Home » Älä tallenna miehen numeroa pelkällä etunimellä

Älä tallenna miehen numeroa pelkällä etunimellä

by Iida Åfeldt

fullsizeoutput_b83.jpeg

Kerroin blogissa jokin aika sitten, että poistin kaikki deittisovellukset elämästäni. Oikeastaan viime vuoden puolella, kun jo päätin luopua niistä, samoihin aikoihin sain mieheltä sähköpostia. Olen tuon miehen kanssa kirjoitellut parin kuukauden ajan sähköpostitse. Ja voi miten se sopii elämääni! Ei tarvitse olla heti vastaamassa, eikä toisaalta itse olla siinä asemassa, että odottaa vastausta viestiin, jonka näkee toisen lukeneen.

Sähköpostiviestittely ei ole mikään uusi juttu, mutta tuntuu paluulta vanhaan aikaan. Vähän kuin olisin taas se tyttö, joka odotti kirjeen saapumista kirjekaveriltaan 90-luvulla. Odottelen innoissani saapuvia sähköposteja ja ilahdun, kun hän kirjoittaa. En aina ehdi vastata heti, eikä hänkään. Olemme kirjoitelleet aina, kun olemee ehtineet. Sähköposti on myös siitä hyvä, että ehtii miettiä mitä kirjoittaa ja saa kirjoittaa pitkästi. Olemme kirjoittaneet todella pikiä viestejä molemmat. Tuntuu siltä, että kerrankin tutustun kunnolla ennen tapaamista. Ennenhän olen vaihtanut muutaman viestin Tinderissä, tavannut ja todennut, että joo ei mun tyyppiä. Siis oikeasti, tutustumatta ihmiseen ja hänen ajatuksiin yhtään, olen vain todennut, että ei kiitos. 

Oikeastaan ei ollenkaan haittaisi, jos emme edes tapaisi. Sillä tämä sopii tähän hetkeen niin hyvin! Odotan innolla viestejä ja ne piristää arkea ja saan vastata, kun ehdin. Tunnen sopivaa kuplintaa ja ihastusta. 

Menneenä perjantaina tämä mies antoi sähköpostissa puhelinnumeronsa ja sanoi, että, jos haluan niin voin olla häneen yhteydessä sitä kautta viikonloppuna, sillä hän lukee sähköpostia vain virka-aikana. Teki jolloin tapaa heti mieli soittaa hänelle ja jatkaa tätä “vanhanaikaista” linjaa, sillä kukaan ei nykypäivänä soittele ja minä tykkään puhua puhelimassa. Tallensin miehen numeron puhelimeen hänen nimellään Matias.

Päätin lauantaina, että soitan hänelle. Keräsin kaiken rohkeuteni ja vitsit miten jännitti, kun puhelin tuuttasi. Mahaa nipisti. Joku vastasi.

M: Haloo?

I: Moi.

M: Öö…moi.

I: Moi, Iida täällä.

M: Siis kuka?

I: Iida.

M: Tais nyt tulla väärään numeroon.

I: Siis olen se sähköpostityttö.

M: Nyt en kyllä tiedä.

I: Ai no sitten on varmaan väärä numero.

fullsizeoutput_b87.jpeg

Ja suljin puhelimen. Melkoi silmät kostuivat, kun aloin miettiä, että eikö se hemmetin mies edes tiedä nimeäni, vaikka ollaan viestitelty kaksi kuukautta. Menin katsomaan numeron sähköpostista ja sen jälkeen menin yhteistietoihini katsomaan, että tallensinko nyt ihan varmasti oikein hänen numeronsa. Puhelimessani oli Matias, mutta Matiaksella oli kaksi numeroa. Kaksi eri numeroa, koti- ja matkapuhelinnumero. Toinen numeroista oli kyllä juuri tämän sähköpostimiehen ja toinen kyllä jokin ihan muu numero. Hetken siinä ihmettelin, kunnes tajusin, että olin lisännyt tämän Matiaksen numeron vanhaan yhteistietoon, jo puhelimessani olleeseen Matias-yhteistietoon.

Puhelimessani oli siis kaksi Matiasta. Minä olin soittanut väärälle Matiakselle. Hävetti niin paljon, että olisin halunnut vajota siihen paikkaan. Luoja miten nolo olin! Aloin sitten siinä miettimään asiaa enemmänkin.

Olen ollut tammikuussa 2017 treffeillä Matias nimisen miehen kanssa. Kävimme grillillä ja pelasimme kimbleä. Marraskuussa 2017 olin treffeillä Matias nimisen miehen kanssa. Kävimme sushilla ja Ikeassa. Eikä minulla ollut mitään käsitystä kummalle Matiakselle olin soittanut! Onneksi tämä Matias, jolle soitin, ei muistanut minua! Pääsimme tyylikkäästi kiusallisesta tilanteesta.

En ymmärrä miksi olen jättänyt puhelimeeni jonkun vanhan Tinder matchin numeron! Ja miksi ihmeessä olen tallentanut numeron vain etunimellä Matias! Niin ei ikinä koskaan kannata tehdä. Ellet halua noloihin tilanteisiin.

Jos on käynyt monilla treffeillä elämänsä aikana, on myös puhelimeen tallennettu aika monen miehen numero. Ja kun miehiä on monta, saattaa olla myös monta saman nimistä. Silloin on parasta tallentaa nimi ja jokin tunniste, esim. Jarkko Espoo, Jarkko Jauhelihakastekemies, Matias Poliisi tai Matias Sähköpostimies, jolloin loppuliitteen avulla osaa yhdistää nimen ja henkilön yhteen. Myös sukunimi on ihan hyvä vaihtoehto. Jonkin ajan kuluttua on myös hyvä poistaa erikoiset yhdisteet yhteistiedoista, ihan vain pikku vinkkinä. 

-Iida

fullsizeoutput_b85.jpeg

 

10 kommenttia

Tanja B 27.1.2019 - 11:24

x’D ;D

Vastaa
Eveliina28 27.1.2019 - 17:37

Hahah voi ei 😀 saitko vielä oikeen miehen kiinni??

Vastaa
mrs 27.1.2019 - 19:28

Mä haluan myös tietää 🙂 <3

Vastaa
Iidaafel 29.1.2019 - 05:08

Sain kyllä <3<3<3

Vastaa
Vierailija 27.1.2019 - 20:33

Mun puhelimen tiedostoista löytyy Markus.
Törmään siihen aina silloin tällöin, kun selaan puhelinnumeroita etsien iistä jotakin.
En tiedä, kenelle numero kuuluu. En toisaalta ole tullut koskaan poistaneeksikaan. Ehkä ensin syötän numeron finderiin…

Vastaa
Iidaafel 28.1.2019 - 11:12

Hahah, joo kokeile finderi ennen soittoa :DD

Vastaa
Etunimi puhelimessa 28.1.2019 - 09:43

No sehän on sitten suurin piirtein saman verran kuin lapsi tulee tuntemaan omaa isäänsä.

Vastaa
Iidaafel 28.1.2019 - 11:11

Ikävän epäasiallinen kommentti. Lapsi tapaa isäänsä kyllä, toivottavasti jatkuukin säännöllisenä!

Vastaa
Tanja B 28.1.2019 - 12:29

TÄYSIN asiaton kommentti, joo. Ilmiannettu. 

Jos ei oo mitään järkevää sanottavaa, tarviiko sitä sanoakaan, jos se vielä on noinnoin henkilökohta, loukkaavaa ja sopimatonta.

Vastaa
Emmi 1.2.2019 - 22:03

Mulle on käynyt vähän vastaava juttu
Ostin vuosia sitten uuden puhelimen ja en osannut siirtää numeroita mitenkään automaattisesti kerralla, vaan päädyin näpyttelemään numerot käsin yksi kerrallaan. Näpyttelin yhden Markuksen numeron ja tallensin sen. Myöhemmin tuli kuitenkin vastaan muodossa Etunimi Sukunimi se Markus, jonka luulin jo tallentaneeni. Minulla ei ollut mitään hajua, kuka ensimmäinen Markus oli, joten rupesin poistamaan sitä numeroa. MUTTA vahingossa tietenkin soitin siihen numeroon ja onnistuin palaamaan aloitusnäyttöön niin, että puhelu jatkui taustalla, mutta en osannut lopettaa sitä. Lopulta sain lopetettua puhelun eikä tämä Markus kerennyt vastata. Huokasin helpotuksesta.
No tämä Markuspa soitti takaisin useamman kerran, ja aattelin, että onhan mun sit pakko vastata. Oli aika akward puhelu, kun selitin tilanteen jotenkin en edelleenkään tiedä kuka tämä tyyppi oli ja miksi minulla oli hänen numero. En myöskään tiedä, tiesikö hän kuka minä olin…

Vastaa

kommentoi postausta