Home » Esittelyssä neljä mekoa ja niiden tarinat

Esittelyssä neljä mekoa ja niiden tarinat

by Iida Åfeldt

Lupasin itselleni, että laitan mekon joka päivä, kun sää sallii. Minulla on ihania juuri kesään sopivia mekkoja, mutta liian usein ne jäävät kaappiin. Omista mekoistani innostuneena ajattelin esitellä teille mekkojani nyt kesä aikana. Luonnollisestikkin mekkoihinkin liittyy tarinoita, milloin tai miksi ne on ostettu, milloin niitä on käytetty ja jonkun mekon näkeminen voi herättää jo tietyn tunteen. Tämän postauksen mekot saavat minut aina ajattelemaan tiettyä tilannetta.

Karen Millen -mekko 

Äitini ja siskoni tulivat viettämään päivää Helsinkiin alkuvuodesta 2016. Paikka, jonne he aina halusivat oli tietysti Stockmann. Minun ei todellakaan pitänyt ostaa mitään, mutta äitini yllytti sovittamaan tätä mekko. Ihastuin siihen aivan täysin. Päällä se näytti kerrassaan upealta. Tunsin itseni todella kauniiksi ja lumoavaksi. Sen malli ja leikkaukset olivat minun vartalolleni tehtyjä. Kallista juhlamekkoa ei viitsi ostaa ellei ole oikeasti juhlat tulossa. Onneksi minut oli kutsuttu ystävän häihin kesällä, joten niiden varjolla ostin mekon. Mekkoa on kokoa 40.

Kun häät koittivat heinäkuussa 2016, en pukenut mekkoa. Vain muutama tunti ennen häiden alkua sain elämäni järkyttävimmän vaatekriisin. Menin paniikkiin, koska mekko on vaalea, lähes valkoinen. Ajattelin, että perinteitä kunnioittava ystäväni saa kohtauksen mekostani. Häihin oli niin vähän aikaa, etten enää siinä kohtaa kehdannut alkaa ystävältäni kysyä onko mekko sopiva. Päädyin toiseen mekkoon (pinkki Ted Baker-mekko kokoa 38), joka oli tiukka ja lyhyt. Oloni oli todella epämukava ja olin koko ajan laskemassa helmaa alaspäin. Lisäksi häissä oli useammallakin vieraalla vaalea mekko, jossa oli kuviointia. Minua harmitti hirveästi, etten sitten ollutkana laittanut vaaleaa mekkoani alkuperäisen suunnitelman mukaan. Ja tämä tapaus tulee aina mieleen mekosta.

Rakastan tätä mekkoa valtavasti, se on niin kaunis. Se ei mahdu minulle nyt, mutta toivottavasti mahtuu vielä, sillä se päällä on ollut aivan ihana olla. Kuosi on niin kaunis, jonka takia pidän sitä esillä kaapissani.

Marimekko Kihlatasku-mekko

Tämä mekkohan on klassikko! Ja tyypillinen opettajan mekko. Sain oman mekkoni lahjaksi isovanhemmiltani (isän) 25-vuotis syntymäpäivänä vuonna 2017. Olen tykännyt käyttää sitä paljon. Toinen isovanhempani, äidin äiti, antoi minulle oman vanhan mekkonsa, kun olin raskaana. Hän ei enää mahtunut omaansa ja oli säilönyt sitä kauan kaapissaan. Mummo ajatteli, että voisin käyttää sitä raskausaikana, kun se oli omaani suurempi. Nykyään en enää mahdu omaani, koon 40 mekkoon, vaan käytän mummoni koon 44 mekkoa. Pidän omani kuitenkin tallessa, enkä ole halunnut luopua siitä. Toisaalta minusta on ihana pukea juuri mummoni vanha mekko ylle, se on pehmeämpi ja kuluneempi. Siinä on muutama paikkakin. Tulee nostalgisempi olo.

Lindex pitsimekko

Tämän mekon olen ostanut käytettynä Helsingistä Relove-kirppikseltä kesällä 2018, jolloin odotin Eemiä. Muistan, että se maksoi 15€, joka on mielestäni todella paljon käytetystä vaatteesta. Mekko on kokoa M.  Käytin sitä raskauskesänä kuitenkin todella paljon. Ja monesti senkin jälkeen. Mutta erityisesti muistan pitäneeni sitä ystäväni polttareissa. Olin kaaso hyvälle ystävälleni tuona kesänä ja järjestin hänelle polttarit. Olin saattanut kaikki muut Helsingin Allas Sea Poolille uimaan ja lähdin itse viemään tavaroita Airbnb-asunnolle, jonka olin meille vuokrannut. Siellä vaihdoin vaatteet ja laitoin tämän mekon päälle. Oikeisin itseni sängylle hetkeksi. Päivä oli yksi sen kesän 50 hellepäivästä kuumin ja olin ihan puhki. Otin itsestäni useammankin selfien tuon mekon kanssa ja lähetin ne miehelle, jota silloin tapailin, kun lähdin takaisin muun polttariporukan luokse. Ja minusta on ihana, että tuo mies tulee aina mekosta mieleeni.

Lue postaus “Ajatteleeko hän minua koskaan”

Lindex kietaisumekko

Tämä aivan ihana mekko on ostettu alkuvuodesta 2019. Iskin silmäni siihen ihan heti Lindexillä. Se on juuri minun tyyliseni ja sopii minun vartalolleni täydellisesti. Se on kokoa L. Laitoin sen päälle siskoni rippijuhliin. Siihen hetkeen liittyy myös tarina! Nimittäin olin myöhästyä juhlista ja jouduin soittamana taksin. Taksikuski oli todella miellyttävä ja kyseli Eemistä. Jossain kohtaa hän sanoi olevansa ikisinkku ja kertoi, että myös hänellä on lapsi. Sanoin, ettei hän ole ainoa. Lopputulemana hän pyysi minua treffeille. Tämä mekko muistuttaa minua siitä.

Lue postaus “Elämäni taksimatka ja 53 euron treffikutsu”

6 kommenttia

Anonymous 13.6.2020 - 18:39

Mulla on myös Marimekon Kihlataskuja kaksin kappalein . Tahtoisin sen ruskeapohjaisen version myös 🙈.
Kauniisti istuvia mekkoja ei voi olla koskaan liikaa.

Vastaa
iidaafel 16.6.2020 - 22:02

Voi sekin on kyllä todella ihana<3 Ja samaa mieltä!

Vastaa
Tuulevi 13.6.2020 - 19:50

Olipa kiva postaus. Itselläni ei oikeastaan ole mitään spessuja muistomekkoja, koska olen ollut tilapäisesti pois normaalista koostani jo pian 8 vuotta, eli ensimmäisen lapseni raskausajasta alkaen. Hups, hups. Tuo marimekko olisi kyllä ihana. 🙂

Vastaa
iidaafel 16.6.2020 - 22:02

Kiitos! Minunkin monet mekot on kyllä pieniä, mutta säästän niitä ainakin vielä toistaiseksi!

Vastaa
Minttuko 13.6.2020 - 20:47

Ihania mekkoja ja tarinoita niiden takaa 😊 Itselläni oli nuorempana haave, että jos joskus saan oman tyttären niin ostan hänelle tuon Marimekon kihlataskun. Elämällä oli kuitenkin muita suunnitelmia enkä omaa tytärtä enää voi saada, kultareunuksena asiassa oli kuitenkin se että sain ostaa mekon sitten veljeni tyttärelle 🥰

Vastaa
iidaafel 16.6.2020 - 22:02

Mulla on on aina ollut aivan sama haave! Saa nähdä toteutuuko, ehkä jollain tavalla ainakin, kuten sinulle <3

Vastaa

kommentoi postausta