Home » terveyspasta

terveyspasta

by Iida Åfeldt

CSC_2658.JPG

Gluteeniton ei suoraan tarkoita terveellistä. Monesti gluteenittomat tuotteet sisältävät paljon säilöntä- ja lisäaineita sekä sokeria. Onneksi valikoima kasvaa koko ajan! Sain Ruohonjuuresta kotimaisen valmistajan, Palmusto, kikhernepastaa. Ja miten mahtavaa, että kyseessä on kotimainen tuote!

Kikhernepasta sisältää kikhernettä ja vettä. Se on maidoton, gluteeniton, vegaaninen, GMO-vapaa sekä säilöntä- että lisäaineeton. Kyseinen tuote käyttäytyy “normaalin” pastan tavoin, enkä käytössä huomaa mitään eroja muuta kuin maussa. Pastaa ei tarvitse keittää kuin 5-6 minuuttia ja tämän kanssa kannattaa olla tarkka, sillä muutoin pasta on pehmeää ja murenevaa.

Kikhernepastassa on vain etuja!  Tuote sisältää runsaasti proteiinia, 21,7g/100g!  Se on maukkaan makuinen, runsaskuituinen ja ravinteikas, lisäksi sen sisältämät hiilihydraatit, joita on 50g/100g, on hitaasti imeytyviä eli pitää verensokerinkin tasaisena ja nälän loitolla! Pastaa voi käyttää monipuolisesti eri kastikkeiden lisuukkeena ja toki myös salaatissa!

CSC_2660.JPG

 

CSC_2662.JPG

 

Kikherne pasta tomaattikastikkeessa

(gluteeniton, vegaanien)

2 annosta

 

100g Palmuston kikhernepastaa

0,5 dl oliiviöljyä

1/2 sipulia

1 rasia kirsikkatomaatteja

suola

pippuri

chili

basilikaa

2 ruokalusikallista oluthiivaa

(Oluthiiva on ravintohiivaa ja usein käytössä raaka-ja vegaaniruokailijoiden parmesaani juustona.

Se sisältää runsaasti ravintoaineita ja proteiinia, monipuolistaa ruokavaliota)

 

Laita reilusti vettä kiehumaan kattilassa. Pilko sipuli pieneksi silpuksi ja leikkaa tomaatit neljään osaan. Laita öliiviöljyä paistinpannulle, jolle sinulla on mieluusti kansi! Kun öljy on kuumaa, laita pannulle sipulit. Anna sipulien saada hetki väriä, jonka jälkeen laita tomaatit pannulle. Laita kansi päälle ja anna hautua keskilämmöllä.

Laita kiehuvaan keitinveteen suola ja sen jälkeen kikhernepasta. Anna pastan kiehua 5-6 minuuttia ja ole tämän kanssa tarkka. Lisää tomaattikastikkeeseen makusi mukaan mausteita. Tomaattikastike alkaa olla valmista silloi, kun tomaatit ovat todella pehmenneitä. Kun pasta on valmista, kaada keitinvesi pois. Laita puolet tomaattikastikkeesta pastan joukkoon ja sekoita. Jaa pasta kahdelle lautasella, jonka jälkeen jaa loput tomaattikastikkeesta annosten päälle. Laita valmiiseen annokseen vielä oluthiivahiutaleita ja basilikan lehtiä! Nauti!

CSC_2666.JPG

*kikhernepasta saatu Ruohonjuuresta

 

2 kommenttia

Eve Kiuru 13.3.2016 - 17:20

Nam! Pitääkin testata 🙂 <3

Vastaa
Eve Kiuru 13.3.2016 - 17:20

Nam! Pitääkin testata 🙂 <3

Vastaa

kommentoi postausta