Home » Milloin olen viimeksi?

Milloin olen viimeksi?

by Iida Åfeldt

Inspiroiduin tekemään oman versioni Karoliinan postauksesta, jossa hän listasi asioita, joiden tekemisestä on kulunut aikaa. Osaksi tietysti korona on vaikuttanut moneen asiaan. Ja vaikuttaa jatkossakin. Saa nähdä miten tilanne taas etenee ja millaisiin toimenpiteisiin vielä mennään tänä vuonna pandemian rajoittamiseksi. Osaksi näihin asioihin vaikuttaa äitiys ja erityisesti yksinhuoltajaäitiys. Äitinä ei vain enää tosta noin vain mennä ja tehdä, erityisesti jos tukiverkot eivät asuisi lähellä.

Käynyt juoksulenkillä – Lähes yhtenään tuli Helsingissä juostua bussille tai junaan. Aina oli aamuisin kiire viemään lasta päiväkotiin ja juosta siitä itse töihin. Mutta ihan sellaisella juoksulenkillä lenkkarit jalassa en ole ollut viime vuosina.

Värjännyt hiukset – En koskaan, minulla on luonnollinen väri hiuksissa ja se on ollut aina näin. Kampaajakäynnitkin voi laskea yhden käden sormilla. Hiukseni leikataan yleensä kotioloissa. Mutta olisihan se ihanaa luksusta!

Käynyt kasvohoidossa – Tuota tuota, täytyy sanoa, ettei tule mieleen. Kesällä 2018 olen ollut jalkahoidossa ja kesällä 2017 vartalokuorinnassa. Kasvohoidosta ei ole mielikuvaa lähivuosina. Viimeinen muisto sijoittuu Balille ja vuoteen 2015. Luojan kiitos tämä korjaantuu pian, sillä olen tällä viikolla menossa kasvohoitoon!

Tehnyt itsepuristettua mehua –  Minulla oli mehustin kovassa käytössä 2015-2017, mutta miksiköhän tämäkin jäi? Tuntuu niin vaivalloiselta, kun nykyään mehuja voi ostaa niin monesta paikkaa. Lisäksi mehustimella vain on väliä, hyvällä mehustimella homma toimii suht vaivatta. Omani ei oikein kestänyt kovaa käyttöä.

Käynyt teatterissa – Tästä on kauan! Mikä on sääli, sillä rakastan teatteria ja nautin suuresti kulttuurista muutenkin. Viimeksi olen tainnut olla katsomassa Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas balettia joulukuussa 2017. Minulla on liput Tampereelle Kinky Bootsiin joulukuussa. Viimein olisi teatteria luvassa! Toki täytyy seurata mihin suuntaan rajoitukset etenevät Uudenmaan ulkopuolella.

Käynyt kuntosalilla –  Olen ollut aktiivinen kuntosalilla kävijä. Raskausaikana luovuin kalliista jäsenyydestä, sillä en voinut kuvitellakaan meneväni salille siinä pahoinvoinnissa. Keväällä 2019 palasin salille. Kotonani kävi lapsiperheiden kotipalvelu 2,5h viikossa ja tuona aikana kävin salilla. Kotipalvelu loppui kesällä 2019, jonka jälkeen salilla käyntikin oli hataraa. Eemillä kävi joitakin kertoja palkattu hoitaja, jolloin tein töitä tai menin salilla. Viimeinen kerta on varmasti ollut syksyllä 2019.

Matkustanut junalla – Melko usein. Viimeksi matkustin lähijunalla kolme viikkoa sitten. Korona on monilla rajannut julkisen liikenteen käyttöä, mutta koko kevään minä kuljin töihin julkisilla ja vein sekä hain Eemiä julkisilla. Kesällä liikuimme enemmän autolla. Nyt teen töitä kotoa, joten liikkuminen on taas harventunut. Siitä huolimatta käyn Helsingissä noin kerran viikossa ja usein menen osan matkasta junalla. Eemi ei ole julkisia kevään jälkeen käyttänyt ja voi miten hän haaveilee junamatkasta!

Luistellut – Tätä täytyy ihan miettiä! En ainakaan ole luistellut äitinä kertaakaan ja tuskin raskaanakaan tuli luisteltua, eli veikkaan olleeni luistelemassa viimeksi vuonna 2017. Luistelu on kyllä kivaa ja tykkään siitä!

Ollut yksin yön omassa kodissa –  Viimeksi viime yönä! Eemi jäikin mummille yöksi, kun olimme siellä illalla kylässä ja menin tänä aamuna hänet hakemaan. Olimme erossa vajaat 11 tuntia. Haaveilen kyllä, että saisin olla yön ja kokonaisen päivän aamusta iltaan yksin kotona ilman mitään velvoitteita.

Yöpynyt hotellissa – Viimeksi lokakuussa 2020, silloin olin ekaa kertaa hotellissa yksin ilman Eemiä. Eemin kanssa olemme olleet hotellissa yötä yhteensä 8 kertaa.

Lentänyt – Viimeksi syksyllä 2019 ja sitä ennen syksyllä 2016. Minusta matkustelu on ihan mukavaa, muttei mikään välttämättömyys. Tykkään olla kotona ja en koe jääväni mistään paitsi, vaikka matkustelisinkin kotimaassa.

Pukeutunut uimapukuun/bikineihin – Uimapukuun viimeksi viime viikolla. En ollut eksynyt uimaan Eemin syntymän jälkeen ennen kuin tänä kesänä, jolloin alotin säännölliset uimahallikäynnit. Bikinit ovat päässeet päälleni viimeksi raskaana. Nyt en edes omista sopivia. Tai hei nyt muistui mieleen! Olen pitänyt aivan liian pieniä bikinejä maaliskuussa 2019. Ystäväni järjesti minulle hemmottelupäivän ja vauvalle hoidon. Pääsin Flamingo Spahan. Yritin etsiä uimapukua kaikkialta, mutta sitä ei löytynyt ja jouduin ottamaan pieneksi jäänet bikinit mukaan. Olin unohtanut uimapukuni helmikuussa 2019 Långvikiin ollessani siellä.

Kätellyt –  En ole ihan varma, mutta sijoittuu varmasti alkuvuoteen 2020. Koronan vuoksi kättely jäi ja varmasti pysyvästi. Töissä päiväkodissa keksimme vaihtoehtoisia tapoja tervehtiä asiakkaita ja työkavereita, esim. kengän kärjet koskettavat toisiaan tai kyynerpäät.

Nukahtanut jonkun viereen – Täytyy sanoa, että tästä on aikaa, kun olen nukahtanut jonkun viereen, joka edustaisi vastakkaista sukupuolta. Lokakuussa nukahdin viimeksi ystäväni viereen ollessamme Tampereella hotellissa.

Suudellut – Olen viimeksi suudellut kesällä ja sitä ennen viime vuonna. Kieltämättä korona on pistänyt miettimään uskaltaako edes suudella ja missä vaiheessa. Suurin osa treffeistäni on olleet ulkona esim. kävelylenkin lomassa, jolloin ei edes olla kovin lähellä toisiaan.

Käynyt leffassa – Olen ollut leffassa elokuvateatterissa maaliskuun alussa, juuri ennen ns. koronan alkamista ja koronarajoituksia, jotka alkoivat maaliskuun puolesta välistä. Kävin silloin katsomassa Pikku naisia -elokuvan. Olin saanut ystävältäni synttärilahjaksi lastenhoidon ja leffaliput, jotka tuolloin lunastin.

Ryhmäliikuntatunnilla – Muistaakseni olen käynyt keväällä 2019. Kävin silloin Eemin kanssa jumpassa, johon liikkumattomat vauvat olivat tervetulleita mukaan. Vauvoilla ei jumpattu tai heitä ei hyödynnetty, vaan he köllivät vilteillään ja saattoivat ihmetellä toisiaan. Eemi kuitenkin lähti liikkeelle ja jumppaukset loppui siihen.

Käyttänyt kynsilakkaa – Tiedättekö, niin harvoin, etten muista koska viimeksi! En edes omista yhtään kynsilakkapurkkia! Paitsi hei, jalkahoidon yhteydessä vuonna 2018 minulle laitettiin kynsilakkaa varpaisiin! Inhoan lakaamista, kun pian se jo varisee ja olen laiska ottamaan lakkoja pois. Puhdistusaineet myös haurastuttavat kynsiäni. Joskus minulla oli tosin geelikynnet ja tekokynnet sekä ripsenpidennykset!

Käynyt viihteellä – Ulkona, baarissa, tanssimassa, terassilla, juhlimassa?? Öööö, tästä on niin kauan aikaa, että täytyy ihan hetki muistella. Saattaa sijoittua vuoteen 2017, loppuvuoteen. Uudenvuoden tienoilla olin juhlimassa yökerhossa.

Puhaltanut synttärikakun kynttilät – Viimeksi puhalsin Eemin 1-vuotiskakun kynttilän syyskuussa 2019. Eipä tulisi nyt mieleen puhaltaa omaa sylkeään kakkuun ja olettaa muiden vielä syövän sitä sen jälkeen. Ajat ovat muuttuneet.

Syönyt hampurilaisen – En ihan hiljattain, muttei ole kyllä kovin kauaa. Piti ihan tarkistaa Hesburger-sovelluksesta, että koska tuo päivä on ollut. Viimeisin tilaukseni on 9.10., eli on tästä nyt lähes 1,5kk aikaa!

Woltannut – Siis apua, ehkä kaverin luona joskus?! Kadehtien katson, kun ihmiset tilaavat aamupalat kotiin Woltin tai Foodoran kautta. Olisipa ihanaa, jos voisi woltata, voisi saada ruokaa ovelle juuri silloin, kun sitä alkaa tehdä mieli. Ei tarvitsisi itse raahautua kauppaan! Jos lapsi on jo mennyt yöunille, ei kauppaankaan ole asiaa, vaikka alkaisi tehdä jäätelöä mieli. Suuressa osassa Suomea nämä palvelut eivät toimi. Meillä ei saa kotiin kuin pizzaa. Asuessani Helsingissä, asuin sen verran syrjässä, ettei sinnekään toimitettu ennen kevättä 2020. Ja tietysti kun viimein kaikkien vuosien jälkeen sain woltattua ruokaa kotiin, päätin muuttaa.

-Iida

KUVAT: Pinja Mitrovitch

7 kommenttia

Nipsuuh 24.11.2020 - 14:41

Enpä muuten ollut ajatellut tuota kynttilöitä kakussa, meilläkin pian synttärit tulossa 😅.
3-v on niin innostunut kynttilöistä ja puhaltamisesta, että ehkä täytyy laittaa hänelle omaan palaan ja antaa puhaltaa omalla paikalla 🥳

Vastaa
iidaafel 24.11.2020 - 14:44

No jep! Ei tälläistä vielä hetki sitten osannut ajatella. Ihania juhlia joka tapauksessa <3

Vastaa
Milloin viimeksi..? | Iina Hyttinen | But I'm a human not a sandwich 25.11.2020 - 21:04

[…] ihanasta Iidan matkassa -blogista tämän ”Milloin viimeksi?” -kyselyn ja ajattelin, että tämä olisi aika mielenkiintoista tehdä juuri nyt. Oli hauska pohtia milloin […]

Vastaa
villasukat 26.11.2020 - 20:16

Taidan lainata tätä omassa blogissa ♥

Vastaa
iidaafel 26.11.2020 - 22:21

Ehdottomasti <3

Vastaa
Milloin olen viimeksi-haaste ja joulukalenteri alkaa – Villasukka | Lily 28.11.2020 - 10:43

[…] matkassa–blogista löytyi postaus, jossa Iida listasi asioita joita ei ehkä tehdä ihan joka päivä. Päätin lainata sieltä idean […]

Vastaa
Viime kerrasta on aikaa. – Elämänmakuinen matka | Lily 28.11.2020 - 20:48

[…] idean kähvelsin Iidalta , lisäten listaan muutaman oman jutun jotka liittyy raskauden […]

Vastaa

kommentoi postausta