Home » Esittelyssä Lulu ja Piko – Yön äänet kirja

Esittelyssä Lulu ja Piko – Yön äänet kirja

by Iida Åfeldt

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ KUSTANNUS-MÄKELÄ

Kustannus-Mäkelä viettää juhlavuottaan! Yrityksen ensimmäisen kirjan julkaisusta on tänä vuonna kulunut 50 vuotta. Kustannus-Mäkelä on kustantamona ihan omaa luokkaansa, sillä se on alusta asti ollut itsenäinen kustantamo ja saman perheen omistuksessa. Kustantamo on alusta asti panostanut lapsiin ja nuoriin. Kustannus-Mäkelä kustantaakin todella laadukkaita lasten- ja nuortenkirjoja. Vieraile kustantamon sivuilla kustannusmakela.fi ja lue lisää juhlavuodesta!

Tämän syksyn kirjauutuuksista yksi herätti mielenkiintoni erityisesti! Kyseessä on Rasaliina Seppälän kirjoittama ja Anu Pensolan kuvittama lastenkirja Lulu ja Piko – Yön äänet (Mäkelä, 2021). Rasaliina Seppälä ja Anu Pensola ovat paitsi siskoksia myös molemmat tarinankertojia ja kuvataiteilijoita. Kirja on heidän yhteistyönsä tulos, jossa molemmat ovat päässeet hyödyntämään osaamistaan. Kirja on juuri ilmestynyt kauppoihin.

Kirja kertoo Lulu-nimisestä lapsesta ja Piko-linnusta. He auttavat lapsia ratkomaan arjen pulmia, ja heitä ei aikuiset voi nähdäkään! Ystävyksillä on laukku, josta löytyy valtava määrä kirjoja, pulvereita ja välineitä pulmien ratkaisuun, sekä taikavillasukka, joka vie heidät minne milloinkin ratkomaan tehtäviä.

Kirjassa Yön äänet Piko ja Lulu ovat juuri käymässä nukkumaan, kun Piko kuulee raksahduksen puulaatikosta. Lulu menee varovasti katsomaan ja löytää laatikon pohjalta kovin surullisen pehmonallen. Lulu ja Piko ymmärtävät heti, että kyseessä on tehtävä, johon heitä tarvitaan.

Taikavillasukka johdattaa ystävykset Samin huoneeseen. Sami valvoo sängyssään ja on piiloutunut peiton alle. Lulun ja Pikon luokse ilmestynyt pehmonalle on Samin rakas unikaveri. Nalle tuli hakemaan kekseliäitä ystävyksiä apuun, sillä Samia pelottaa kummalliset yön äänet. Yhdessä he löytävät erilaisille äänille vastauksen Lulun laukusta löytyvän kirjan avulla, ja Samin pelot hälvenee. Ei olekaan likavesihirviötä tai haamua, vaan kissat ja peltikatto, joista kuuluu ääniä.

Iltaisin mielikuvitus voi lentää vilkkaasti ja välillä yksin nukkumaan käyminen saattaa pelottaa. Joskus siihen tarvitsee enemmän apua, lohdutusta ja turvaa. Yön äänet -kirja käsittelee lapsen pelkoa helposti lähestyttävällä tavalla. Kirjan teeman avulla on myös helppoa keskustella lapsen omista peloista. Jos lapsella on pelkoja, voi kirja auttaa niiden käsittelyä. Yhdessä voi jutella, mitkä asiat pelottavat ja miksi, sekä tehdä eroa mielikuvituksen ja todellisuuden välille.

Kirjassa on herkkä ja lämminhenkinen kuvitus. Kuvituksen värit luovat rauhallisen tunnelman. Kuvitus ja teksti antavat tilaa toisilleen ja toimivat hyvin yhteen. Kuvitus ei vie liikaa huomiota tekstiltä, mutta tukee sitä. Kirjan lukemisesta tulee turvallinen olo. Lulu ja Piko ovat sympaattiset hahmot, joihin on helppo ihastua!  Kirjassa tutustutaan heihin jo aavistuksen verran, mutta jään odottamaan jatkoa. Haluan tutustua Luluun ja Pikoon vielä paremmin. Minulla on vahva aavistus, että Lulu ja Piko saavat jatkoa ja Yön äänet oli kirjasarjan ensimmäinen osa.

Mielestäni kirja sopii hyvin 3–6-vuotiaalle!

-Iida

1 kommenttia

Jasmin 20.8.2021 - 06:14

Ihanat kuvat!❤️

https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

kommentoi postausta