Home » Paljonko rahaa ruokaan meni viikossa?

Paljonko rahaa ruokaan meni viikossa?

by Iida Åfeldt

Aloitan uuden viikon jo sunnuntaina. Sunnuntaisin käyn kaupassa isommin. Eemi viihtyy kaupassa vaihtelevasti ja rattaisiin mahtuu rajallisesti ostoksia, jonka takia en selviä koko viikkoa yhdellä kauppareissulla. Käyn noin kahdesti viikossa Prismassa hoitamassa suuremmat ostokset. Kerran tai kaksi tulee käytyä lähikaupoissa, riippuu onko jotain unohtunut tai loppunut. Yleensä unohdan jotain, sillä kaupassa ainut tavoite on päästä sieltä mahdollisimman nopeasti ulos.

Tässä on meidän viime viikon ostokset.

SUNNUNTAI

Käynti Prismassa maksoi 69,27 €. Ostokset pitivät sisällään aineet kahteen ruokaan, kaurapalakiusaukseen ja lohikastikkeeseen. Lisäksi ostin hedelmiä, kasviksia, salaattia, kananmunia, voita, pastaa, leipää ja Eemille muutamia valmisruokia.

MAANANTAI

Saimme vieraita, meille tuli kylään ystäväni kahden lapsen kanssa. Lähdin lähikauppaan hakemaan tarjottavaa. Ostin leipää, jugurttia ja keksejä sekä paketin kahvia. Kauppaan meni 13,36 €. 

TIISTAI

Kävin yksin lounaalla ilman Eemiä. Koska sain omaa aikaa, päätin hemmotella itseäni sushibuffetilla, jonka hinta oli 12,50 €. Samalla kertaa poikkesin myös kaupassa hakemassa loppuviikkoon ruokaa. Päätin tehdä kanasalaattia uunijuureksilla. Hintaa tuli 15,67 €.

KESKIVIIKKO

En käyttänyt rahaa ollenkaan kyseisenä päivänä.

TORSTAI

Torstaina kylään tuli ystäväni, joka on vegaani. Tein meille ruokaa, johon olin jo ostanut ainekset, mutta halusin tarjota myös jotain jälkiruokaa kahvin kanssa. Mitään vegaanista ei ollut kotona. Kävin lähikaupasta ostamassa vegaanista jäätelöä. Lisäksi ostin lisää kaurakermaa ja kaurajugurttia. Kauppakassin hinta oli  9,30 €.

PERJANTAI

Aamupalatreffit ystävän ja hänen taaperon kanssa lempikahvilassamme hintaan 8 €. Aamupala sisälsi jugurttia granolalla, sämpylän ja laten.

LAUANTAI

En käyttänyt rahaa ruokaan. Jääkaappi näytti tyhjältä, mutta sinniteltiin lauantai!

YHTEENSÄ 128,10 €

Viikko on melko realistinen. Käyn muutamia kertoja viikossa yleensä ulkona syömässä tai kahvilla. Olen koittanut tietoisesti vähentää sitä, sillä siihen saa äkkiä kulumaan paljon rahaa. Mutta muutaman kerran viikossa se on ihan ok, koska pian menen töihin ja siihen loppuu se huvi. Minun työpaikaltani ei poistuta lounaille.

Kävin kylässä kerran viikon aikana, jolloin sain lounaan ja minulla kävi vieraita neljästi, jolloin taas tarjosin heille. Sekin on aika tyypillistä, että meillä kyläillään paljon ja mekin kyläilemme.

-Iida

KATSO RESEPTIT

Lohikastike

Vegaaninen kaurapalakiusaus

2 kommenttia

Nimet on 14.10.2019 - 20:51

Kuulostaa hyvältä 👍🏻
Pienemmälläkin summalla varmasti pääsisi, mutta arvovalinnat toki maksavat osansa. Mutta mukavaa tosiaan, että teillä syödään laadukasta ja itse tehtyä ruokaa.

Vastaa
iidaafel 14.10.2019 - 22:17

No sepä! Ja toki kyläilyt ja ulkonasyömiset nostavat kustannuksia. Toisaalta ne ovat kotona olemisen hauskuus, joista ei samalla tapaa nauttia, kun palaa töihin.

Vastaa

kommentoi postausta