Home » Minne treffeille?

Minne treffeille?

by Iida Åfeldt

Tosi usein minulta kysytään, että minne voisi ensi treffeillä mennä. Ja jokin aika sitten minulta kysyttiin, että minne minut voisi viedä treffeille ja jäin ihan suu auki. Päässä pyöri, etten minä tiedä tai keksi, eikö se toinen voi vaan sanoa ja päättää. Sitä on helppo jaella vinkkejä muille, mutta asian tullessa omalle kohdalle ei tule mitään mieleen. Kahvittelu on helppo, mutta tavallaan tylsä. Ravintola aivan liikaa. Kävelylenkki myös jo nähty monta kertaa. Päätin kerrata jakamani vinkit, josko osaisin näitä nyt itsekin hyödyntää!

Brunssi -kahvi on tylsä, ravintola liikaa, joten brunssi tarjoaa sopivasti yllätyksellisyyttä. Se on jotain näiden kahden väliltä.

Autolla grillille – Toimii ainakin ysärifaneille, kuten minulle! Minusta on tosi kiva lähteä “ajelemaan” ja käydä grillillä nakkiperunoilla tai lihiksellä. Hesburgirin Drive-In toimii myös. Minun nuoruudessa hengailtiin kylän grillillä ja se oli se “the” paikka ja siksi ajatus grilli-treffeistä on nostalginen.

Ruokakauppaan –  Minusta on todella hauskaa sopia treffit ruokakauppaan. Voidaan yhdessä miettiä mitä ruokaa laitetaan ja mistä pitää. Molemmat osapuolet voivat ottaa kolme suosikki ainesosaansa, ilman, että kertoo toiselle niistä. Lopuksi aineista pitää kokata ruoka.

Torilla tavataan -Torille voi mennä treffeille ympäri vuoden. Kesällä voi juoda torikahvit ja ostaa mansikoita. Talvella voi nauttia jouluvaloista ja juoda glögiä. Useasti joulun aikaan toreilla on markkinat.

Ikea -treffit – Tämä on kyllä sellainen koitos, ainakin saa heti selville kannattaako jatkaa toisille treffeille. Lopuksi tietysti Ikean lihapullat ja pehmis! Olen ollut Ikea -treffeillä ja siinä oli kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Pääsin Ikeaan, sain tavarat kotiin kuljetettuna ja vielä treffit!

Eväsretki – Kaakaot termariin ja metsään, piknikille puistoon tai olohuoneen lattialle. Olen ollut eväsretkellä merenrannassa, Töölönlahdella ja Talvipuutarhassa. Ikimuistoin eväsretki oli kesällä metsässä, kun eväiden jälkeen makoilimme kalliolla ja katselimme pilviä.

Uiminen – Toimii kesällä ja talvella! Kuinka siistiä olisi lähteä avantoon! Itse en ole koskaan ollut, mutta kyllä houkuttelisi.

Kaupunkiretki – Porvoo, Turku, Tampere, Tammisaari tai joku muu? Lähipaikkakunnalle voi tehdä retken julkisilla tai autolla. Autossa voi kuunnella biisejä, vuorotellen saa valita biisin, joka kuunnellaan. Parasta tietty, jos valittu biisi omaa tarinan ja kertoo jotain ihmisestä, voi syntyä hyviä keskusteluja.

Museo – Edelleen haaveilen museo-treffeistä. Olisi ihana laittaa vähän parempaa päälle, käydä museossa analysoimassa kulttuuria ja käydä sen jälkeen hienostuneesti lasilla viiniä. Ehkä joskus pääsen vielä.

Huvipuisto– Valokarnevaalit meni jo, mutta kerran olin treffeillä juuri valokarnevaaleilla. Se oli aivan mahtavaa, pelailimme pelikoneilla ihan tosiaan toisiamme vastaan!

Jätä kommenttia, jos sinulle tulee mieleen joku hyvä treffipaikka tai tekeminen!

-Iida

11 kommenttia

Anonymous 9.11.2019 - 07:24

Huomasin lukevani listaasi selkeästi täti-lasit nenälläni. Että älä nyt hyvä tyttö mene kenenkään autoon yksin ajelulle…
Mutta ehkä siis tietynlainen turvallisuusnäkökulma korostuu treffiajatuksissani.

Tässä siis tädin lista:

Heti kärkeen ei ole ehkä viisasta kertoa tarkkaa kotiosoitetta. Ei siis ehkä ole hyvä idea antaa noutaa itseään kotoaan tai tuoda kotiin.
Sovi treffit paikkaan, jonne pääset itse ja josta pääset itse pois.

Suosi julkisia paikkoja. Mielummin eväsretki puistossa kuin metsässä.

Samoin sovi treffit paikkaan, josta pääset tarvittaessa lähtemään. Tämä liittyy vähän jo tuohon edelliseen. Sieltä metsästä ei niin vaan lähdetä ykisn pois, jos jotain ikävää sattuu. Puiston laidalla saattaa kuitenkin kulkea edes bussilinja.

Aika harva meistä on niin sinut itsensä kanssa, että kokee olonsa mukavaksi uimapuvussa. Siksi jättäisin tuon uimisen aika ison harkinnan alle.

Samoin puhtaasti taitolajien harrastaminen treffeillä on vähän riski ajatus. Mutta esim. keilaus (jossa pallon saa lopulta maaliin millä tyylillä tahansa) tai trampoliinipuisto käuvät hyvin.

Vastaa
iidaafel 9.11.2019 - 08:25

Kiitos kommentista! Ja olet ihan oikeassa, että turvallisuus ja varovaisuus ovat todella tärkeitä seikkoja.

Tämä minun listani on varmaan käypä enemmän ja vähemmän tapailleille ja pariskunnillekin. Alkuun toki varovaisuutta, kun tutustuu, mutta olen itse ajatellut, että jos joku haluaa jotain ikävää, voi se tapahtua neljänsillä tai viidensilläkin treffeillä. Vaikka alkuun tapaisi julkisesti ja myöhemmin metsässä/kotona, niin se voi sattua silloinkin. Mielestäni toimiva on ollut kertoa aina jollekin treffeistä ja kertoa paikka, että joku tietää ja osaa kysellä perään.

Vastaa
Mie kans... 9.11.2019 - 09:32

Museoista tuli mieleen linnat, ne ovat museoita ja itsessään rakennustaidon upeita näytteitä, useimmiten niistä löytyy myös käypä kahvilakin, tai välittömästä läheisyydestä. Turvallisiakin kun ihmisiä pyörii ympärillä.
Suomen linna on monesti nähty, mutta siinä on retkeilyn fiilistäkin lauttakyyteineen.
Hämeenlinnassa olen käynyt useita kertoja, tykistö ja vankilamuseot myös vierellä.
Turunlinnassa olen käynyt kahdesti , näkemisen arvoinen sekin.
Olavinlinnassa olen käynyt kerran, se on ehkä näistä kiehtovin.
Treffi kokemuksia minulla ei ole näistä, olen käynyt niissä yksin, puolison ja ystävien kanssa, voisin kyllä ajatella treffejäkin samoihin kohteisiin , itseäni kiehtoo vanha tekniikka ja rakennustaito, siinä ihmetellessä kyllä paljastuu onko seura samalla aallonpituudella .

Vastaa
iidaafel 9.11.2019 - 20:50

Totta, linnat onkin hyvä idea!

Vastaa
laulau 9.11.2019 - 11:40

Ymmärrän myös turvallisuusaspektin, mutta jotenkin sitä itse ei halua elää pelossa ja tehdä pakosuunnitelmia. Järkevää tai ei, mutta niin minä ajattelen. Omakohtaisesti järkevänä pitäisin Iidan ratkaisua eli kertomista jollekin treffeistä etukäteen.

Ja kyllä monikin ihminen kokee itsensä sinuiksi uikkarissa. 🙂 Oon ollu avantotreffeillä ja ne oli huisin hauskat.Luistelu- ja snoukkaustreffit on myös ollu kivoja, vaikka en kummassakaan lajissa ole mitenkään taitava.

Vastaa
laulau 9.11.2019 - 11:40

Piti vastata siis Nimettömälle kommentoijalle ja sinulle Iida.

Vastaa
iidaafel 9.11.2019 - 20:52

Kiitos kommentista!

Vastaa
Pin 9.11.2019 - 18:42

Oikein kivoja vinkkejä! Kiitos 🙂

Vastaa
iidaafel 9.11.2019 - 20:52

Kiitos!

Vastaa
Orava 10.11.2019 - 00:54

Voisin suositella ensitreffeillekin lämpimästi tietovisaa 🙂 Testattu ja hyväksi havaittu 😀 tutustuin nykyiseen puolisoon tinderissä ja ehdotin tietovisaa, koska ajattelin että jokin tekeminen olisi mukava pelkän kahvittelun lisäksi. Kahvittelutreffejä kyllä kokeilin mutta ne tuntuivat usein vähän jäykiltä. Tietovisassa saa automaattisesti kysymyksistä ja kisaamisesta jotain pohdittavaa ja puhuttavaa, vaikka vähän jännittäisi tai ujostuttaisi.

Vastaa
iidaafel 10.11.2019 - 12:20

Onpa tosi hyvä! Koska se on rentoa ja varmasti hauskaa, eli murtaa jään!

Vastaa

kommentoi postausta