Home » 15 kysymystä hiuksista

15 kysymystä hiuksista

by Iida Åfeldt

Hiustyyppi

Hiukseni on lasimaiset, todella suorat ja sileät. Latvat haaroittuvat todella herkästi ja päänahka rasvoittuu ja hilseilee.

Missä käyt kampaajalla ja kuinka usein?

En käy kampaamossa kampaajalla. En ole koskaan käynyt, sillä tässä asiassa minuun pätee hyvin sanonta “suutarin lapsilla ei ole kenkiä”. No huijasin, olen käynyt ehkä kolmesti, joista yksi ainakin sisälsi myös kauan haaveillun hiusten pesun. Mutta pari kolme kertaa vuodessa hiukset leikataan tyypillisesti vessassa tai eteisessä.

Mitä hiuksillesi tehtiin viimeksi kampaajalla

Hiuksista leikattiin huonot latvat, eli otettiin noin 5 cm pois tässä keväällä.

Tukkajumalasi?

No ei mitään hajua! Yleisesti ihailen upeita hiuksia, toisella lyhyet näyttää niin hyviltä, toisilla sellaiset hollywood-laineet saavat minut haukkomaan henkeä ja haaveilemaan pitkistä hiuksista. Ihailen ihmisiä, jotka jaksavat laittaa hiuksiaan, sillä tukka hyvin, kaikki hyvin pitää paikkansa.

Suosikkikampaus?

Ehdottomasti poninhäntä tai pikkumyy-nuttura, ne on yleisimmät!

Kuinka usein peset hiukset aamulla vai illalla?

Pesen hiukset noin kolme kertaa viikossa ja aina illalla. Olen se, joka käy aina iltaisin suihkussa. Pesen hiukset joskus aamulla, jos kyseisenä päivänä on todella tärkeä tapahtuma, jonka kannalta on tärkeää pestä hiukset aamulla ja föönata ne tuuheiksi. Muulloin en myöskään föönaa.

Vakio hätäkampaus?

Samat kuin suosikkikampauksessa. Toki siis, jos olen menossa ihmisten ilmoille ja on kiire, niin letti on helppo ja nopea sekä näyttävä. Erityisesti lettikranssit, jotka kiertää pään. Toinen nopea suosikki on rullata hiukset niskaan ja laittaa pinneillä kiinni. Tai sitten pannat ja pinnit, jotka ovat nyt todella in!

Millaisia hiustuotteita käytät, uusin lemppari ja ikisuosikki ?

Ikisuosikki on helppo sanoa, ehdottomasti Tigin Bed Head Hard Head hiuslakka. Siinä on paras pito ja mieto tuoksu. Uusin lemppari ei ole mitenkään uusi tuotteena, vaan minulle uusi. Kuivashamppoot todella tulivat käyttööni vauvavuonna. Oma suosikkini on Balmain Dry Shamppoo.

Mikä hiustuote ei nappaa?

Käytän niin vähän hiustuotteita, mutta geelit ja vahat ei ole kyllä koskaan olleet omia. Minulla on ollut siis todella lyhyt tukka, pari kertaa ns. poikatukka ja silloin käytin vahaa. Koin sen tosi vaikeana. Ja muotovaahto! Käyttääkö joka muotovaahtoa vielä, eikö se ole aika ysäriä?

Jäätävin hiusluukkisi?

Mitään erityisen jäätävää ei ole, mutta kerran ihan protestiksi leikkasin aivan lyhyet hiukset. Silloinen poikaystäväni järkyttyi, koska näytin mieheltä ja minä nautin, kun sain järkyttää hänen maailmaansa. Jollain tapaa tykkäsin siitä tukasta todella paljon.

Tässä kuvassa on lyhyin tukka mitä minulla on ollut, se ei siis ole kiinni, niska on ihan lyhyt.

Syötkö ravinnelisiä hiuksille?

En syö, minusta järkevää on syödä ravitsevaa ruokaa, nukkua ja liikkua. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Toki ravinnosta ei saa nykyään riittävästi kaikkea hiuksille ja iholle tarpeellista, jonka takia käytän monivitamiinilisää. Siinä on esimerkiksi sinkkiä, joka vaikuttaa hiuksiin. Mielestäni mitään erityistä juuri hiuksiin kohdennettua lisää ei tarvita.

Oletko käyttänyt hiusliskkeitä?

Olen ja paljon! Minulla oli aitoa hiusta olevat hiusklipsit. No oli värjätty vastaamaan omien hiusteni punaista väriä. Minulla on melkein aina ollut lyhyt ukka, joten lisäkkeillä sai tehtyä hyvän kampauksen esim. vanhojen tansseihin.

 

Kuvassa hiuslisukkeet

Hiuskatastrofi?

Mitään suurta katastrofia ei ollut. Yleensä aina koen pientä kipuilua, kun leikkaan lyhyet hiukset. Otsatukka on myös sellainen, mikä yleensä pian kaduttaa. Suurin katastrofi on oikeastaan minun ja kampaajani läheinen suhde. Teki hän mitä tahansa, suutun lähes aina ja itken, että huono tuli ja pilalle meni. Ekalle luokalle mentäessä minulla oli korvaan osuva lyhyt polkkatukka, joka näytti potalta ja itkin sitä pitkään. Kampaaja sanoo joka kerta, ettei enää leikkaa hiuksiani, mutta on tehnyt sitä lähes 27-vuotta. Nykyään en uskalla valittaa, sillä minulla ei olisi varaa vaihtaa kampaajaa.

Millä suoristat/ kiharrat?

Minulla on Hair Camouflage- rauta ja ghd-rauta. Sopivat molemmat sekä suoristamiseen tai kihartamiseen. Käytän alla suojasuihketta aina, sillä lämpö ei ole hyväksi.

Hiusvinkki?

Oma hyvinvointi näkyy hiuksissa. Pidä huolta hiuksistasi, hyvällä ravinnolla ja hiuksia hoitavilla tuotteilla. Päänahalle on hyvä tehdä kuorintaa, hiuksille tehdä naamioita ja ehdottomasti suojata hiukset auringolta! Aurinko polttaa hiusta ja tekee siitä hauraan. Sama tapahtuu runsaalla suoritamisella/kihartamisella.

-Iida

6 kommenttia

Miia M 25.9.2019 - 08:51

Mielenkiintoinen postaus! Hiuksesi ovat upeat! Itselläni on hyvin samanlainen hiustyyppi kuin sinulla ja kärsin päänahan ongelmista. Kysyisinkin, että oletko löytänyt jotakin toimivaa shampoota tuohon rasvoittuvaan ja hilseilevään päänahkaan?

Vastaa
iidaafel 26.9.2019 - 19:38

Vaihtelen shamppoita paljon, sillä saan niitä äidiltäni kampaamosta, nyt käytössä Eleven Hydrate my hair shamppoo ja tykkään kovasti. Monet sopii, ja paljon olen käyttänyt eri luonnonmukaisia shamppoita, mutta koien, että ne usein tekivät kuiviksi päänahan ja hiukset.

Vastaa
Suvi Maarit 25.9.2019 - 12:31

Ihanan väriset hiukset sinulla ja muutenkin kauniit hiukset (arjen-suklaasuukkoja.blogspot.com)

Vastaa
iidaafel 26.9.2019 - 19:38

Voi kiitos todella paljon!

Vastaa
-R 25.9.2019 - 15:16

Upeita kuvia sinusta! Olet kaunis. <3

Vastaa
iidaafel 26.9.2019 - 19:38

Kiitos <3

Vastaa

kommentoi postausta