Home » Viikon 24 kohokohdat

Viikon 24 kohokohdat

by Iida Åfeldt

Tämä viikko on ollut erityisen ihana! Mitään erityisen erityistä ei ole tapahtunut, mutta olen pakahtunut monen monta kertaa onnesta, itkenyt onnesta, itkenyt surusta ja unohtanut mitä päivää elämme. On tuntunut todella onnelliselta lomaviikolta ja juurikin lomalta, sillä lomalla parasta on unohtaa mikä päivä on, unohtaa suorittaminen ja aikataulut.

MAANANTAI 8.6.

Maanantaina ystäväni kävi lounaalla lapsensa kanssa. Tein meille uunifetaa ja kasviksia. Oli aivan älyttömän hyvää ja se tulee olemaan varmasti kesäni suosikkiruoka.

Iltapäivällä kävimme katsomassa siskoni luona kissanpentuja. Siskoni kissa sai yllätysvauvat. Siskollani on uros sekä naaras kissa ja ennen uroksen leikkausta oli päässyt tapahtumaan tämä yllätys! Pennut olivat juuri viikon ikäisiä ja aivan ihania. Heitä katsoessa teki todellakin mieli ottaa kissa myös meille.

TIISTAI 9.6.

Menimme äitini luokse tekemään ruokaa ennen kuin hän pääsi töistä. Ajatuksena oli yllättää äitini valmiilla ruoalla töistä tullessaan. Hieman yllätyksiä lisäsi sekä koira että Eemi. Koira  ulosti matolle ja Eemi piirsi kuulakärkikynällä pitkin lattioita. No tässä päti sanonta “hyvä ruoka, parempi mieli”.

Illalla tein vielä töitä valokuvaajan kanssa ja otimme kuvia blogiini. Niistä tuli aivan ihania. Kesä on vaan niin upeaa aikaa, kaikki ne kukat ja vihreys! Ei vain voi tulla huonoa materiaalia. Hetkestä tuli todella hyvä mieli.

KESKIVIIKKO 10.6.

Lähdimme aamulla minun tädilleni kylään, jolla on kaksi lasta. Serkkuni ovat 5- ja 9-vuotiaat. Eemi rakastaa heitä aivan valtavasti ja nauttii heidän seurastaan. Hän touhuilee perässä ja katselee heitä ihaillen. Tunsin niin valtavaa onnea katsoessani lapseni iloa, että liikutuin. Ihanaa, että asumme kaikkia rakkaita lähellä. Sain itse vain istua ja juoda kahviani rauhassa, kun minua ei juurikaan kaivattu. Eemi nukkui päiväunet tätini pihalla rattaissa ja minä tein töitä.

Iltapäivällä kävimme kirpputorilla, josta tein valtavan kasan löytöjä Eemille. Ostin jo välikausihaalarinkin, kun löytyi edullisesti todella siisti ja hyvä haalari. Illalla istuin parvekkeellani ja ajattelin, että tässä on kaikki.

TORSTAINA 11.6.

Aamulla saimme ottaa vastaan ihania vieraita Turusta asti! Ystäväni tuli kolmen lapsensa kanssa meille viettämään päivää. Kävimme puistossa, teimme ruokaa ja kävimme kävelyllä. Lapset leikkivät ja me aikuiset istuimme kahvikuppien kanssa kaikessa rauhassa. Ja taas tuntui niin ihanalta, kun ei tarvinnut itse ihan koko ajan olla omassa lapsessa kiinni, vaan hän touhusi muiden mukana. Kävimme vielä ennen heidän kotimatkaansa rannalla uimassa. En ollut tätä aikaisemmin käynyt Eemin kanssa koskaan uimarannalla tai edes uimahallissa. Hän ei uskaltautunut veteen, mutta teki kakkuja rannassa.

PERJANTAI 12.6.

Aamulla kuvailemme ystäväni kanssa. Kuvista tuli todella kivoja ja kesäisiä. Oli pakko ottaa selfie, kun tunsin itseni niin kivan näköiseksi sinä päivänä! Iltapäivällä kävin Eemin kanssa ruokakaupassa ja mummin pihassa hakemassa syreenejä kotiin. Illalla saimme ystävät syömään tai he toivat ruoat mukanaan! Aivan mieletöntä. Söimme, juttelimme ja leikimme. Tuli todella hyvä mieli, kun sai seurata näiden kahden pienen touhuja. Heille on aina tosi kivat leikit yhdessä ja he ovat vuorovaikutuksessa.

LAUANTAI 13.6.

Tätä viikkoa ennen 0 uintikertaa ja tällä viikolla jo kaksi! Lauantaina menimme taas tätini luo ja kävimme rannalla. Tällä kertaa Eemi lopulta tunnin jälkeen uskaltautui kävelemään vedessä ja alkoi innostua hommasta! Serkkujeni lelut on Eemistä jotain maailman hienointa ja kotiin lähtö harmitti. Kotona ilta oli todella vaikea ja hän nukahti vasta 21.30. Silloin taas tunteet menivät ääripäästä toiseen. Illan käytinkin lapsivapaasta päivästä haaveiluun.

SUNNUNTAI 14.6.

Kävin kaupassa ostamassa läjän pioneja, mummi pistäytyi tuomaan lounasta meille ja iltapäivällä oli Eemin ystävän 2-vuotis syntymäpäiväjuhlat. Likaiset silmälasit, karvaiset sääret, tahrainen mekko, sotkuinen koti tai mikään muukaan ei haitannut tänään. Koko päivä meni ulkona touhutessa ystävien ja läheisten kanssa, joten kodin sotkut eivät käyneet mielessäkään tai järkyttävä pyykkivuori. Lomalla on lupa vähän laistaa!

Todellinen hyvän mielen viikko. Ja hyvän mielen on tehnyt tämä kesäaurinko, mekkopäivät ja läheiset. En vaihtaisi mitään! Ystäväni kysyi tänään, että mitä kuuluu ja oikeasti kuuluu niin hyvää. Kiitos tämän muuton. Kiitos minun, että uskalsin tehdä päätöksiä ja olla rohkea. Tällä kertaa se kannatti.

-Iida

14 kommenttia

Marksu 14.6.2020 - 18:56

Sulla on uskomaton kyky nähdä pienissä, tavallisissakin asioissa hyvää ja kaunista sekä osata olla kiitollinen! ❤️ Uskon, että elämällä on sulle vielä paljon hyviä asioita odottamassa! ❤️🍀 Ihanaa kesää, iloa ja aurinkoa sulle ja suloiselle Eemille! 😊☀️🌸🍓🍡

Vastaa
iidaafel 16.6.2020 - 22:01

Ihana kommentti, kiitos! Iloista kesää <3

Vastaa
Sannuli 14.6.2020 - 19:06

Olen seurannut blogiasi,olet niin positiivinen ja aikuinen nuoresta iästäsi huolimatta.Kaunis nuori nainen ja mikä ihaninta kehopositiivinen.Kiitos muuten yhdestä suosittelusta Zuii-kosmetiikasta,ostin itselleni huulipunan ja on muuten parasta ikinä!!!
Kaikkea hyvää teille molemmille ja aurinkoista kesää!

Vastaa
iidaafel 16.6.2020 - 22:00

Kiitos kovasti! Ihana kuulla <3

Vastaa
Ellie_ 14.6.2020 - 21:00

Palasin blogiisi noin parin kuukauden(?) tauon jälkeen ja kiinnitin huomion heti siihen, miten säteilevältä näytät! En ole ehtinyt postauksissa vielä tätä pidemmälle, mutta näissä kuvissa oikein hehkut aurinkoisuutta. Ihanaa kesää sinulle ja komealle Eemille 🌞🕶️

Vastaa
iidaafel 16.6.2020 - 22:00

Voi kiitos todella paljon sun sanoista! Ihana, jos se näkyy <3

Vastaa
Rosanna92 15.6.2020 - 08:14

Puet asiat hyvin sanoiksi ja sun aitous on todella hieno piirre! ☺️ Et esitä tai yritä mitään mitä et ole. Ja nuo peili selfiet kotioloissa Eemin kanssa on jotenkin niin söpöjä!

Vastaa
iidaafel 16.6.2020 - 22:00

Ihana kuulla, kiitos <3

Vastaa
MeriU 15.6.2020 - 19:31

Sulla on ihana aito blogi 🙂 Millä kirpparilla kävit?

Vastaa
iidaafel 16.6.2020 - 22:00

Voi kiitos! Kävin Tuusulan Murula-kirppiksellä!

Vastaa
Annonyymi 15.6.2020 - 23:45

Hei,

Olit instankin puolella valitellut hankalia nukutuksia, rupesin miettimään, että ehkä Eemin kokonaisunentarve on vaan vähäisempi ilman tarhan rasitusta eikä ehkä väsytä yöunille tavalliseen aikaan? Puolentoista-kahden vuoden välillä saattaa alkaa unirytmi muuttua lähemmäs ison lapsen vastaavia ja ehkä myöhäisemmällä nukutuksella Eemi ei myös heräisi ihan niin aikaisin aamulla?

Ymmärrän toki harmistuksen maraton-nukutuksesta. Ihan perseestä, varsinkin jos siinä sitten sulaa ne ainoat omat hetket…

Selvästi kyllä ollu oikea päätös toi muutto, niin paljon enemmä tollasta spontaania kivaa yhteistekemistä ollu!

Vastaa
Janniranni 16.6.2020 - 22:53

En ota Eemin unen tarpeeseen kantaa ollenkaan, mutta oman (eri ikäisen) lapsen kanssa kävi näin. Olin jo alan ammattilaiaeen yhteydessä, kun isomman lapsen kanssa nukkumaanmenot kävi aivan mahdottomiksi. Lopulta minulle ehdotettiin, että mitäpä jos unen tarve onkin vähentynyt? Olin sitä mieltä että en usko sen olevan, mutta testattuani asiaa, nukkumaanmenot helpottivat ja normalisoituivat.

Kyseessä on hyvin eri ikäinen lapsi, joten sen takia en ota kantaa pienempien lasten uniin tämän vinkin kanssa. Mutta kokemuksen haluan jakaa, koska itse en kyllä tätä olisi osannut ajatella, en edes tiedä miksi 🙂

Vastaa
Nimettömänä 16.6.2020 - 06:17

Olet tosi kaunis😊

Vastaa
iidaafel 16.6.2020 - 21:59

Kiitos <3

Vastaa

kommentoi postausta