Home » 15 kysymystä vastauksineen

15 kysymystä vastauksineen

by Iida Åfeldt

Seuraajat esittivät minulle kysymyksiä Instagramissa ja poimin niistä muutaman, joihin vastaan tässä postauksessa!

Millainen teini olit?

Sellainen, joka käveli Twilight -kirja kädessä bussipysäkille ja kouluun. Olin todella motivoitunut opiskelemaan ja kävin omaehtoisesti esim. englannin tukiopetuksessa, sillä koin olevani siinä tosi huono, kun arvosanani oli vain 8. Minulla oli tosi ihana kaveriporukka, joiden kanssa olemme ystäviä edelleen. Kunnioitin äitiäni ja halusin, että hän voi luottaa minuun. Alkoholi ja päihteet ei kuuluneet teini-ikääni, mutta en koe jääneeni mistään paitsi. Nautin todella paljon näytelmäkerhosta ja harrastin näyttelyä kahdesti viikossa. Kahdesti viikossa kävin tanssitunneilla.

Mistä tykkää itsessäsi eniten?

Omassa ulkonäössäni pidän eniten luonnollisuudesta ja ihanista punaisista hiuksista. Tykkään myös kasvojen piirteistäni, kesäisistä pisamista ja hymykuopista. Itsessäni noin muuten pidän asenteesta ja periksiantamattomuudesta. Olen valoisa ja jaksan aina uskoa hyvään.

Mitä samaa on sussa ja Eemissä?

Omasta mielestäni me olemme perusluonteelta aika samanlaisia.Olemme tulisia sieluja, joilta löytyy tahtoa. Suutumme helposti, tunteemme räiskyvät ja rakastamme isosti. Tulemme varmasti vielä ottamaan yhteen monta kertaa, mutta toivottavasti aina myös sopimaan rakkaudella.

Mitä pelkäät?

Ehkä isoin pelko on se, jos minulle tapahtuisi jotain niin pahaa, etten voisi enää nähdä lapseni kasvavan. Eniten siinä pelottaa lapsen puolesta, että mitä hänelle tapahtuu ja kuka hänestä huolehtii. Jos pitää miettiä arkisempia vaihtoehtoja, niin ajaminen tuo minulle pelottavia ajatuksia. Olen kerran yöllä pimeässä ajaessani nukahtanut rattiin ja kieltämättä välillä pelottaa, että se kävisi uudelleen lapsi kyydissä.

Missä näet itsesi 5 vuoden päästä?

Toivon todella, että olisin kirjailija. Lisäksi toivon todella, että saan jakaa sänkyni aikuisen miehen kanssa, jossa lapset voivat sitten vierailla. Sata varmasti olen ekaluokklaaisen äiti ja se tuntuu kyllä todella hurjalta ajatukselta. Mitään tarkkaa viiden vuoden suunnitelmaa minulla ei ole, vain luotan itseni elämän vietäväksi.

Pisin parisuhteesi?

Ainoa pitkä suhteeni kesti 5 vuotta. Sitä ennen seurustelin alle puolivuotta. Myös pitkän suhteen jälkeen on ollut pari pidempää tapailua.

Haaveiletko omistusasunnosta?

Haaveilen kylä! Omakotitalo olisi ihana, mutta se on myös suuritöinen. Minä haaveilen paritalosta tai rivitalosta. Varmasti joskus! Pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa hinnat ovat korkeita, joka kyllä vaikuttaa lainan saamiseen yksin.

Oletko miettinyt toisen lapsen hankkimista yksin?

Olen kyllä ja toinen lapsi on ehdottomasti yksi iso haave. Tietysti lähtökohtaisesti toivoisin lasta kumppanin kanssa suhteessa, mutta, jos en lähivuosina löydä itseäni parisuhteesta, niin toteutan lapsihaaveen yksin. Nyt HUS on aloittanut julkisella puolella hedelmöityshoidot naispareille ja itsellisille äideille.

Montako lasta haluaisit saada?

Olen aina ajatellut, että kolme! Mutta olen tyytyväinen jo yhdestä. Jos saisin yksin toisen lapsen, niin silloin lapsiluku jäisi kahteen. Mutta eihän sitä tiedä mitä elämä on suunnitellut!

Näetkö itsesi suurperheen äitinä?

Äitiys on ihanaa ja olisi aivan ihanaa olla ison perheen äiti. Nauttisin todella!

Mikä olisi mielestäsi optimaalinen ikäero lasten/sisarusten välillä?

Todella vaikea kyllä sanoa, jokainen varmasti kokee asian hyvin eri tavoin. Itse koen aika hurjana pienen ikäeron. En voisi kuvilla vauvaa tähän, kun viimein yhden kanssa on helpompaa ja saa nukkua. Omaan makuun muutaman vuoden ikäero tuntuu hyvältä, minun perheessäni meillä lapsilla on 4 vuoden ikäero ja silti koin, että leikkiseuraa oli aina lapsena. Toki, jos haluaa useamman lapsen, niin meneehän siinä monta vuotta sitten pikkulapsiarkea, kun tiiviimmällä tahdilla se olisi nopeammin ohi. Mutta lähtökohtaisesti en halua ajatella, että pikkulapsiaika olisi kamalaa. Isompi ikäero on siis omaan makuuni. Toki ikäkin vaikuttaa tilanteeseen paljon.

Onko sinulla joku plan B, jos yrittäjyys ei toimikkaan vai onko se 110% tarkasti laskettu ja suunniteltu?

Minulla on aina plan B, eli voin koska vain palata varhaiskasvatuksen opettajaksi päiväkotiin. Tällä hetkellä työntekijöistä on niin suuri pula, eli työntekijän etu! Minua onkin jo kysytty töihin! Toinen plan B on opiskelu, sillä haluan opiskella kasvatustieteiden maisteriksi. Yritystoimintaan liittyy aina riskit, omani ei ole suunniteltu ja laskettu 110%. Toistaiseksi tiedän, että tulen toimiin jo sillä mitä teen nyt. Jatkossa voin vain kasvattaa omaa tekemistäni, joten myös tulot kasvavat. Täytyy vain luottaa omaan tekemiseen ja antaa itselle mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä.

Voisitko ikinä kuvitella näytteleväsi Salkkareissa/Sykkeessä?

No jopas! Täytyy kertoa teille, että haaveilin koko nuoruuteni näyttelijän työstä. Kävin Kallion ilmasutaidon lukion, jossa usein oli seinillä kutsuja Salkkareiden koekuvauksiin. Useampi koulun opiskelija näytteli Salkkareissa ja haaveilin siitä myös. Olisi siis aika hauska vaikka piipahtaa Salkkareissa!

Millaiset on sun unelmien häät?

Olen aina ajattelut meneväni talvella naimisiin ja ehdottomasti samassa kirkossa kuin vanhempani. Pienet häät, jossa paikalla vain läheiset ja tunnelma olisi lämmin. Navettahäät ei ihan talvella onnistu, mutta joku sen tyylinen paikka olisi ihana! Täynnä kynttilöitä ja valoköynnäksiä!

Millainen on komea mies?

Hymy tekee komeaksi ja iloiset silmät! Itsevarmuus ja herkkyys yhdistyy, mies puhuu ja pussaa, se on komeaa! Ja tietysti puku tekee miehen, eli puku päällä oleva mies on kyllä kuumaa kamaa! Ja yleisesti toki on tiedossa, että ruskeat silmät saavat minut heikoksi.

-Iida

2 kommenttia

Annina/Äidin polku 30.6.2020 - 09:45

Ei hitsi, olen tässä ehkä puolen toista vuoden ajan lukenut blogiasi, ja nyt vasta huomasin että olet käynyt Kallion – olen sinua vuotta vanhempi, ja olemme siis olleet samaan aikaan samassa lukiossa! 😅 Kaiken lisäksi olin nelivuotinen, joten olemme tainneet kirjoittaakin saman aikaan. 😅 Pieni on maailma! Kirjoitat hyvää blogia. 😊🙏

Vastaa
iidaafel 30.6.2020 - 10:07

Eikä!! No ihan varmasti sitten ollaan, koska olin 2008-2011 Kalliossa☺️ Ja kiitos tosi paljon, kiva kuulla, että tykkäät!

Vastaa

kommentoi postausta