Home » Esittelyssä Autosanakirja

Esittelyssä Autosanakirja

by Iida Åfeldt

Ajattelin tästä lähtien esitellä kirjan tai kaksi kuukaudessa. Minulta kysytään todella usein mitkä on kivoja lastenkirjoja ja millaisia kirjoja meiltä löytyy. Joten päätin paneutua tähän nyt kirjaesittelyin. Joskus kauan ennen lasta blogissani oli usein kirjaesittelyjä. Pääosin ruokakirjoja, mutta myös muita kirjoja, joita satuin lukemaan. Tarkoitus olisi nyt lastenkirjojen lisäksi esitellä muutakin jatkossa!

Ostin Carl Johansonin Autosanakirjan (Etana Editions, 2018) Eemille tänä keväänä. Olin juuri päässyt töistä ja kuljin pienen lastentarvikeliikkeen ohi. Siellä oli juuri alkanut loppuunmyynti koronarajoitusten ollessa tiukimmillaan. Jotenkin koin tehtäväkseni mennä liikkeeseen ja ostaa jotain. Katsoin tämän kirjan kantta ja tartuin siihen enempää tutkimatta.

Kotona tutustuin kirjaan paremmin ja olin hieman pettynyt. Olin kuvitellut ostaneeni kirjan, jossa olisi kasapäin autoja ja niiden nimiä. Halusin nimittäin oppia miltä näyttää kauhakuormain, kuorma-auto ja puoliperävaunu. Halusin oppia tunnistamaan autoja ja koneita, jotta lapseni osoittaessa niitä kadulla, osaisin vastata heti asiantuntevasti. Kirja kuitenkin esittelee todella paljon autoja, joista osa on ihan oikeita ja osa aivan mielikuvituksen tuotetta.

Kirjasta on kuitenkin tullut lapseni ehdoton suosikki. Se on kirja ylitse muiden ja luemme sen ihan joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Niinpä olenkin alkanut pitää tästä kirjasta yllättävän paljon. Kirja on lapsille suunnattu ja lapsenomainen. Siitä tule tunne, että joku lapsi itse olisi sen tehnyt toisille lapsille. Kirja ruokkii hassuttelemaan ja ilahduttaa väreillään. Erikoisia autoja on kiva katsoa yhdessä ja jutella niistä. Onko sellaista olemassa? Millaisen auton sinä tekisit, jos saisit päättää? Millaisella autolla ajaisit ruokakauppaan, entä huvipuistoon?

Eniten minua kuitenkin ihastuttaa tämä kirja visuaalisesti. Sillä on kokoa, se ei ole kaikkein pienin kirja. Se on värikäs ja leikittelevä. Aukeamalla on paljon katseltavaa ja ihmeteltävää. Se jaksaa kiinnostaa jo ihan pientä. Vaikka sivuilla on paljon kuvia, on ne rauhallisia ja selkeitä.  Pohja on mustavalkoinen ja autot nousevat pohjasta esiin väreillä.

Todelliset autot ja mielikuvitusautot on jaoteltu omille aukeamille. Eli tälläinen autoistakin tietämätön äiti tietää milloin ollaan todellisuudessa ja milloin ei. Kirjassa todellisia autoja esitellään niiden todellisessa ympäristössä. Yhdellä aukeamalla on lentokenttä, yhdellä rakennustyömaa ja yhdellä ollaan maan alla. Mutta kukapa tietää onko kirjan mielikuvitusautot todellisuutta jonain päivänä!

Etana Editions on pienkustantamo ja julkaisee muutenkin aivan ihania kirjoja. Meillä on heiltä jo useampi kirja, niistä lisää myöhemmin! Samaan sarjaan Autosanakirjan kanssa on myös Lentäväsanakirja, jossa seikkaillaan ilmassa.

-Iida

1 kommenttia

Anonymous 7.8.2020 - 18:21

Aurinkokustannukselta löytyy muuten kirja nimeltään “1000 erilaista menopeliä”, jossa kasapäin erilaisia kulkuneuvoja (saksinostin, käytävänleventäjä, aura-auto, rannikkopuolustuslaiva jne).

Vastaa

kommentoi postausta