Home » ASUHAASTE (päivät 11-20)

ASUHAASTE (päivät 11-20)

by Iida Åfeldt

Asuhaaste jatkuu! Asuhaaste on auttanut ihastumaan omaan vaatekaappiin ja löytämään sieltä iloa pukeutumiseen. Olen monena päivänä ajatellut vaatekaappini edessä, että onpa minulla ihania vaatteita! Ihan sama minkä pukee, kun kaikki sopivat minulle ja tekevät minut iloiseksi! Virkistävää näin päin sen ainaisen “minulla ei ole mitään päällepantavaa” keskustelun sijaan!

Katso myös edelliset asut 1-10 tästä!

11. PUE JOTAIN LAINATTUA

Minulla on lainassa mummoni Marimekon Kihlatasku-mekko. Hän antoi sen minulla lainaan ollessani raskaana vuonna 2018. Minulla on omakin samanlainen mekko, mutta kaksi kokoa pienempi kuin tuo mummon oma. Mummo kuitenkin ajatteli, että mahan kasvaessa en mahtuisi omaani ja voisin raskaana ollessani lainata hänen isompaa mekkoaan. Mummon mekko on kulunut pehmeäksi, väri haalistunut ja muutamat reiät paikattu. Siinä on sitä jotain!

Tällä hetkellä omani ei mahdu päälleni, mutta onneksi on tuo mummon lainamekko!

12. PUE VAATE, JOTA KÄYTÄT YLEENSÄ VAIN JUHLISSA

Käytän todella paljon samoja vaatteita niin arjessa kuin juhlassa. Eikä minulla ole mitään vain juhlakäyttöön ostettua vaatetta. Tänään puin vuonna 2016 Gina Tricotista ostetun poolomekon päälleni. Mekko on trikoota, eli enemmän arkimekko materiaalinsa vuoksi. Minulla sattui tänään olemaan serkkuni 7-vuotissynttärijuhlat, josta lähdin suoraan treffeille Linnanmäelle, joten asun piti olla sellainen, että selviän molemmissa tilaisuuksissa. Näinpä juuri tämä mekko valikoitui päälle.

13. LISÄÄ ASUUN VYÖ, JOSSA ET YLEENSÄ KÄYTÄ SITÄ

Puin saman poolomekon, joka oli päälläni eilenkin. Laitoin mekon kanssa vyön ja neuletakin. Minun on todella vaikea käyttää vyötä tiukassa vaatteessa ja tämä taisikin olla ensimmäinen kerta. Yllätyin kuinka kivalta asu näytti ja poolomekko näyttäytyi aivan uudenlaisena!

14. PUE KORU, JONKA OLET OMISTANUT PITKÄÄN

Kuvan koru on alunperin ollut korvakoru. Mummoni on saanut papaltani ruusukorvakorut lahjaksi 60-luvulla, kun he seurustelivat. Mummo hävitti toisen korvakoruista, joten pappa teki jäljelle jääneestä kaulakorun. Mummo on antanut tämän sittemmin minulle ja se on ollut minulla lapsesta asti. Tarinansa vuoksi se on minulle erityinen.

15. PUE VÄHINTAAN KOLME LEMPIVAATETTASI

Syksyllä tykkään pukeutua farkkuihin sekä neuleisiin. Tänään puin päälle farkut, lempparineuletakin, jota olen käyttänyt vuosia, maiharit, jotka nekin ovat suosikkini sekä Kaiko Clothing kietaisupaidan. Kyseisen paidan ostin tänä keväänä ja se oli kesän suosikkivaatteeni. Se on aivan ihanan viileä, rento, mutta siisti ja todella imarteleva minun vartalolleni. Paidan värikin on kuin minulle tehty, sopii niin hyvin hiuksiini. Syksyllä sen käyttö jatkuu neuletakin kanssa!

16. PUKEUDU VANHAN VALOKUVAN INSPIROIMANA

Onko mukaan muuttunut? Ei sitten mikään, vaikka kuvien välillä on kevyet 25 vuotta! Otin tästä kuvasta inspiraatiota tämän päivän pukeutumiseen. Korkokengät ja korut tosin olivat yllä kuvan ottamista varten. Valkoinen pitsimekko on ostettu kirpputorilta vuonna 2018

17. PUE ASU, JOSTA SAAT USEIN KEHUJA *

Puin päälleni tämän Nakoan kietaisumekon (*saatu pr-lahjana). Rakastan tätä mekkoa! Minulle sopii todella hyvin kietaisuvaatteet. Ne korostavat vartaloni muotoja. Tämä saa kehuja!

18. PUE ERIKOISIMMAT SUKAT, JOTKA OMISTAT

Tämä oli todella helppo, sillä omistan vain kahdet muut kuin valkoiset tai mustat sukat! Samalla myös todella vaikea, sillä värikkäinen sukkien käyttö ei tunnu omalta yhtään. Lapsena äidille oli aina todella tärkeää, että sukat sopivat vaatteisiin ja siksi meillä oli vain valkoisia sukkia. Ja varmaan siksi, että sukille löytyi aina pari pesun jälkeen. Tämä on kuitenkin iskostunut minuun niin, että muun väriset sukat tuntuu liki mahdottomalta. Nyt olen sitten alkanut haastaa itseäni tämän asian kanssa!

19. PUE ASU, JOKA TEKEE SINUT ILOISEKSI *

Tämä Metsolan mekko (*saatu pr-lahjaksi) tekee todella iloiseksi. Se on väripilkko vaatekaapissani. Siitä tulee mieleen aurinko, valo, kesä ja kukkaniitty. Se tuo mieleen myös koronan ja muistuttaa minua siitä, että kaikesta selviää. Sain tämän mekon oveni taakse sairastaessani koronaa. Käytin sitä monena päivänä ja monena päivänä senkin jälkeen. Kutsun tätä mekkoa koronamekoksi ja tulen siitä aina todella iloiseksi!

20. PUE VAATEKAAPIN PERÄLTÄ LÖYTYNYT VAATE

Tämä mekko ei löytynyt kaappini perältä, mutta se löytyi silityskasani pohjalta. Minulla on kori, johon laitan aina silitystä kaipaavat vaatteet. Silitän satunnaisesti ja aina tieysti ne helpoimmat ja mukavimmat ensin. Pohjalle jää aina ne ei niin kivat. Tämän otin korin pohjalta ja silitin! Tätä mekkoa en ole kyllä käyttänyt todella pitkään aikaan!

11 kommenttia

Vierailija 27.10.2021 - 06:01

Kauniita asuja, osaat pukeutua ihanan edustavasti.

Vastaa
iidaafel 27.10.2021 - 07:53

Voi kiitos kovasti!

Vastaa
SonjaL 27.10.2021 - 08:42

Ihania asuja!

Vastaa
Kli 27.10.2021 - 13:00

Yhdyn edelliseen. Sinulla on upeita, juuri sinulle sopivia vaatteita ja vahva oma tyyli.

Vastaa
iidaafel 28.10.2021 - 10:10

Voi kiitos, ihana kuulla!

Vastaa
Katariina Kuronen 27.10.2021 - 14:24

En kestä, ihania asuja! Pitäisköhän itsekin ottaa haaste vastaan ja katsoa mitä helmiä omasta kaapista löytyykään 😍😍

Vastaa
iidaafel 28.10.2021 - 10:10

Hei kiitos <3

Vastaa
Anonymous 28.10.2021 - 18:27

Voisitko joskus tehdä postauksen siitä miten olet tehnyt tuon nutturan joka kohdassa 14 😊 aivan ihana. Olen niiiiin huono laittamaan hiuksia ja tuo olisi kivannäköinen.

Vastaa
iidaafel 28.10.2021 - 21:13

Voisin kyllä tehdä!

Vastaa
Dirrandiraan 30.10.2021 - 16:11

Kiva haaste, itsekin kaipaan jotain “ohjenuoraa” pukeutumiskriisin inspiraatioksi.
Näytät myös ihan Eemiltä tuossa pikku-Iidan kuvassa. 🙂

Vastaa
iidaafel 30.10.2021 - 16:51

Tää on kyllä kiva haaste! Oon saanut tosi paljon asuinspistä! Ja ei ole tarvinnut itse miettiä mitä sitä pukee päälleen!

Vastaa

kommentoi postausta