Home » Tofubroccolipaistos

Tofubroccolipaistos

by Iida Åfeldt

fullsizeoutput_b80.jpeg

Taas yksi ihana vegaaninen resepti! Tämä tofubroccolipastos valmistuu nopeasti, samassa ajassa, kun riisin on saanut keitettyä. Tässä on vain parsakaalia ja sipulia, mutta aika hyvin tähän sopisi myös muut kasvikset, porkkana tai sienet, sokeriherneet, no lähes mikä vaan omien mieltymysten mukaan. Tämä on aavistuksen aasialaisen twistin omaava ruoka. 

Ruuasta saa gluteenittoman, kun valitsee sopivan tofun. Kaikki tofut eivät ole gluteenittomia, monissa on soijakastike, joka ei kaikissa tapauksissa ole gluteeniton. Itse käytän SoFine-merkkistä tofua. Käytä myös gluteenitonta soijakastiketta ohjeessa, jos halaut siitä gluteenittoman.

DSC_0299.JPG

TOFUBROCCOLIPAISTOS (G,M,V)

4 annosta

1 sipuli

1 parsakaali

250 g tofua

1 dl maissitärkkelystä (maitzena)

oliiviöljyä

1 dl soijakastiketta

3 rkl omenaviinietikkaa

3 rkl siirappia esim. agavesiirappi

riisiä

  • Laita vesi kiehumaan riisiä varten ja keitä sopiva määrä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuori ja viipaloi sipuli, sipuli saa olla isoa suikaletta. Paloittele parsa pieneksi, käytä myös varsi ja pilko se pieneksi kuutioksi.
  • Painele tofu kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa se kuutioiksi ja pyorittele kuutioit maissitärkkelyksessä.
  • Laita reilusti oliiviöljyä wokkipannulle ja paista siinä tofut rapeiksi. Nosta ne sivuun odottamaan tämän jälkeen. 
  • Kaada pannulle soijakastike, etikka, siirappi, sipuli ja parsa. Paista noin 10 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää. Lisää joukkoon lopuksi tofu ja sekoita hetki. Tarjoile valmis paistos riisin kanssa.

-Iida

DSC_0301.JPG

 

1 kommenttia

ännn 30.1.2019 - 08:27

Soija kastike on “gluteeniton”. Keliakialiiton sivuilta löytyy tarkempaa tietoa; “Sallittujen ainesosien listalla – Soijakastikkeet (Gluteeni pilkkoontuu vaarattomaksi soijakastikkeen valmistusprosessissa, eikä sitä ole enää valmiissa tuotteessa.)”

Vastaa

kommentoi postausta