Home » Kuulumisia viikonlopulta ja marraskuun suunnitelmia

Kuulumisia viikonlopulta ja marraskuun suunnitelmia

by Iida Åfeldt

Vietin viikonloppuna ensimmäisen vapaa-illan. Eemi oli ensimmäistä kertaa mummilla hoidossa. Oli todella ihanaa mennä ystävän kanssa ulos syömään. Kävimme sushilla ja joimme lasit valkoviiniä. Hotkin sushit alas vanhasta tottumuksesta, mutta perjaatteessa oli mahdollisuus syödä rauhassa. Lisäksi toteutin yhden asian, joka oli roikkunut TO DO-listallani jo muutaman vuoden.

Mutta kävin viimein uimassa ja saunassa Allas Sea Poolilla. Se on ollut sellainen “tämä täytyy tehdä”-juttu jo pitkään. Uinnin ja saunan jälkeen oli todella hyvä olla. En edes muista koska olin tätä ennen uinut! Saunaankin olen päässyt muutamasti vain tänä vuonna. Kotiin kävelin raukealla mielellä ja ihailin illan pimeyttä. Aamulla heräsin 08.15, vaikka olin luullut nukkuvani pitkään ja laittanut herätyksen varuiksi 10.30 soimaan. Sitä ei sitten tarvittu. Tyypillistä, sen kerran kun saisi nukkua pitkään. Silti tuntui siltä, että olin nukkunut liikaa. Päätä särki, silmiä särki ja silmät olivat turvonneet. Äitini kysyi olinko itkenyt. En ollut, vaan selvästi nukkunut liikaa. Onneksi seuraavana yönä ei ollut enää huolta liiasta unesta.

Kaiken tämän jälkeen oma lapsi tuntui ihanalta, silleen ihanalta, ettei ennen ole ollutkaan niin ihana. Ja hän tuntu kasvaneen heti ainakin viisi senttiä. Että voikin joku olla niin mahtava! Parasta on saada pakahtua siitä ylpeydestä jota omaa lasta kohtaan tuntee, päivittäin.

Marraskuu ainakin alkoi äärimmäisen hyvin. Muistan alkusyksystä juuri pelänneeni marraskuuta, kun se on se kaikkein pimein ja synkin kuukausi, jolloin ei edes tapahdu mitään. Nyt meillä on kuitenkin lähes koko marraskuu täynnä kaikkea mukavaa. Ensi viikon yksi ystävistäni asuu meillä. Hän asuu toisaalla, mutta tulee työn puolesta Helsinkiin ja majottuu meillä. Ihana saada iltaseuraa! Reilun viikon päästä lähdemme Berliiniin ystäväperheen kanssa ja olemme siellä neljä päivää. Marraskuun vikan viikon asuu meillä taas yksi ihana ystävä, jonka vierailua odotan todella kovasti, sillä edellisestä kerrasta on jo kauan. Lisäksi on syntymäpäiväjuhlia, taaperojumppaa ja työhommia, kuten useampi ihana kuvauskeikka.

Todella hyvä mieli elämästä, vaikka pimeää onkin. Vaikka on enää kaksi kuukautta tätä vuotta ja vuosikymmentä jäljellä. Vaikka työt ja aikataulutettu arki alkaa tammikuussa. Vaikka en ole saanut tämän vuoden kahdesta tavoitteesta kumpaakaan toteutettua. Mies ja kirja ovat edelleen työnalla. Toinen enemmän kuin toinen. Kaikki on hyvin juuri nyt.

-Iida

2 kommenttia

Esikoisen äitiä jännittää 4.11.2019 - 08:16

Moi Iida!

Saako sulta kysyä varhaiskasvatuksen ammattilaisena päivähoitoon liittyviä juttuja? Mun tyttäreni aloittaa päiväkodissa 1,5-vuotiaana maaliskuussa. Ja oon alkanut nyt jo stressaamaan ja ahdistelemaan sitä. Minä luotan kyllä suomalaiseen varhaiskasvatukseen ja pidän sitä oikein hyvänä asiana, mutta mulla ei ole itsellä kokemusta päiväkodista, en ole ikinä itse ollut siellä ja tyttäreni on esikoiseni. Ja en tietysti ole välttynyt lukemasta median kirjoituksia suurista hoitoryhmistä ja henkilökunnan puutteesta..

Mua siis pelottaa jo etukäteen, että mun lasta ei ehditä lohduttamaan jos häntä joku asia harmittaa tai satuttaa itsensä. Tai entä jos kakka on vaipassa pitkään kun sitä ei ole huomattu. Miten paljon pienten ryhmässä saa syliä ja aikuisen huomiota? Tietysti tämä riippuu ryhmän koosta, mutta osaatko yhtään avata minkälaisia on näiden pienten lasten päivät päiväkodissa? 🙂

Mulla ei ole ketään tuttuakaan töissä päiväkodissa, jolta voisi kysellä. Joten silläpä lähestyn sua kun oon pitkään blogiasi lukenut. Toivottavasti tämä oli ookoo 🙂

Vastaa
iidaafel 4.11.2019 - 12:34

Heippa! Varmasti tulen kirjoittamaan aiheesi, kun se on meillekin ajankohtainen vuoden vaihteessa. Parhaiten kuitenkin saat tietoa juttelemalla ajatuksiasi aloituskeskustelussa. Kun hoitopaikka varmistuu, järjestetään keskustelu. Siinä on juuri aikaa kertoa omista huolista ja kysellä sen päiväkodin pienten rytmistä ja päivän rakenteesta. Pienet ulkoilee, leikkii, syö, nukkuu ja heitä vessatetaan useita kertoja. Lisäksi on erilaisia toimintoja pienryhmissä.

Vastaa

kommentoi postausta