolistoja tai Spotify Premiumia. Kuuntelen valmiita listoja tai sitten kuuntelen vain yhtä biisiä toistona kunnes tulee joku toinen biisi, johon tykästyn ja aloitan sen kuuntelun toistona. Nyt on kuitenkin sellainen tilanne, että olen tykästynyt useaan biisin samana aikaan ja kuunnellut päivittäin musiikkia. Ystäväni Jasmin sanoikin, että outoa kuulla minun kuuntelevan musiikkia. Viime aikoina olen saanut musiikilta erityisen paljon ja kuunteleminne on tuntunut hyvältä. Suosikkibiisejäni tällä hetkellä on Chisun Mysteeri, Paula Vesalan Kysy mua ulos, Anna Abreun 20 Ave Mariaa, Lauri Tähkän Aavikko ja Titan Elämä on nyt.

HOTELLIYÖT JA OMA-AIKA

Eemi oli vasta äidilläni yötä ja sain nauttia olostani yksin kotona. Ensi viikolla siskoni tulee meille yksi ja minä pääsen hotelliin itsekseni. En malttaisi mitenkään odottaa! Omalla hotellilomalle ei ole mitään virallista syytä, kuhan nyt hyödynnän siskoni kesälomaa. Elokuussa häämöttää heti toinen hotelliyö ystäväni Jasminin kanssa kaksin. Silloin Eemi menee äidilleni jälleen. Se on toki taas erilainen reissu se. Tuntuu kuitenkin niin ihanalta, että tälläisiä juttuja on edessä ja on mitä odottaa tämän 24/7 äitiyden keskelle.

TOPIT JA HAMEET

Todella kauan olen ajatellut, etten voi käyttää hameita. Olen kokenut kyseisen vaatteen leventävän lantiotani ja tekevän minusta “suuren” näköisen. Topit ovat olleet toinen. Olen ajatellut, että näytän toppi päällä kamalalta ja miettinyt vain sitä miltä näytän. Onhan toppi paljastanut paksut käsivarteni ja allit. Tänä kesänä kaikki ei ole muuttunut, mutta jotain sentään. Olen viimein uskaltautunut käyttämään hametta ja toppia ja vieläpä molempia samaan aikaan. Olenpa vielä katsonut itseäni peiliin tuossa yhdistelmässä ja tuntenut oloni hyväksi!

MUMMILA

Ehdottomasti parasta on asua niin lähellä äitiäni. Ja toiseksi parasta on tietysti se, että olemme aina häneen kotiinsa tervetulleita. Onhan se meidänkin koti. Tai ainakin vielä olemme olleet tervetulleita, vaikka Veli kataa mummilassa vesikipon AINA ja pissaa keittiöön AINA. Tällä hetkellä kolme neljästä pikkusisaruksestani majailee äidilläni viettäen kesälomaa. Mekin olemme olleet Eemin kanssa äidilläni yötä, jotta saan myös nauttia illoista sisarusteni kanssa. Kesäpäivät kuluvat leppoisammin omakotitalon pihassa kuin kerrostalossa

KUVAT: Pinja Mitrovich

 

8 kommenttia

Vierailija 13.7.2021 - 09:22

Onpa kaunis tuo postauksen eka kuva.

Olen musiikinkuuntelijana aika samanlainen kuin sinä, ja viime aikoina en ole kuunnellut oikein mitään kun olen vain kotona vauvan kanssa. Taidanpa nyt kuitenkin kuunnella nuo, mitä suosittelit!

Vastaa
iidaafel 13.7.2021 - 10:16

Kiitos! Ja onpa lohdullista kuulla, että joku muukin kuuntelee samaan tyyliin!

Vastaa
Keira 13.7.2021 - 15:43

Käyn paljon Reloveissa, joten kysyn mielipidettäsi. Kumpi on mielestäsi parempi myymälä: Freda vai Stockmann? Ajattelin varata myyntipaikan ja minulla on aiempaa (hyvää) kokemusta vain Fredasta, jossa käy tasaisesti ihmisiä. Mietin, hiljeneekö Stockmannin myymälä alkuinnostuksen jälkeen vai tulisiko siitä jopa suositumpi. Mitä mieltä olet?

Vastaa
iidaafel 14.7.2021 - 11:38

Tosi vaikea sanoa! Stokka on tosiaan uusi ja oon käynyt kerran😊 ovat mun mielestä tosi erihenkiset, omanlaiset! Kuten kaikki relove myymälät.

Varmasti menekkiä on molemmissa! Freda on kadun tasossa ja ehkä helpompi pistäytyä!

Vastaa
Anonymous 14.7.2021 - 22:04

Siis niin ihania kuvia, eka varsikin! Oot todella kaunis <3 Ja kiva postaus muutenkin! 🙂

Vastaa
iidaafel 15.7.2021 - 16:29

Voi kiitos kovasti!

Vastaa
Keijukki 18.7.2021 - 15:25

Kaunis mekko sinulla päällä. Saanko kysyä mistä ostettu?

Vastaa
iidaafel 18.7.2021 - 21:33

Se on Kappahlista 🙂

Vastaa

kommentoi postausta