Home » 8+1 outoa juttua minusta

8+1 outoa juttua minusta

by Iida Åfeldt

1.Jätän kananmunan keltuaiset syömättä. Tai voin syödä, mutten kotona koskaan syö. En tiedä mikä siinä keltuaisessa on, mutta sen koostumuksessa on inhottava suutuntuma. Kuitenkin voin syödä keltuaista, jos se on sekoitettuna valkuaiseen esim. munakkaassa tai jos keltuainen ei ole kiinteää. Valkuainen sitten taas on suurta herkkua!

2. En vaihda töiden jälkeen kotivaatteisiin. Minulla ei taida olla edes kuin yhdet legginssit ja yhdet lökärit/verkkarit/pieruverkkarit. En käytä niitä juuri ikinä tai hengaile niissä kotona muuten vaan. Mieluiten olen kotona farkuissa tai mekossa sukkahousujen kanssa. En päivätöissä käydessäni vaihtanut kotivaatteisiin, vaan olin farkuissa siihen asti, että laitoin yöhousut jalkaan. Sama pätee edelleen. Yöhousuja löytyy tosin ja niissä viihdyn kyllä! Alasti nukkuminen ei ole vaihtoehto kohdallani!

3. En tykkää olla auton kanssa ensimmäisenä liikennevaloissa. En tiedä mikä siinä on, mutta stressaannun, jos olen ensimmäinen lähtijä liikennevaloissa. Tuntuu, että kaikki muut katsoo ja mietin, että pääsenkö riittävän nopeasti liikkeelle. Erityisesti talvella liikkellelähtö stressaa ja mietin, että jäänkö sutimaan paikalleni. Jos ajelen vieraissa ympyröissä, ensimmäisenä oleminen jännittää vielä enemmän! Mitä jos käännyn väärälle kaistalle? Toisena on mukavan turvalista, varsinkin kääntyessä, sillä voi vain seurata edellä olevaa autoa.

4. En aja säännöllisesti säärikarvoja. Tämän ei pitäisi olla outoa. Mutta edelleen se on monelle “outoa”, sillä se poikkeaa valtavirrasta. Sheivaan todella harvoin karvojani, sillä minua ne eivät oikeastaan haittaa. Toki tiedän, että karvoitukseni on vaalea ja harva, eli ei sitä edes huomaa, jos ei katso läheltä. Sen vuoksi en itse juurikaan kiinnitä niihin huomiota. Suuren osan vuotta karvat ovat vaatteiden alla muutenkin. Kesäisin saatan sheivata muutamaan kertaan, jos siltä tuntuu. Tämä pätee kyllä ihan kaiken karvoituksen kanssa, viihdyn karvoissani.

5. Välttelen liilaa. En ole koskaan omistanut mitään liilaa tai violettia ennen kuin täytin 28-vuotta, jolloin sain ystävältäni laventelin värisen hiuspannan. Väri alkoikin tuntua kivalta ja nyt laventelin liilaa tuntuu olevan kaikkialla. Olenkin alkanut miettiä, josko liila sittenkin sopisi vaatekaappiini! Tämän värin vastaisuus juontaa juuret lapsuuteeni, sillä liila oli äitini inhokki väri. Meillä ei koskaan ollut mitään sen väristä ja näin ollen ajatus siirtyi minuun.

6. Pidän sälekaihtimet aina ylös vedettynä. Minusta ne on kamalia! Tykkään paljon enemmän rullaverhoista ikkunan edessä, kun kaihtimista. Ne kerää pölyä ja estää valoa pääsemästä sisään. Siksipä aina pidän kaihtimia ylhäällä, saatan laskea ne alas vain illalla, mutten aina silloinkaan. Toki kaihtimet ovat ns. pakolliset ja välttämättömät monessa mielessä, eli ymmärrän kyllä miksi niitä käytetään.

7. En osta jäätelöä. En osta itselleni varta vasten jäätelöä. Se ei oikeastaan kuulu suosikkiherkkuihini. Voin syödä joo, mutta valitsen mielummin jotain muuta. Joskus toki ostan jäätelöä, sillä se on helppo tarjottava vieraille. Mutta silloinkin puolisyödyt pakkaukset jäävät pakkaseen odottelemaan seuraavia vieraita.

8. Käytän vain mustia ja valkoisia sukkia.  Kaikkein mieluiten olen ilman sukkia. Käytän sukkia oikeastaan vain talvella kengissä, muuten olen ilman. Silloin sukkien on oltava mustat tai valkoiset. Tämäkin on pieni juttu, jota kannan mukana lapsuudestani. Meillä oli vain mustia ja valkoisia sukkia, sillä ne kävi kaikkiin vaatteisiin ja sukille löytyi aina pari. Enkä enää osaa muun värisiä käyttää.  Nyt tosin olen lapsen kohdalla joutunut tehdä poikkeuksen. Hän sai jouluna lahjaksi Ryhmä hau-sukkia ja ne ovat todella värikkäitä. Hän on kuitenkin aivan hullaantunut niihin sukkiin ja on ne jalassa aina aivan äärimmäisen onnellinen. Siispä jatkossakin varmaan meillä seikkailee Rekut ja Sampat sukissa. Lisäksi valkoisia ja mustia tuntuu olevan jopa vaikeampi löytää lapsille kuin kuviosukkia.

+

1. Silitän vaatteet. En vain mahda sillä mitään, mutta tykkään silittämisestä. Minusta on ihanaa nähdä kuin vaate muuttuu sen myötä. Minusta on ihana pukeutua silitettyyn vaatteeseen ja tietää, että silitys tekee vaatteelle hyvää. En vain kestä katsoa, jos nään jollain ryppyisen ja silittämättömän mekon tai kauluspaidan päällä.

8 kommenttia

Torey 22.1.2021 - 12:36

Mun mielestä keltuainen on parasta! 😄

Mulla sitten taas meni niin päin, että äiti rakasti sinistä, kun olin lapsi ja vannoin ettei mun kodissani tule olemaan sinistä. Aika hyvin olen lupauksen pitänyt ja sinistä on olmut vaan pienissä määrissä esim. koristetyynyissä. En kuitenkaan vihaa sinistä. 😊

https://naissanelioissa.wordpress.com/2021/01/22/tama-vaaristynyt-maailma/

Vastaa
iidaafel 24.1.2021 - 09:32

EIkä, niin jännää miten monet lapsuuden jutut seuraavat mukana! Mullakin monia juttuja, joita en todella halua tehdä, koska äidillä on niin tai vastaavasti sitten teen jotain, koska niin on kotona aina tehty!

Vastaa
Varus 22.1.2021 - 23:16

Eikö nämä sukat, munansyömiset ja silittämiset ole mainittu jo aika moneen kertaan? Jos on pakko yrittää olla erilainen ja herättää huomiota, voisi keksiä jotain uutta. En syö itsekkään keltuaisia mutta en huutele siitä joka puolelle, että hei iik apua kattokaa mua, en syö keltuaisia, ihihigiiiiii… Turhaa, niin turhaa.

Vastaa
iidaafel 24.1.2021 - 09:29

Varmasti onkin, en todella muista mitä olen tullut kertoneeksi jo blogissa ja mitä Instagramissa 6 vuoden aikana. Lisäksi uusi lukijoita/seuraajia tulee jatkuvasti, joille nämä ovat ns. uutta, joillekin jo tiedossa. Pidän kommenttiasi melko turhana. Palautetta voi antaa monin tavoin, kannattaa opetella!

Vastaa
NK 23.1.2021 - 01:11

Minä suorastaan inhoan sälekaihtimia! 😀 Vuokra-asunnossamme ne on, mutta omaan en kyllä hankkisi. Pidän ne aina ylhäällä paitsi kun valo lisääntyy ja haluan pimentää makuuhuoneen kunnolla (on toki lisänä tumma verho, jonka vedän ikkunan eteen ympäri vuoden).

Melkein suutun, jos mies on joskun kesällä laskenut olohuoneen sälekaihtimet alas, jotta “tv näkyisi paremmin eikä huone kuumuisi liikaa”. Ja nostan ne heti takaisin ylös, haha!

Enkä myöskään ajele karvojani kuin ihan satunnaisesti kesällä. Vaaleat ja olemattomat karvat eivät kovin häiritse; nyt talvella en edes muista, milloin ajoin jalat viimeksi. 🙂

Vastaa
iidaafel 24.1.2021 - 09:24

Hei eikä! Mahtavaa, että joku muukin inhoaa sälekaihtimia! Mäkin olen aina asunut vuokralla, jonka takia aina on ollut kaihtimet, mutten varmasti koskaan sellaisia hankkisi ihan omana kotiin!

Vastaa
Vivian1 23.1.2021 - 22:07

Täällä toinen silityshullu. Vaatteet ovat niin paljon siistimpiä ja kaapit pysyvät järjestyksessä. Vielä, kun joku tulisi mankeloimaan lakanat…

Vastaa
iidaafel 24.1.2021 - 09:22

Ah kyllä!!! Se on niin ihanaa ja sama, vitsit kun olis mankeli!

Vastaa

kommentoi postausta