Home » 2 x nutturaohje

2 x nutturaohje

by Iida Åfeldt

Saan tasaisesti kysymyksiä päälaelleni suhaistusta nutturasta. Minulla on keskipitkä polkka, joka juuri ja juuri ylettää hartioille. Saan hiukset ponnarille. Nutturoissa poninhäntä tehdään korkealle päälaelle, jolloin niskasta saattaa irrota hiuksia ja tarvitsen muutamaa pinniä varmistamaan niiden pysymisen paikoillaan. Alla on ohjeet kahteen käyttämääni nutturaan, tyypillisesti minulla on näistä jompi kumpi. Ne toimivat parhaiten keskipitkään ja pitkään polkkaan. Tykkään simppeleistä kampauksista, joissa tarvitsee mahdollisimman vähän välineitä ja työvaiheita.

Pitkiä hiuksia minulla ei ole ollut kolmeen vuoteen, joten eipä ole tullut tehtyä niihin soveltuvaa nutturaa. Cailapin sivuilta löytyi todella selkeä ohje pitkän tukan valkkinutturaan. Ohjeeseen pääset tästä.

KAHDEN PONNARIN NUTTURA

1.Kampaa hiukset korkealle ja sido ponnarilla poninhännäksi. Pitkillä hiuksilla saa tehtyä poninhännän korkealle usein ongelmitta. Lyhyissä hiuksissa saattaa tarvita muutamaa pinniä avuksi pitämään niskahiuksia paikallaan sekä lakkaa.

2. Taita poninhäntä kuvan mukaisesti.

3. Kiepauta taitetun poninhännän ympärille hiuslenkki.

4. Asettele hiuksia hieman. Vedä hiuksia ja levitä käsien avulla. Minulla jää taakse hiuksia “sojottamaan”, mutta halutessa ne voi pinnien avulla kiinnittää. Jos tukka on pidempi, voi ylimääräiset hiukset kieputtaa nutturan ympärille.

5. Valmista! Laita tarvittessa lakkaa hiuksiin kauttaaltaan.

Erityisesti lyhemmät hiukset omaavalla, osa hiuksista saattaa pyrkiä karkuun.

NUTTURA HIUSVALKILLA

1.Kampaa hiukset korkealle ja sido ponnarilla poninhännäksi. Pitkillä hiuksilla saa tehtyä poninhännän korkealle usein ongelmitta. Lyhyissä hiuksissa saattaa tarvita muutamaa pinniä avuksi pitämään niskahiuksia paikallaan sekä lakkaa.

2. Pujota poninhäntä valkin läpi.

3. Levitä hiukset tasaisesti donitsin päälle kauttaaltaan.

4. Taita hiusten latvat donitsin alle. Tarvittaessa voit käyttää myös pinnejä apuna.

5. Viimeistele nuttura hiuslenkillä, jotta hiukset pysyvät paikoillaan

(ellet käyttänyt jo pinnejä aiemmassa vaiheessa).

6. Valmista! Ehkä vähän lakkaa varmistamaan hiusten pysyminen paikoillaan.

5 kommenttia

Merja Sydänlammi 14.12.2021 - 09:21

Kivan näköiset. Taidan kokeilla!

Vastaa
iidaafel 14.12.2021 - 20:45

Kiitos, kiva kuulla!

Vastaa
Maria Tapiovaara 29.12.2021 - 19:48

Itse vedän nuttutan enemmän eteenpäin ja nimeomaann muovispiraalillaa jo lähes 2 v eli koko Korona-aika eli olen jopa nukkunut nuttutani kaa.
Ihanan helppo ainakin komentit on olleet positiiviset…

Vastaa
Outi W 29.12.2021 - 23:54

Mun vakkarinutturoitajoista erityisesti ensimmäistä kampaajani kehui. Toista en ole tehnyt vähään aikaan ja syy on se, että mun valkki alkaa olla kulahtanut ja aikansa tehnyt hommia, minkä merkkinen sun valkki on? Tai mistä hankit? Entä koko?

Vastaa
iidaafel 30.12.2021 - 01:49

En yhtään muista/tiedä, se on nimittäin vuosia vanha!

Vastaa

kommentoi postausta