Home » JUUSTOKAKKU (V,M,G)

JUUSTOKAKKU (V,M,G)

by Iida Åfeldt

Vegaaninen ja gluteeniton juustokakku on ihan ehdoton kesän juhlissa! Sen valmistaminen on todella helppoa ja sen voi tehdä etukäteen pakkaseen ja ottaa sulamaan ennen tarjoilua. Näin tulee huomioitua myös ruokarajoitteiset vieraat. Ja maistuuhan tämä nyt ihan kaikille, hyvää nimittäin on!

Itse olen usein tottunut viemään juhliin ja tapahtumiin omaa syötävää mukana, sillä en oleta, että ystävät ja sukulaiset olisivat huomioineet ruokavalioni. Toki suurempiin juhliin, kuten häihin toki, muttei pieniin tilaisuuksiin ja kyläilyihin. Mutta se tuntuu todella mukavalta, kun menee juhliin tai kylään, jossa sinut on huomioitu. Yleensä en odota mitään, minkä vuoksi tuntuu ihan mielettömältä yllättyä iloisesti. Viikolla olin ystävällä kylässä pitkästä aikaa ja hän otti uunista maidottomat ja gluteenittomat voisarvet ja jälkkärinä oli vielä mutakakku! Tuntuihan se nyt ihan superhemmottelulle! Jotenka tässä nyt olisi hyvä kakku, jolla ilahdutat ruokarajoitteisen ystäväsi!

18554629_10213318381372871_1750517363_n.jpg

CSC_0406.JPG

JUUSTOKAKKU

(vegaaninen, gluteeniton)

noin. 10-12 palaa

 

POHJA

300g vegaanisia ja gluteenittomia keksejä

(esim. Digestivekeksi, löytyy isoimmista marketeista ja erikoiskaupoista, kuten ekolo, Ruohonjuuri, Punnitse&Säästä)

1 dl kookosöljyä sulatettuna vesihauteessa tai margariinia

 

TÄYTE

2dl vaahtoutuvaa soijavispiä (Alpro)

200 g vegaanista tuorejuustoa (Oatly)

1 dl vegaanista rahkaa (Alpro Go On)

1 dl sokeria

1 sitruunan kuori (kivana lisänä raastettu inkivääri tai limenkuori)

1/2 dl sitruunanmehua

1,5 dl vettä

4 rkl agar-agarhiutaleita / 4 tl agar-agarjauhetta

lisää agar-agarista tästä

 

Hienonna keksit monitoimekoneessa tai blenderissä. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Yhdistä sulanut kookosöljy ja keksimuru taikinaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle. Käytä irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on n.20 cm. Painele taikina irtopohjavuokaan, myös reunoille. Laite jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi. Vatkaa 2 dl soijavispiä vaahdoksi (eli ei koko purkkia) sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka, sokeri ja sitruunan raastettu kuori.

Mittaa kattilaan sitruunamehu, vesi ja agarhiutaleet. Keitä seos kiuhuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes hiutaleet on liuenneet täysin. Kaada seos vaahdon joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Kaada täyte pohjaan ja laita kakku yön yli jääkaappiin jähmettymään. Kakun voi laittaa myös pakkaseen. Koristele tuoreilla marjoilla ennen tarjoilua.

 

CSC_0409.JPG

CSC_0412.JPG

 

 

3 kommenttia

Vegaani Juustokakku | Joensuun Uutiset 2.5.2020 - 13:01

[…] JUUSTOKAKKU (V,M,G) – Iidan matkassa | Lily – Vegaaninen ja gluteeniton juustokakku on ihan ehdoton kesän juhlissa! Sen valmistaminen on todella helppoa ja sen voi tehdä etukäteen pakkaseen ja ottaa sulamaan ennen tarjoilua. Näin tulee huomioitua myös ruokarajoitteiset vieraat. Ja maistuuhan tämä nyt ihan kaikille, hyvää nimittäin on! […]

Vastaa
Oili 19.6.2020 - 08:24

Voitko mainita kauppanimellä keksit jotka ovat sekä gluteenittomia että vegaanisia? Esim Sempren gluttenittomat digestivekeksit sisältävät maitojauhetta.

Vastaa
Gluteeniton Juustokakku Pohja | Uutiset Karjalainen 7.10.2020 - 02:19

[…] JUUSTOKAKKU (V,M,G) – Iidan matkassa | Lily – JUUSTOKAKKU (vegaaninen, gluteeniton) noin. 10-12 palaa POHJA. 300g vegaanisia ja gluteenittomia keksejä (esim. Digestivekeksi, löytyy isoimmista marketeista ja erikoiskaupoista, kuten ekolo, Ruohonjuuri, Punnitse&Säästä) 1 dl kookosöljyä sulatettuna vesihauteessa tai margariinia TÄYTE. 2dl vaahtoutuvaa soijavispiä (Alpro) […]

Vastaa

kommentoi postausta