Home » 6 x vegaaninen tuote, jota on aina kaapissa

6 x vegaaninen tuote, jota on aina kaapissa

by Iida Åfeldt

Me olemme sekasyöjiä, mutta pääpaino on kasvisruoassa. Olen itse suosinut jo vuosia kasvipohjaisia “maitotuotteita”. Eemin maitoallergian takia käytän nykyään vain maidottomia tuotteita. Vaikka maitoallergia saattaa joskus väistyä, uskon, että käytämme silti maidottomia tuotteita ympäristösyistä. Alla muutama tuote, joita meiltä löytyy aina.

Oatly iKaffe -kahvimaitoa meillä on aina. En voi juoda kahvia, jos en saa kauramaitoa kahviin. Muistan ikuisesti parin vuoden takaisen saatavuusongelman, jolloin tuote oli kaikkialta loppu suuren kysynnän vuoksi. Jotten koskaan joudu olla ilman iKaffea, minulla on sitä aina useita tölkkejä kaapissa. Minun mielestäni yksikään toinen kasvimaito ei vain maistu yhtä hyvältä kahvissa. Keitän iKaffeen myös puuron ja siitä tulee ihanan kermainen.

Oatly iMat Fraiche -ranskankerma ruokaan. Näitä jääkaapissa on myös useita. Käytän tuotetta dippiin, kastikkeisiin, pastaan, sosekeittoihin, suolaiseen piirakkaan ja moneen muuhun.

Valio Oddlygood Veggie gouda viipale on paras vegaaninen juusto. Olen maistanut kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot ja tämä on todella hyvää ja lähinnä juustoa. Lisäksi iso plussa kotimaisuudesta ja avainlippu -merkistä.

Fazer Yosa Greek Style maustamaton jugurttia löytyy meiltä aina. Eemi rakastaa syödä sitä marjojen kanssa. Jugurttia on myös helppo tarjota vieraille ja sitäkin voi käyttää monipuolisesti esim. smoothieen ja makeisiin leivonnaisiin tai piirakkaan. Toistaiseksi en ole törmännyt toiseen maidottomaan kaurajugurttiin, jossa ei olisi lisättyä suolaa ja sokeri. Tässä ei ole kumpaakaan. Tuote valmistetaan Suomessa.

Fazer Yosa kaurapala maustamaton on todella hyvää ja Suomessa valmistettu vegaaninen proteiininlähde. Sitä voi syödä sellaisenaan tai paistaa. Toimii tosi hyvin leivänpäällä hummuksen kanssa.

Plant Cooking Original kaurakermaa löytyy aina vähintään kolme purkkia jääkaapista. Käytän tuotetta paljon ruoanlaitossa keittoihin ja kastikkeisiin. Kyseisessä kaurakermassa ei ole lisättyä suolaa ja se sopii hyvin taaperollekin.

 

6 kommenttia

Johanna E 9.11.2019 - 18:19

Itekin fanitan iKaffea ja nyt siis uskaltauduin kokeilemaan Oddlygood Valion kahvikauramaitoa, ennen en edes suostunut kokeileen muita koska aina sai pettyä. Mutta se on yhtä hyvää, ja vähän parempaa koska on halvempaa. Kannattaa testata!

Vastaa
iidaafel 9.11.2019 - 20:48

Hei joo, mäkin oikeastaan maistoin sitä kerran, kun maistattivat kadulla ja oli kyllä lähes yhtä hyvää. Ja mahtavaa, jos on halvempaa ja taitaa olla kotimaistakin. Ehkä vaihtoa pitää miettiä :DD

Vastaa
Annnne 9.11.2019 - 20:34

Kannattaa ehdottomasti kokeilla kotimaista Kaslinkin Barista-kahvijuomaa!

Vastaa
iidaafel 9.11.2019 - 20:46

Joo olen kokeillut, mutta ei, iKaffesta en luovu. Muuten kyllä Kaslinkin tuotteita käytössä.

Vastaa
Saaramikki 10.11.2019 - 15:06

Toi Oddlygood on todellakin lähinnä iKaffea! Plantin samanmoinen oli ihan ku kermaa..
Plantin kauraruokakerma on vaan parasta!!!!

Vastaa
iidaafel 10.11.2019 - 19:58

Täytyy siis ostaa sitä kunnolliseen kokeiluun!

Vastaa

kommentoi postausta