Home » Ensimmäiset syntymäpäiväjuhlat

Ensimmäiset syntymäpäiväjuhlat

by Iida Åfeldt

*saatu tuote

Viikonloppuna juhlimme 1-vuotiasta Eemiä. Juhlat vietettiin meidän kodissa ja se oli helpoin valinta minulle. Ei tarvinnut autottomana kuljetella yhtään mitään välineitä tai astioita mihinkään.

Juhlien koristeisiin halusin käyttää maltillisesti rahaa. Ostin juhliin vain leikkokukkia; hortensian, neilikkaa, harsokukkaa ja eukalyptysta. Kaikki muu oikeastaan löytyikin jo omasta takaa tai oli jäänyt edellisistä juhlista. Babyshowerit ja ristiäiset noudattivat koristeiltaan pitkälti tätä samaa linjaa.

Rautaiseen ympyrän muotoiseen renkaaseen sidoin kukkia rautalangalla ja leikkasin pahvista Eemin nimen kirjaimet ja ykkösen. Se toimi todella kivana koristeena. Muutama ilmapallo oli jäänyt edellisistä juhlista ja tylli oli jäänyt ystäväni polttareista käyttööni. Vaaleanpunainen viiri oli minun 25v synttäreiden peruja. Tässä huomaa, että joskus asioiden säästäminen kannattaa! Ei tarvitse joka juhliin olla ostamassa uutta kertakäyttöistä koristetta.

Lue myös

Ristiäiset

Babyshowerit

Päätin, että juhlissa ei ole sekä suolaista että makeaa. Usein tarjoilut paisuvat, kun pitää olla montaa sorttia ja rahaa saa kulumaan, mutta myös aikaa kaiken valmistamiseen. Tästä syystä tarjolla oli vain makeaa ja sukulaiset olikin kutsuttu kakkukahveille, joka antoi olettaa mistä on kyse.

Päätin myös, että päästän itseni helpolla. Juhlien järjestäminen yksin ei ole helppoa, vaikka kyse olisi vain 30 sukulaisen kestittämisestä. En tehnyt mitään tarjottavista itse. Minä hoidin vain ennen juhlia ja jälkeen juhlia siivouksen, esillepanon, kahvin keiton ja purkamisen juhlien loputtua. Siinäkin oli tarpeeksi yhdelle äidille, jonka jaloissa kiipesi tuleva 1-vuotias.

Pullat ostin läheisestä leipomosta. Kakku, keksit ja cupcakesit oli saatu.

*Kakku saatu CAKE art tingelstiina

*Nimikoidut keksit ja mini cupcakesit saatu Cake o’ Clock

Olin kiinnittänyt eteiseen valokuvia. Kuvia oli koko vauvavuodelta. Jokainen vieras sai ottaa seinältä kuvamuiston tai useammankin. Vieraista tämä oli todella ihana idea. Kuvista syntyi muistelua, ihanaa keskustelua ja oli hauska kuulla perusteluja miksi kukakin valitsi jonkun tietyn kuvan.

En ostanut meille erikseen mitään juhlavaatteita, vaan olemassaolevista vaatteista valitsin sopivat.

Juhlat oli oikein onnistuneet ja iloiset! Olen niin onnellinen miten monelle Eemi on niin tärkeä ja miten ihania rakkaita ihmisiä meillä on elämässä, jotka välittävät ja haluavat hyvää.

-Iida

4 kommenttia

Nemo123 24.9.2019 - 13:16

Olivatko saamasi kakku, keksit ja muffinsit minkä makuisia? Sopivatko yksivuotiaan itse syötäviksi? Pelkkä ulkonäkö ei nyt oikein auta kun oman kullannupun 1v väijyy kohta nurkan takana ja pitäisi tehdä päätöksiä juhliin liittyen…

Vastaa
iidaafel 24.9.2019 - 19:41

Kakkuun valitsin mauksi appelssiinin suklaamousse täytteellä, kekseihin sitruunan maun ja muffinsseihin oreo-vanilja maun. Eli kakkuyrittäjän kanssa saa sopia makuyhdistelmistä ja suunnitella yhdessä ulkonäköä. Tarjoilut ei sopineet minun yksivuotiaalle, koska hänellä on maito ja muna allergia, hänelle oli omat tarjottavat, jotka sopivat hänelle.

Vastaa
Moi 25.9.2019 - 19:22

Kauniit koristeet ja tarjoilut! Ja tuo kuvaidea on hauska!
Meillä keksi mies joskus lapsen synttäreille tehdä diaesityksen lapsen kuvista pyörimään telkkariin juhlien ajaksi. Joka vuosi lisätään kuluneelta vuodelta kuvia edelliseen esitykseen. Näitä on hauska katsella, mukana kuvissa on tietty myös sukulaisia ja kavereita 🙂

Vastaa
iidaafel 26.9.2019 - 19:39

Onpa todella hyvä idea!

Vastaa

kommentoi postausta