Home » 27 hyvää asiaa elämässäni

27 hyvää asiaa elämässäni

by Iida Åfeldt

 1. Olen terve. Terveys on todella merkittävä arvo, josta tuntea kiitollisuutta. Olen saanut elää terveenä jo 27 vuotta. Terveyskin on sellainen asia, että se voidaan koska vaan viedä pois, jolloin sen arvon ehkä oikeasti tajuaa.
 2. Äitiys on paras asia elämässäni. Minusta on vain niin ihanaa olla äiti. Paras kehu minkä olen saanut, on että olen puhjennut kukkaan äitiyden myötä.
 3. Oma lapsi. No ilman häntä en olisi äiti. Hän on valon pilkahdukseni jokaisena päivänä. Ja osoittaa minulle parhaat puoleni ja näyttää mikä minussa on hyvää.
 4. Perhe. Mulla on aivan ihana perhe. Ydinperhe ja läheinen suku. Olemme niin eri ikäisiä ja erilaisia ja siitä muodostuu se perheen rikkaus.
 5. Oma äiti. Äiti on esikuva. Hän on antanut upean mallin äitiyteen ja toivon olevani hänen kaltainen äitinä.
 6. Onnellinen lapsuus. Minulla on ollut todella onnellinen lapsuus ja on ihana muistella kaikkia leikkejä, puuhia ja touhuja. Se on ollut todella upeaa aikaa elämässä ja niin huoletonta!
 7. Olen aina saanut kokeilla. Minua on kotona aina kannustettu omissa jutuissa ja hulluissa ideoissani. Äiti on aina todennut, että hän auttaa nostamaan, jos kaatuu, mutta itse on polkunsa tehtävä.
 8. Ystävät. Minullalla on laaja ystäväverkosto ja jokaisesta olen kiitollinen. He ovat se itse rakennettu perhe.
 9. Työpaikka, johon palata. Olen todella kiitollinen siitä, että minulla työ. Ja oikeastaan minulla on aina jo sieltä 15-vuotiaasta ollut töitä kuin itsestään. Minua monet kerrat pyydetty töihin, kuten nykyisenkin työpaikkani kanssa.
 10.  Monipuolinen työura. Jos mietin kaikkia työpaikkojani, mitä elämääni on mahtunut, olen niistä todella kiitollinen. Olen saanut kokeilla todella monipuolisesti kaikkea ja oppinut valtavasti.
 11.  Mahdollisuus kehittyä uralla. Koen tällä hetkellä suurta kiitollisuutta omasta työtilanteesta ja näen itselläni todella paljon potenttiaalia kehittyä ja viedä omaa uraa eteenpäin niin varhaiskasvattajana kuin kirjoittajana.
 12.  Tulevaisuus on avoinna ja kaikki on mahdollista. Tämä on vahvasti yhteydessä myös uraan. Koen, että minä voin mennä mihin suuntaan vain.
 13.  Vapaus. Olen vapaa valitsemaan omasta elämästäni ja saan tehdä mitä haluan.
 14.  Kunnianhimo, olen aina ollut kova tekemään ja halunnut menestyä. Olen jo ala-asteelta halunnut opiskella ja saavutta koulumenestystä, tehnyt töitä sen eteen ja tavoitteet ovat aina vain kasvaneet.
 15.  Olen nainen. Yllä olevat kohdat tuskin olisivat mahdollisia, jos olisin nainen jossain muualla kuin Suomessa.Minusta on aivan ihanaa olla nainen ja aivan mieletöntä, että olen saanut syntyä naiseksi Suomeen.
 16.  Koen omien valintojeni olevan merkityksellisiä. Koen, että minun valinnoilla on väliä. Esimerkkinä vaikka kierrätys ja lajittelu, ajattelen niiden olevan positiivisia valintoja ilmastonmuutokselle tai äänestäminen, äänestän, koska koen, että se vaikuttaa.
 17.  Kukat, rakastan kukkia ja niistä tulee niin paljon hyvää mieltä!
 18.  Some. Saan tosi paljon iloa somesta. Saan vertaistukea ja sisältöä yksinäisiin hetkiin. Lisäksi somesta on tullut toinen työni.
 19.  Toimiva netti ja puhelin. Siinä vasta parivaljakko, jota ilman ei tänä päivänä oikein osaa olla. Kaksikko tuo paljon hyvää elämääni.
 20.  Olen kiitollinen elämänkokemuksesta. Minulle on sattunut ja tapahtunut, olen haavoittunut ja kaatunut, iloinnut ja rakastunut. Olen niin kiitollinen kaikesta, sillä se on antanut ymmärrystä ja laajan katsontakannan elämään.
 21.  Pääasiassa hyvät yöt ja nukun hyvin. Lapsi ei enää valvota niin paljon ja olen kiitollinen siitä, että nukumme yleensä todella hyvin.
 22.  Olen iloinen omista voimavaroistani. Jaksan huolehtia meistä, jaksan tehdä ruokaa ja töitä.
 23.  Olen saanut kokea rakkautta ja paljon muitakin tunteita. Olen kyllä tosi kiitollinen niin laajasta tunne-elämästä ja tunteista, joita tuntea. Erityisesti rakkaudesta, jota saan tuntea ja jonka eri muotoja olen saanut oppia.
 24.  Keskustelutaidot, olen oppinut mielestäni tosi hyväksi keskustelijaksi ja selviän treffeistä. En vaivaannu, jos joku alkaa puhella junassa tai hiekkalaatikolla, vaan osaan keskustella jouhevasti.
 25.  Minulla on rohkeutta sekä halua puuttua epäkohtiin ja sanoa oma mielipide. Rohkeus tulee siitä, että minulla on perhe, joka rakastaa aina.
 26.  Näen hyvää toisissa ja olen empaattinen. 
 27.  Saan käydä kiitollisena nukkumaan.

-Iida

KUVAT // Josefiina Prantl

8 kommenttia

saranda 5.11.2019 - 06:11

Aivan ihana teksti ja kuvat. <3 Sä oot kyllä tosi onnekas! 🙂

Vastaa
iidaafel 5.11.2019 - 22:28

No mä olen <3 <3

Vastaa
Marra 5.11.2019 - 08:00

Upeat kuvat, Iidalainen!

Vastaa
iidaafel 5.11.2019 - 22:28

Voi kiitos Marra <3

Vastaa
smagardi 5.11.2019 - 09:59

Ihana ja tärkeä postaus! <3
Nää on just niitä asioita, jotka helposti arjessa unohtuvat, kun tuntuu että kaikki menee vain päin persettä. Aina löytyy kuitenkin jotain asioita, jotka ovat hyvin, kun vähän käy miettimään – pienestäkin on välillä hyvä olla kiitollinen.

https://astuharhaan.wordpress.com/

Vastaa
iidaafel 5.11.2019 - 22:28

Niinpä, joutui kyllä itsekin ihan pysähtyä miettimään!

Vastaa
Mie kans... 5.11.2019 - 18:29

Positiivisin askelin upea ihminen olet, hyvin pohdituin ajatuksin , Oikein hyvä postaus miettiä mitä on hyvin, eikä sitä mikä on huonosti 🤔☺️

Vastaa
iidaafel 5.11.2019 - 22:23

Voi kiitos <3

Vastaa

kommentoi postausta