Home » 3 x luonnollinen deodorantti

3 x luonnollinen deodorantti

by Iida Åfeldt

Olen tyypillisesti päätynyt aina käyttämään markettien synteettisiä deodorantteja käytettyäni hetken luonnonmukaisia deodorantteja. Tuntuu, että olen kokeillut hyvin monia luonnonmukaisia deodorantteja ja tulos on aina sama, ne eivät vain pidä hien hajuani poissa. Jälleen päätin lähteä kokeilemaan muutamaa uutuutta. Ja yllätyksekseni kolmesta viimeaikoina käyttämästäni deodorantista, kaksi on pitänyt olon raikkaana.


BEN & ANNA SENSITIVE JAPANESE CHERRY BLOSSOM DEODORANTTI 60 G

Tämä deodorantti on pitänyt hien hajun poissa ja olon raikkaana. Lisäksi siinä on aivan ihana tuoksu. Tuoksuja on saatavilla useampaa. Kyseinen deodoranttipuikko on hieman ikävä levittää. Vedellä kostutettuna levitys toimii paremmin. Deodorantti on tehty juurikin herkälle iholle ja siinä herkkäihoisia ärsyttävä sooda on vaihdettu magneusiumiin, jota muut Ben & Anna deodorantit sisältää. Eli hellävarainen herkimmällekin iholle, suojaten tehokkaasti samalla kainalon ihoa. Erityisen mahtavan tästä tietysti tekee pakkaus, joka on 100% kierrätyspaperista valmistettu ja täysin kierrätettävä käytön jälkeen. Käytän tämän ehdottomasti loppuun!

CATTECO METSÄNRAIKAS DEODORANTTIVOIDE 60 G

Catteco on kotimainen valmistaja ja heidän deodoranttivoiteet ovat 100% luonnollisia ja 90% ainesosista on luomulaatuisia. Tuoksujakin on 5 erilaista! Ostin tätä ensin ystävälleni lahjaksi. Hän on hehkuttanut tuotetta siitä lähtien. Se on riittoisa ja ensimmäinen luonnollinen deodorantti, joka pitää hänet raikkaana. Niinpä ostin tämän itsellenikin. Minä kuitenkin sain tuotteesta todennäköisesti allergisen reaktion. Kainaloni olivat todella punaiset aina tuotetta käyttäessä, jonka takia oletan, että jokin ainesosa oli liian voimakas herkälle iholleni. Luonnonkosmetiikka on luonnonmukaista alkuperää olevista raaka-aineista valmistettua kosmetiikkaa ja herkän ihon allergiareaktiot ovat mahdollisia. 

JOIK ORGANIC LEMON & GERANIUM NATURAL MINERAALIDEODORANTTI 50ML

Joik Organic deodorantti oli uusi tuttavuus, jolle päätin antaa mahdollisuuden. Tämän käytinkin juuri loppuun ja se oli todella toimiva,  positiivinen yllätys. Tämä on myös roll-on dödö, joista itse pidän eniten. Ainoa miinus oli haju, minulle se oli pistävä ja epämiellyttävä.Luonnollisia mineraalisuoloja, salviauutetta, sitruunan ja pelargonian eteerisiä öljyjä sisältä deodorantti ei vain ollut tuoksun puolesta mieleeni. Joikilla on toinenkin deodorantti, siinä on vihermintun eteeristä öljyä ja tarkoitus olisi kokeilla sitä. Jos tuoksu miellyttää, niin voisin siirtyä käyttämään sitä!

Saa jättää kommenttia ja suositella toimivia luonnollisia deodorantteja! Testailen mielelläni ja etsin itselleni parhaiten sopivaa!

-Iida

6 kommenttia

Katski 10.2.2021 - 23:05

Hei ihan ehdottomasti kannattaa ottaa kokeiluun Salt of the Earth-merkin dödöt! Ne on ihan huippuja. Ei tahraa vaatteita, tuoksuvaihtoehdot on aivan ihania ja ennen kaikkea pitää hajut poissa todella hyvin! Eikä ärsytä ainakaan itselläni kainaloiden ihoa yhtään. Löytyy myynnistä esim. Ruohonjuuren ja Saltlifen verkkokaupoista.

Olen siis itse kova hikoilemaan enkä suinkaan mitenkään hajuttomasti, joten sanoisin että edustan suht vaativaa käyttäjäkuntaa 🙈Käyttökokemusta on kertynyt jo pari vuotta, ja dödö on pettänyt vain muutamia kertoja lähinnä kovan stressi- tai hormonaalisen hikoilun vuoksi.

Rimitaa myös monet hehkuttavat! Itselleni tuoksullinen versio oli tosin liian voimakas arkikäyttöön ja se myös kuivui iholla melko hitaasti, joten ei päässyt omaksi suosikiksi.

Vastaa
iidaafel 10.2.2021 - 23:17

Hei kiitos! Mahtavaa, se lähtee siis kokeiluun!

Vastaa
Elinaah 11.2.2021 - 00:59

Keskimmäinen deodorantti aiheuttanee reaktion ruokasoodan emäksisyyden vuoksi – sama pitää bakteereja pois kasvamasta!

Ja hups, toivottavasti luonnonkosmetiikka ei sisällä automaattisesti bakteereja. Tuotteiden säilyvyys voisi olla melko kehno.

Vastaa
iidaafel 11.2.2021 - 07:33

Joo aivan, huono ilmaisu. Ajatuksena, että luonnonkosmetiikka sisältää aitoja ainesosia, ns eläviä ja synteettinen on ns laboratoriotuote. Eli jollain tapaa ns. steriilimpi.

Vastaa
Johanna_t 18.2.2021 - 14:03

Hei! Kannattaa kokeilla suomalaisen Hetkisen mänty-seetri deovoidetta. Aivan ihana! Ja pakattu ekologiseen puupurkkiin. Purkki on jo itsessään tosi kaunis kylppärissä. Itsellä deo toimii ja pitää treenatessakin hajun pois.

https://www.hetkinen.com/products/spruce-cedarwood-deo-scent

Vastaa
iidaafel 18.2.2021 - 17:40

Voi kiitos paljon tästä vinkistä!

Vastaa

kommentoi postausta