Home » Gluteeniton vege pannari

Gluteeniton vege pannari

by Iida Åfeldt

fullsizeoutput_314.jpeg

fullsizeoutput_315.jpeg

Gluteeniton vege pannari

10-12 palaa

(maidoton, munaton, gluteeniton)

 

1 litra kasvimaitoa (mantelimaitoa käytetty tässä)

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

1 rkl psylliumia

50 g rasvaa (kookosöljy, margariini yms.)

1 dl maustamatonta soijajugurttia

5 dl gluteenittonia jauhoja

(tässä käytetty riisijauhoja, täysjyväriisijauhoja ja kaurajauhoja)

 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito, jugurtti ja rasva. Anna taikinan tekeytyä hetki ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada taikina korkeareunaiselle uuninpellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Levitä tasaisesti ja laita uuniin. Paista noin puolituntia, kunnes pannari on kypsä ja pinta vähän rusehtava.  Voit nostaa sen uunin ylätasoon viimeiseksi 10 minuutiksi jos se ei ole saanut tarpeeksi väriä. Pannukakusta ei tule kupliva eikä se nouse kovasti. Anna pannukakun jäähtyä hetki ennen tarjoilua, sillä se kiinteytyy jäähtyessään.

fullsizeoutput_317.jpeg

Pannarin sekaan voi laittaa vaikka pinaattia tai lehtikaalia, jolloin siitä tulee mukavan vihreä ja sopii jopa lounaaksi. Myös porkkanaraaste on ihan loistavaa pannarissa.  Pannarin voi nautiskella omien suosikkiensa kanssa, hillon, marjojen tai vaikka kookosjugurtin kanssa. Omassa pannarissani ei ollut ollenkaan lisättyä valkoista sokeria, sillä laitoin pannarin päälle banaania maidotonta jugurttia, mangoa, mustikkaa ja vegaanista kinuski-kastiketta.

-Iida

fullsizeoutput_318.jpeg

fullsizeoutput_319.jpeg

 

2 kommenttia

hannaq 19.9.2019 - 19:13

Heippa Iida!
Kiitos hyvästä pannariohjeesta! Tein sen kauramaitoon, lisäsin vähän sokeria ja syötiin perinteisesti hillon kanssa.
Ihanaa syksyä😊!
T. Hanna Vispilänkauppaa-blogista

Vastaa
Munaton Pannari | Bb Uutiset 1.5.2020 - 19:39

[…] Gluteeniton vege pannari – Iidan matkassa | Lily – Gluteeniton vege pannari. 10-12 palaa (maidoton, munaton, gluteeniton) 1 litra kasvimaitoa (mantelimaitoa käytetty tässä) 1 tl suolaa. 2 tl leivinjauhetta. 1 rkl psylliumia. 50 g rasvaa (kookosöljy, margariini yms.) 1 dl maustamatonta soijajugurttia. 5 dl gluteenittonia jauhoja (tässä käytetty riisijauhoja, täysjyväriisijauhoja ja. […]

Vastaa

kommentoi postausta