Home » Surkea sinkku

Surkea sinkku

by Iida Åfeldt

Jokin aika sitten otin haltuuni Facebookin uuden Dating -sivun, joka on Facebookin oma deittisovellus. Mitään erillistä sovellusta ei kuitenkan tarvitse ladata, vaan sivu löytyy Facebookista itsessään ja toimii hieman samaan tyyliin Tinderin kanssa.

Minulla tuli osuma Oulussa asuvan miehen kanssa. Profiilin perusteella hän vaikutti sellaiselta, johon todellakin haluaisi tutustua, mutta Oulu oli sijaintina hieman huono. Laitoin hänelle viestiä ja juttelimme jonkin aikaa. Sanoin hänelle, että jos Oulu olisi yhtään lähempänä, niin veisin hänet treffeille. Hän oli todella otettu ajatuksesta ja sanoi, että tuntui todella kivalta, kun nainen ehdotti treffejä. Se oli hänen mukaansa harvinaisuus. Harmillisesti totesimme, että välimatka on pieni haaste treffeille ja toisena korona, jonka vuoksi kumpikaan ei ole menossa suuntaan tai toiseen.

Jäin kuitenkin miettimään miehen sanoja. Minusta tuntui todella helpolta sanoa, että “vien sut treffeille”, koska tiesin, ettei se oikeasti toteudu (ainakaan kovin helposti). En nykyelämässäni  juuri ikinä ole se, joka aktiivisesti ehdottaa ensin treffejä. Sillä ajatuskin treffeistä tuntuu työläältä järjestämiseltä hoitokuvioineen. Toisena tietysti korona, joka on vähentänyt huomattavasti treffailua ja toki syystä.

Aloinpa siinä sitten muutenkin miettimään omaa käyttäytymistäni deittisovelluksissa, joita puhelimessani on useampi. Selailen niitä harvoin, silloin kun ei ole mitään muuta tekemistä. Juttelua kyllä syntyy, pientä keskustelua ja puheita treffeistä. Kuitenkin keskustelut enemmänkin hiipuvat kuin pysyvät elossa. En oikeastaan panosta keskusteluiden ylläpitoon ja ole itse aktiivinen. Kukaan ei myöskään jaksa jutustella ikuisuutta ilman tapaamista. Keskusteluja on liikaa menossa eri sovelluksissa, jolloin ei panosta viestittelyyn yhdenkään kanssa kunnolla, vaan vastailee muutamilla sanoilla vähän kaikille. Unohdan myös vastata saamiini viesteihin ja vastaan viiveellä, kuten käy ihan jo ystävienkin viestien kanssa.

Herää ajatus, että mitä hittoa teen noissa sovelluksissa? Tavallaan olen niin epäaktiivinen, etten hyödy niistä. Oikeastaan pitäisi poistaa ne kaikki. Jos ei ole fiilistä, niin ei väkisin kannata. On väärin kaikkia kohtaan, että olen surkea vastaamaan, ylläpitämään keskustelua ja roikun epäaktiivisena kyydissä. Mutta joku aina kuitenkin kutkuttaa ja saa vilkaisemaan, että olisko jotain.Tuntuu kivalta saada osumia, tuntuu kivalta, jos joku laittaa viestiä, tuntuu kivalta saada huomiota ja huomata, että joku on kiinnostunut. Mutta ajatus treffien järjestämisestä tuntuu työläältä. Ajatus mahdollisesta pettymyksestä tuntuu raskaalta. Ajatus tuntemattoman kohtaamisesta ja small talkin harjoittamisesta parin tunnin ajan tuntuu uuvuttavalta. Tuntuu tylsältä olla se, jonka kanssa treffit pitää sopia mieluusti jo viikkoa ennen ja joka joutuu kieltäytyä spontaaneista kutsuista.

Haluan löytää jotain, mutten kuitenkaan halua. Olisi vähän kiva, muttei kuitenkaan olisi. Oikeasti haluaisin sen parisuhteen elämääni, mutta haluaisin hypätä suoraan sinne suhteeseen. Ohittaa kaikki nämä muuta vaiheet ennen sitä, saavuttaa määrään pään ilman matkaa. Haluaisin, että se mies vain kävelisi eteeni, tosta noin vain ja humps vaan me seurustelisimme.

Treffit tarkoittaa, että lapselle tarvitsee hoitopaikan ja sitten pitäisi ajaa jonnekin tapaamispaikalle. Se olisi monen tunnin keikka. Päiväkotipäivän jälkeen ei tosiaankaan huvita viedä lasta vielä uudelleen hoitoon, vaikka olisikin tuttu paikka. Ja toisaalta pelottaa, jos ei tulekkaan mitään. Silloin järjesti kaiken turhaan. Toisaalta pelottaa, jos tuleekin ja joutuukin järjestämään hoitokuvioita viikottain. Viime vuonna kävi niin, että kiinnostuin yhdestä miehestä kovasti. Hieman ehdin innostua, vatsassa pulpahteli ja hetken tuntui niin varmalta. Järjestin aikaa, sillä olin varma, että se kannattaa. Mies perui ja siirsi useamman kerran treffejä omien harrastusten ja kaverimenoja takia, jolloin minusta tuntui tosi kurjalta. Selvästi minä olin pitänyt tapaamisia tärkeämpinä kuin hän. Hänen oli vaikea sitoutua sovittuun ajankohtaan, vaikka vakuuttelikin olevansa kiinnostunut. Ja minulle taas sopiminen on välttämätöntä.

Viimeisimmän jutteluseuralaiseni kanssa sovimme yhteisestä kahvitauosta työpäivän lomassa ja hän oli ajamassa luokseni. Kyseisenä aamuna hän laittoi viestiä.

“Huomenta. Täytyy kysyä suoraan nyt kun kuitenkin on sen verran tekemistä tänään, että ajattelitko, että juodaan vain kahvit vai sovitellaanko paikkoja makuuhuoneessa myös?”

Vastasin rehellisesti, sillä en halua antaa vääriä kuvitelmia. Suoruudessa ei ole vikaa, eikä siinäkään, että osa haluaa vain seksiä. Mutta sen ollessa miesten puheenaiheena 80% tapauksissa, se ei todellakaan herätä kiinnostusta, vaan vie sen mennessään.

Hän vastatasi:

“Okei, se on ihan ok. Tänään vaan sen verran kiirus, että siirretään kahvittelut eteenpäin.”

Hänellä ei ollut aikaa kahville, mutta hänellä oli aikaa seksiin. Mielenkiintoista. Erityisen mielenkiintoista on se oletus, että seksiin menee vähemmän aikaa kuin kahvin juontiin.

Tällaiset kokemukset kun toistuu, niin ei vain jaksa. Ei jaksa aina antaa itsestään ja pettyä. Ei jaksa panostaa ja aina aloittaa alusta. Ja tavallaan on suuri harmi, että oletus on jo pettyminen. On tosi harmi, että muutamat huonosti käyttäytyvät miehet pilaa kaikkien muidenkin mahdollisuudet. Koska kaikki miehet tuskin on samanlaisia ja osalla viestittely ei ole mikään vahvuus.

Mitä enemmän ikää tulee ja mitä kauemmin olen ollut yksin, sitä varmemmaksi tulen siitä, että näin on parasta. Toisaalta en näe, että olisin ikuisesti yksin. Jostain tulee tunne, että tuolla se on tulossa tänne päin ja minä menossa vastaan. Kohtaamisen aika ei vain ole vielä.

Nimesin tämän postauksen otsikolla “Surkea sinkku”, koska ajattelin olevani nykyään todella surkea sinkku. Epäaktiivinen, joka ei edistä omaa pariutumista mitenkään. Mutta tullessani tekstin loppuun tajusin tässä, etten ehkä olekaan surkea sinkku. Taidankin olla elämään tyytyväinen sinkku, joka ei koe tarpeelliseksi edistää kumppanin “löytämistä” ja siksi käyttäydyn kuten käyttäydyn.

-Iida

KUVAT: Laura Iikkanen

27 kommenttia

Fiia 20.1.2021 - 14:30

Hei
vaikka olen ikäloppu sinkku sinuun verrattuna niin samaistuin tekstiisi todella hyvin. Voi kun vain pystyisi repäsemään ja poistamaan sovellukset, niin varmasti olisi helpompaa, mutta entä jos se unelmien prinssi onkin just kirjautunut ja sit me ei kohdata?
Ihanaa sinkkuaikaa sulle 🙂

Vastaa
iidaafel 20.1.2021 - 14:36

Siis juuri tuo! Mitä jos se onkin juuri se mätch, joka on se viimeinen ja syy poistaa sovellukset. Aina se ajatus on siellä ja estää niiden poiston lopullisesti! Ihanaa kevättä sinne <3

Vastaa
KatjaKatja 20.1.2021 - 14:50

jep! mulle kävi just niin, että ajattelin: okej, tämä on nyt viimeinen match, ja sit poistan koko sovelluksen. Mäkin olin jo aika kyllästynyt kaikkeen… ja sit kävikin niin, että siitä viimeisestä matchista tulikin se oikea, ja me poistettiin meidän tilit yhdessä <3

Vastaa
iidaafel 21.1.2021 - 11:40

Eikä, ihanaa <3<3

Vastaa
saarah 20.1.2021 - 14:44

Siis MITÄ?! Kuinka törkeää on kysyä suoraan onko kyse vain kahvin juomisesta vaiko myös seksistä?!?! Kuka yleensäkään päättää harrastavansa seksiä jonkun kanssa ilman että on ensin edes tavannut?

Vastaa
Elsamaria 20.1.2021 - 18:19

Minusta tosi hyvä, että mies päätyi kysymään suoraan. On aivan ok, että jotkut haluavat harrastaa kasuaalia seksiä tuntemattomien kanssa, vaikka itse en (enää) halua. Aikaa säästyy, kun toiveiden erilaisuus tulee mahdollisimman nopeasti ilmi.

Vastaa
iidaafel 21.1.2021 - 11:37

Toki, mutta deittiprofiilissani kerron etten itse etsi vain sellaista, jonka vuoksi sen nyt luulisi olevan näille miehille jo selvää, kun mätchätään. Mutta tulipahan uudelleen käsittelyyn 😀

Vastaa
Elsamaria 21.1.2021 - 12:53

Ai okei, no sitten aika ärsyttävää. Ehkä hän ei osannut lukea 😀 Fiksua että oot ilmaissut toiveesi jo profiilissa!

Uskon että tyytyväisenä sinkkuna on helpompi löytää hyvä suhde, tai ainakin välttää pahimmat karikot 😀 Kun arvostaa itseään ja tykkää elämästään yksinkin eikä kaipaa suhdetta epätoivoisesti, niin osaa pitää paremmin kiinni omista rajoistaan. Silloin ei jää haikailemaan vaan se on samantien bye niille tyypeille, jotka ei alkujaankaan kunnioita sinun varaamaa aikaa, tai jotka muuten ei pysty tosissaan antamaan mahdollisuutta suhteelle. Joten just hyvä sinkku olet minun mielestä!

Vastaa
iidaafel 21.1.2021 - 13:08

No näin mäkin tosiaan haluan uskoa! Ja kiitos <3

sasassssss 21.1.2021 - 16:17

Joo, ihan hyvä kysyä etukäteen, mutta kuka voi luvata ilman tapaamista, että varmasti haluaa seksiä kyseisen henkilön, jota ei ole koskaan aiemmin tavannut livenä, kanssa, kun taas jos tyyppi ajaa sinne kahville ja tuntuu natsaavan niin voihan niitä treffejä sitten jatkaa siellä makuuhuoneen puolella. Mulle olisi siis melkoinen turnoff tuo kysymys.

Ja vaikka hakisi vain seksiseuraa niin ei kai sitä ennen tutustumista tiedä haluaako sittenkään juuri tuon kanssa. Miehillä ilmeisesti eri lähestymiskulma. 🙂

Vastaa
iidaafel 21.1.2021 - 17:17

No just tämä!

Vastaa
Mie kans... 20.1.2021 - 17:07

Ihana sinkku sinä olet. Ehkä noi deitti sovellukset eivät tosiaankaan ole sinun juttu, se kieltämättä on jännää ja kiehtovaa , silti samaan aikaan ahdistavaa. Luulenpa että pikemminkin kohtaat sen oikean miehen , ihan livenä, useita kertoja vaikka kassajonossa , lopulta alatte heittään siitä läppää , poikkeatte kahvilla tutustutte oikeasti toisiinne ennenkuin alatte seurusteleen, ei paineita , sirti molemmilla mahdollisuus ihastua ja tutustua toisiinsa ilman rooleja, Eemikin tulee samalla tutuksi ja luontevasti hyväksytyksi, toisinsanoen hän saa kasvaa elämääsi mukaan siihen tahtiin kun molemmat ovat valmiita, kunhan molemmat muistaa antaa positiivista singnaalia että viihtyy ja on kiinnostunut toisen seurasta.

Vastaa
iidaafel 21.1.2021 - 11:38

Kiitos, näin mäkin luulen! Ja todella toivon, että se lopulta tapahtuu ihan luonnostaan <3

Vastaa
Elsamaria 20.1.2021 - 18:23

Luitpa tekstin ihanasti ja miellyttävästi ja elävästi! Oon kuunnellut lukemasi jutun blogista viimeksi ehkä muutamia kuukausia sitten, ja tuli heti olo, että oot kehittynyt ääneenlukijana. Sopisit vaikka äänikirjojen lukijaksi!

Vastaa
iidaafel 21.1.2021 - 11:37

Voi kiitos paljon!

Vastaa
Jenni S. Big mamas home 20.1.2021 - 21:14

Kuulostaa niin tutulta. Mulla tuntuu olevan nykyään vakio vastaus, kun mies ehdottaa treffejä; “En etsi seksi seuraa.” Yleensä vastaus on ok, mutta sitten tulee välillä näitä; “Eiku ajattelin ihan treffejä.” Silloin mua ehkä vähän nolottaa. 😅

https://bigmamashome.vaikuttajamedia.fi

Vastaa
iidaafel 21.1.2021 - 11:36

Hahah samaistun :DD

Vastaa
Wilumiina 21.1.2021 - 07:08

Elämä on säätämistä on parisuhteessa tai ei. Mieti millaista säätämistä on 4 lapsen äitinä, että tapaa ystäviä ilman lapsia.
Jos haluaa parisuhteen sen eteen tarvii nähdä vaivaa.Ihan samoin kuin ystävyyssuhteiden eteen. Et voi olettaa että sinä saat kaiken ilman työtä.
Kun sinulla on parisuhde niin ihan samanlaista lapsenvahdin etsintää se on jos haluaa kaksin treffeille miehen kanssa. Ja jotta se parisuhde pysyy niin se tarvitsee myös aikaa ja huolenpitoa. Ei täällä eletä missään prinsessasaduissa.
Se oma aika tulee kun lapset lentäneet pesästä jos omat vanhemmat eivät vielä tarvitse hoivaa.

Vastaa
iidaafel 21.1.2021 - 09:26

Ehdottomasti, olet oikeassa. Tottakai tiedän, että parisuhteen ja parisuhteen löytämisen eteen pitää tehdä töitä ja ottaa riskejä. Se on järjestämistä ja ajan ottamista kuin mikä tahansa muukin ihmissuhde. En todella oleta saavani kaikkea ilman työtä. Tiedän ettei kukaan tule kotoa hakemaan. Mutta olenpa kuullut senkin, että usein se löytyy kun lakkaa etsimästä 🙂 Eiköhän aika näytä!

Vastaa
Vierailija 24.1.2021 - 08:46

Riippuu myös suhteesta, joillakin on vähemmän vaivalloista! 🙂

Vastaa
rosacanina 21.1.2021 - 08:42

Samastuttava teksti! Sulla on ihanan lämmin ja inhimillinen tapa kirjoittaa.
Sehän se, kun joskus olisi kiva olla mukavan tyypin kainalossa, mutta kun se kaikki (mihinkään johtamaton) vaivannäkö, ghostaajat ja seksin jälkeen jättävät eivät jaksa kiinnostaa. Surkeana sinkkuna mennään siis, sua jokusen vuoden vanhempana.

Vastaa
iidaafel 21.1.2021 - 09:27

Kiitos tosi paljon! Ja siis niinpä, ei vaan jaksa! Ymmärrän täysin!

Vastaa
SL 21.1.2021 - 12:51

Muutamia vuosia sitten jäin sinkuksi pitkästä suhteesta. Kaikki oli ihan toisin kuin kymmenen vuotta aiemmin, miehillä olikin oletuksena, että heti hypätään sänkyyn eikä kukaan ollut kiinnostunut mistään enemmästä. Tapailin muutamaa, mutta ei niistäkään oikein mitään tullut. Olin jo ihan kypsä kaikkiin deittisovelluksiin, kun sain taas viestin yhdeltä paidattomalta kaverilta. Aika kärkkäästi vastasin hänen kohteliaisuuksiin, mutta jotenkin edettiin kuitenkin ihan kunnon keskusteluun. Asuttiin eri kaupungeissa, mutta hän päätti tulla tapaamaan muutaman päivän päästä ja melkeinpä sille tielleen jäi. Mentiin naimisiin kuukausi tapaamisen jälkeen, mikä on tietysti aivan hullun hommaa, mutta niin vaan ollaan nyt oltu jo yli 3 vuotta naimisissa ja meillä on 2-vuotiaat kaksoset. Elämässä voi tapahtua mitä vaan ja oikea ihminen löytyy kun on löytyäkseen.

Vastaa
iidaafel 21.1.2021 - 13:13

Oho, vau! Ihan mieletöntä <3

Vastaa
Naeila 21.1.2021 - 13:18

Oman kokemuksen perusteella parhaiten säästää molempien osapuolten aikaa, kun on jo heti alussa suora ja rohkea sanomaan, mitä/millaista parisuhdetta etsii, tuo esille omat elämän pohjimmaiset arvot ja tulevaisuuden haaveet ja suunnitelmat. Kertoo omat rajat ja pitää niistä kiinni. Jos toista ei näiden jälkeen kiinnosta 100%, on hyvä jättää se siihen. Luota, että tunnistamalla ja tunnustamalla oman arvosi, se oikea ihminen löytää lopulta luokse ja tunnistaa sut❤️. Säästyy huomattavan paljon aikaa ja tunteita, kun tekee kaiken selväksi heti eikä vaikka parin viikon tapailun jälkeen.
Ekaa kertaa elämässäni uskalsin näin tehdä; kerroin jo ennen tapaamista mitä etsin ja millaisen aviomiehen haluan elämääni, millaiset arvot mulla on jne, tärkeänä esim seksin säästäminen sitoutumisen jälkeiseen aikaan yms. ja olin ihan varma, ettei miehestä olisi siihen. Mutta tässä ollaan, yhdessä ja en voisi olla onnellisempi.❤️❤️❤️ On niin turvallinen olo, kun tietää ettei mies ole tässä vain esim. seksin takia vaan oikeasti haluaa sitoutua ja rakentaa yhteistä tulevaisuutta ja on kiinnostunut syvemmästä yhteydestä henkisellä tasolla.

Vastaa
Anonymous 22.1.2021 - 10:48

Musta on ihan superjännää lukea näitä nihkeitä kokemuksia deittisovelluksista, koska en samaistu YHTÄÄN! 😀 Harrastin aktiivisesti nettideittailua kolmisen vuotta sitten, ja tuolloin sitä tulikin harrastettua useampi vuosi siten, että melkein joka viikko oli jotain treffejä yms. Viime kesänä tein myös lyhyen pyrähdyksen Tinderissä. Mieleen on siltä aiemmalta kierrokselta jäänyt ikävinä lähinnä tyypit, jotka on esim. hyökänneet voimakkaasti maailmankatsomustani vastaan ja pari kertaa sain jotain ikävää kommentointia ulkonäöstäni, sillä mulla oli vain yksi kuva ja sekin melko huono. Mutta ei mitään seksinvonkaajia tai muuta sellaista ikävää tai törkeää. Viime kierroksella Tinderissä tuntui, että siellä olisi riittänyt tosi mukavia ja fiksuja tyyppejä vaikka millä mitalla, mutta en etsinytkään mitään romanttista vaan pelkkää jutteluseuraa, koska koronamökkihöperyys 😀 Ehkä en ollut sitten riittävän kauan, että niitä ikäviäkin kokemuksia olisi ehtinyt tulla. Joka tapauksessa näitä deittailuun liittyviä juttuja on hauskaa ja mielenkiintoista lukea 🙂

Vastaa
Pohjoisen tyttö 23.1.2021 - 09:06

Itselläni on samanlainen kokemus Tinderistä juurikin siitä näkökulmasta etten ole koskaan saanut mitään törkyviestejä tai seksiehdotteluja! Toki itse olen ollut siellä aina vain lyhyitä ”pyrähdyksiä” kerrallaan, viimeisin loppui noin muutama viikko sitten kun tapasin siellä todella fiksun ja mukavan miehen, jota olen nyt tapaillut. 😊 Vaikka itsellänikin on lapsi edellisestä suhteesta, se ei ole vaikuttanut miesten suhtautumiseen tai kohteluuni. Olen toki hirmu nirso siitä kelle annan tykkäystä, joten voisikohan sekin olla syynä?😅
Aurinkoisia päiviä sinulle, Iida!💛

Vastaa

kommentoi postausta