Home » Esittelyssä Pieni suuri tarina joulusta -kirja

Esittelyssä Pieni suuri tarina joulusta -kirja

by Iida Åfeldt

Nimensä mukaisesti kyseessä on pieni ja melko lyhyt tarina joulusta. Mutta silti niin suuri. Kirja saa aikuisenkin liikuttumaan. Omasta mielestäni kyseessä on yksi ihana ellei jopa ihanin lapsille suunnattu joulusatu mitä tiedän! Pieni suuri tarina joulusta (2018) on Réka Királyn kirjoittama sekä kuvittama teos. Sen on kustantanut Etana Editions. Réka Király on Unkarissa syntynyt palkittu graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka asuu ja työskentelee Helsingissä.

Metsän eläimet ovat kokoontunut Ketun kololle. Jouluun on yksi yö ja eläimillä on kiire valmistella joulua. Kaiken pitäisi olla kunnossa, mutta onkin vielä niin paljon tehtävää. Kirjassa kuvataan joulun tuomaa kiirettä, pitäisi olla siistiä, ruoka valmiina ja kuusikin paikallaan. Hommaa riittää ja puolet unohtuu kiireessä. Eläimet huomaavat, että joulukuusikin puuttuu ja sitä lähdetään aattoaamuna hakemaan. Kuusi on haettava toiselta puolelta metsää, jossa he eivät ole ennen käyneet. Toisella puolen metsää asuu nimittäin pelottava karhu!

Kirjassa saakin jännittää miten eläimet selviytyvät kuusenhausta ja millainen Karhu mahtaa olla! Onko Karhu niin pelottava niin kuin eläimet ajattelevat vai onko se ehkä yksinäinen? Kirja päättyy juuri niin kuin ihanan joulusadun kuuluukin! Eläimet toteavat, että joulusta tuli vielä ihanampi kuin he kuvittelivatkaan! Täydellinen joulu voi syntyä, vaikkei kaikki menisi suunnitellusti. Ja tämä on ehdottomasti hyvä muistutus meille kaikille aina joulun kynnyksellä. Lapselle joulu voi olla täydellinen, vaikka me aikuiset voivottelisimme kuusen puuttumista, kiirettä ja sotkua. Kirjassa tuodaan hyvin esiin se, mikä onkaan tärkeää, eli yhdessä oleminen. Kaikki muu järjestyy sitten jotenkin!

Kirjan tarina on hyvin kaunis ja yksinkertainen. Kirja sopiikin todella hyvin noin 2-5-vuotiaalle lapselle. Kerronta on pelkistettyä ja tekstikappaleet lyhyitä, eli pienenkin lapsen on helppo seurata tarinaa. Kuvitus tukee tarinaa ja herättää sen eloon. Tarina ei olisi mitään ilman ihania kuvia! Kuvitus on värikästä, leikittelevää ja paljon kertovaa. Itseäni kuvitus ihastuttaa todella paljon!

Tavallaan kyseessä on yksinkertainen tarina. Mutta oikeastaan sen taakse sisältyy todella paljon mietittävää pohdittavaa yhdessä lasten kanssa ja tarinalla on syvempi merkitys. Kirja käsittelee kiirettä, ystävyyttä, rohkeutta, pelkoa ja yksinäisyyttä. Lisäksi kirja loppuu, kun oveen koputetaan. Kirjan loputtua, voikin tarinaa itse jatkaa. Kuka ovella on ja mitä sitten tapahtuu?

Sarjassa on myös kaksi muuta osaa Pieni suuri tarina ystävyydestä (2017) ja Pieni suuri tarina huomisesta (2013).

kommentoi postausta