Home » Mitä leivän päälle?

Mitä leivän päälle?

by Iida Åfeldt

Ajattelin jakaa teille omat suosikkini leivänpäällisistä. Kaikki nämä vaihtoehdot ovat vegaanisia. Meillä käytetään pääasiassa vain kasvipohjaisia tuotteita Eemin maitoallergian vuoksi. Itse käytän jonkin verran maitotuotteita, kuten juustoja. Olen kuitenkin taas aktiivisesti pyrkinyt lisäämään kasvikunnan tuotteita meidän arkeen ja lisäämään kasvisruokia ruokalistalle.  Erityisesti leivänpäällisistä on helppo lähteä liikkeelle.

HUMMUS

Hummus on todella hyvää leivän päällä ja muutkin erilaiset levitteet ja tahnat. Oma suosikkiyhdistelmäni on hummus, tomaatti ja basilika. Hummuksen kanssa sopii myös tofu. Kuvan leivässä on hummusta, tofus, rucolaa ja balsimicokastiketta. Hummusta saa myös monen makuisena, omia suosikkejani on Baba punajuurihummus ja Sevan hummus Hot n’ spicy.

PESTO + TOFU

Urtekramilla on ainakin tosi hyvä vegaaninen pesto. Se on todella hyvä pari maustamattoman tofun kanssa! Tofua voi muutenkin käyttää leivän päällä ns. juuston/kinkun korvaajana. Tofuakin saa eri makuisena, erityisen hyvää on Jalotofun kylmäsavutofu. Tässä leivässä on pestoa, maustamatonta tofua, aurinkokuivattuja tomaatteja ja rucolaa.

VEGEJUUSTO

Helpoin tapa varmasti karsia ruokavaliostaan eläinperäisiä tuotteita, on korvata ne vastaavilla kasviperäisillä vaihtoehdoilla. Tykkään itse eniten Valion Oddly Good Gouda vegejuustosta. Erityisesti suolakurkun ja paprikan kanssa! Olen hulluna suolakurkkuihin ja paprika on sopivan makea pari sille!

AVOKADO + TUOREJUUSTO

Avokadoleipä on varmasti sellainen klassikko, joka maistuu aina! Parasta, kun leivän paahtaa rapeaksi, levittää tuorejuustoja päälle ja viimeistelee avokadosiivuilla ja seesaminsiemenillä. Olen käyttänyt tähän vegaanista Oatlyn påMACKAN levitettä.

PÄHKINÄLEVITE + BANAANI

Leivästä saa tosi herkun maapähkinävoilla ja banaanisiivuilla. Ehdottomasti kannattaa kokeilla myös muita pähkinälevitteitä ja erilaisia hedelmiä. Nektariini ja päärynä toimivat myös. Tällä leivällä on aivan överihyvää Foodinin vegaanista hasselpähkinä-raakasuklaalevitettä. Olen kuullut sitä hehkutettavan ja vasta, kun laitoin sitä lusikallisen suuhuni, tiesin miksi.

2 kommenttia

Maikkiliina 24.1.2021 - 21:02

Ihana postaus. Tuli nälkä 😊

Vastaa
iidaafel 24.1.2021 - 23:13

Kiitos <3

Vastaa

kommentoi postausta