Home » Brunssilla

Brunssilla

by Iida Åfeldt

Aamupalan rakastajana rakastan tietysti myös brunsseja. Brunsseilen usein ystävien kanssa jonkun luona. Todella usein teen brunssin ihan vain itselleni sunnuntaisin. Jotenkin reilu aamupala ja rauhallinen aamu kuuluu sunnuntaihin. Harvemmin käyn brunssilla ulkona. Laura oli kuitenkin kysynyt minua mukaansa brunssille Ravintola Sunniin.

Sunn on Helsingin keskustassa Senaatintorin laidassa. Ympäristö ja puitteet ovat ihanat ja henkivät vanhasta ajasta. Sama teema jatkuu ravintolan sisällä. Saleissa on isot ikkunat, jotka heijastavat valoa ja niistä näkyy tuomiokirkko. Kattokruunut kimaltelevat auringon osuessa niihin. 

CSC_0467.JPG

CSC_0468.JPG

csc_0470.jpg

Brunssi oli todella ylellinen, juustoja ja kuohuviiniä, croissantteja ja laadukasta kahvia. Hintakin on näin ollen korkea, mutta vastaa hyvin suurta osaa keskustan brunsseista hintatasoltaan. 

Löysin brunssilta itselleni sopivaa syötävää, enkä löhtenyt nälkäisenä. Brunssi ei kuitenkaan tarjonnut yllätyksiä tai ihastelua. Se oli hyvin perinteikäs ja skandinaavinen. Voisin kuvitella käyväni Sunnissa isovanhempien, vanhempien ja sukulaisten kanssa, jotka nauttivat perinneruuasta eivätkä ymmärrä kaiken maailman ruokahömpötyksiä. Myös ulkomaanvieraat voisi tänne viedä.

Sain pyydettäessä gluteenitonta leipää, mutta ruokavaliot ja rajoitteet oli huonosti otettu huomioon. Vegaani ei olisi esimerkiksi löytänyt paljoa syötävää.

CSC_0471.JPG

CSC_0472.JPG

CSC_0474.JPG

18623191_10213365414228663_1259672295_n.jpg

Ympäristö jaksoi ihastuttaa tarjontaa enemmän. Ja sen takia olenkin käynyt Sunnissa useammankin kerran. On ihana nauttia sellaisesta vanhanajan tunnelmasta ja luksuksesta toisinaan. Ikkunoista näkyy ihana tuomiokirkko ja saa vain tuijotella ohikulkijoita. 

Missä sinä tykkäät käydä brunssilla?

-Iida

kommentoi postausta