Home » Kaksivärinen banaanileipä

Kaksivärinen banaanileipä

by Iida Åfeldt

CSC_2726.JPG

Muutaman viikon kestänyt flunssani on saanut elämäni sekaisin. Kuume kaatoi minut sänkyyn moneksi päiväksi. Joten ei treenejä, eikä minkäänlaista rytmiä ruokailujen suhteen. Se vähä mitä olen syönyt, on ollut hyvinkin hiilihydraattipainotteista. Tämä leipä on ollut yksi suosikkini, sitä minun on tehnyt mieli monena päivänä. Se löytyy blogistani jo entuudestaan täältä, mutta tein jotain muutoksia ohjeeseen.

csc_2728.jpg

Banaanileipä

4 banaania

n. 5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)

1 dl kasvijuomaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

3 kananmunaa

1/2 dl kookosöljyä sulatettuna

1 rkl hunajaa

1/2 tl kanelia

ripaus suolaa

1/2 dl raakakaakaojauhetta

Laita uuni 175 asteeseen. Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa. Soseuta 3 banaania blenderissä tai muussaa haarukalla. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tämän jälkeen kaikki aineet toisiinsa paitsi raakakaakaojauhe. Itse tein taikinan blenderissä, jotta siitä tuli tasaista, eli banaanien sekaan jauhoseos, kananmunat, neste, mausteet ja kookosöljy. Jaa leipätaikana kahtia ja lisää toiseen raakakaakaojauhe.Voitele leipävuoka esimerkiksi kookosöljyllä tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kaada vaalea taikina vuokaan ensin. Kaada vaalean taikinan päälle ruskea taikina ja sekoita lusikalla muutama kerta, jotta taikinat sekoittuvat. Halkaise yksi kokonainen banaani puoliksi ja laita se taikinan päälle.  Paista uunissa n.45 minuuttia ja anna jäähtyä.

CSC_2729.JPG

kommentoi postausta