Home » Minun huone

Minun huone

by Iida Åfeldt

Olen kyllä nauttinut suuresti siitä, että minulla on oma huone. Huone on pieni, eikä sinne mahdu juuri muuta sängyn lisäksi. Toki se ei ole tarpeenkaan, sillä en oleile siellä päivisin.

Sain viikonloppuna viimein taulut seinälle, joten pääsen viimein näyttämään teillekin miltä huoneeni nyt tällä hetkellä näyttää. Se on yksinkertainen ja simppeli. Hieman olen miettinyt sängynpäädyn tekemistä tai päätyseinän maalaamista. Huone ei välttämättä tarvitse mitään enempää, mutta samalla haluaisin sinne jotain enemmän. Mitä olette mieltä?

Huonettani koristaa kaksi mieletöntä taulua. Naisenvartaloa muistuttava maalaus on pikkuveljeni käsialaa. Hän oli tehnyt kyseisen luonnoksen koulussa ja oli heittämässä sitä pois. Pelastin sen itselleni. Maalaus on kuitenkin todella suuri, jonka takia jouduin teetättämään siihen aikanaan kehykset. Tavallinen lasi olisi myös tehnyt taulusta aivan liian painavan, jonka vuoksi taulu sai akryylilasin. Hintaa kehystykselle tuli varmaan lähemmäs 300€ ja nauroimmekin sitä sitten, että ihan halvalla en päässyt, vaikka maalaus olikin ilmainen. Veljeni tietysti alkoi kysellö omaa palkkiotaan, kun kuuli paljonko olin kehyksiin laittanut.

Toinen ihana taulu on Sanni Olasvuoren käsialaa ja tilasin sen häneltä tänä keväänä. Taululla on toistaiseksi väliaikaiset kehykset, sillä en vielä raskinut kehystyttää sitä. Olen seurannut Sannin Instagramia ja ihastellut hänen mielettömiä maalauksiaan. Viimein minulla on oma maalaus! Se on aivan mieletön, herkkä ja kaunis. Ja siis maalauksen sävyt ovat upeaita, aivan minun näköinen. Vaikka nämä huoneeni kaksi taulua ovat erilaisia, on niissä jotain samaa ja mielestäni ne sopii todella hyvin samaan tilaan.

Huoneeni verhot olen saanut ystävältäni pari vuotta sitten edelliseen kotiini. Ne oli hänelle tarpeettomat. Ne eivät kuitenkaan päässeet minulla käyttöön ennen kuin nyt ja sopivat niin hyvin huoneeseeni. Päiväpeitto on Luhdan Pilvi -peite ja sen olen ostanut jo vuonna 2015. Siitä asti se on ollut käytössä ja peittoa on saatavilla edelleen.

Sängyllä oleva kaunis viltti on ostettu Anuashop-verkkokaupasta. Koristetyynyt ovat H&M Home pellavatyynyjä yhtä lukuunottamatta, joka on Ikeasta. Tyynyt ovat olleet käytössäni jo vuosia. Minulla on useampia tyynynpäällisiä, sillä niillä saa helposti vaihdettua kodin ilmettä. Pellavainen helmalakana on myös H&M Homen.

Matto on Annon ja kattovalalaisin on Sessak Sadievalaisin. Yöpöytänä toimii vanha jakkara, jossa on vanha valaisin. Varjostin on aikoinaan Pentikiltä ostettu. Malm lipasto ja porrasjakkara ovat Ikeasta.

Lasinen maljakko on myös useamman vuoden takaa H&M Homesta ja se on kyllä ollut paljon käytössä. Vaaleanpunainen maljakko on Marimekon ja pyöreä maljakko on mummoni maalaama.

 LUE MYÖS

Tältä näyttää Eemin huone

Tuparibrunssi

Tältä näyttää uudessa kodissa nyt

Kaksi kuukautta muutosta

Me muutetaan

11 kommenttia

Jonnnna 9.8.2020 - 15:28

Tosi nätti makuuhuone! Itse laittaisin vielä sängynpäädyn, en tajunnut ennen kuinka paljon se muuttaa koko makkarin ilmettä, mutta nykyään en voisi olla ilman, täydentää mielestäni kokonaisuuden 😊

Vastaa
iidaafel 9.8.2020 - 22:57

Kiitos kovasti! Samaa olen ajatellut!

Vastaa
Seuraaja 9.8.2020 - 18:52

Todella kaunis huone! Erityisesti taulut ja viltti tuovat huoneeseen ilmettä ja pehmeyttä. Itse en laittaisi sängynpäätyä, vaan pitäisin huoneen juuri tällaisenaan. Sinulla on hyvä tyylitaju!

Vastaa
iidaafel 9.8.2020 - 22:54

Kiitos todella paljon, kiva kuulla <3

Vastaa
Anonymous 9.8.2020 - 22:18

Taulut ovat upeita!
Hyvä, että pelastit. Itseäni harmittaa, kun menin aikanaan heittämään nipun akvarellejani menemään. Ei muka ollut tilaa ja tuleehan niitä tehtyä uusia… Edelleen muistelen yhtä ihanaa ja merkityksellistäkin maalausta, jolle todellakin olisi paikka seinälläni, jos vain olisin malttanut sen säästää.

Sängynpääty vie helposti liikaa tilaa pienestä huoneesta. Tehosteseinäkin voi ”työntyä huoneen puolelle” ja luoda optisen vaikutelman vielä pienemmästä tilasta. Minusta huone on muutenkin oikein kaunis noin!

Vastaa
iidaafel 9.8.2020 - 22:54

Voi ei!! Tiedätkö, samaistun! Maalasin ja piirsin ennen todella paljon ja en ole juuri säästänyt niistä mitään. Kuvittelin myös maalaavani taas, mutta enpä ole sen koommin muka ehtinyt. Toiveissa olisi edelleen!

Ja ihan totta, hyvä pointti, että tilasta voisi vain tulla pienemmän näköinen ja oloinen!

Vastaa
tsirp 10.8.2020 - 15:21

Kaunis huone! Montako neliötä se on?

Vastaa
iidaafel 10.8.2020 - 21:05

Tarkkaa en tiedä, mutta arvioin, että noin 12 neliötä.

Vastaa
um 10.8.2020 - 18:59

Kaunis ja seesteinen huone. Sängynpääty kyllä ryhdistäisi ja kokoaisi tilan 🙂

Vastaa
iidaafel 10.8.2020 - 20:55

Kiitos mielipiteestä 🙂

Vastaa
Makuuhuoneen päivitys sängynpäädyllä - iidanmatkassa.fi 14.9.2022 - 11:58

[…] Esittelyssä minun huoneeni […]

Vastaa

kommentoi postausta