Home » Gluteenittomat ja maidottomat vohvelikahvilat

Gluteenittomat ja maidottomat vohvelikahvilat

by Iida Åfeldt

Olen nyt loman aikana tullut kiertäneeksi useamman paikkakunnan vohvelikahvilat! Osa oli ennestään tuttuja, sellaisia, joihin palaa aina uudelleen, mutta uusia tuttavuuksia mahtui joukkoon. Näitä kaikkia kuutta paikka, jossa olen kesän aikana vieraillut, yhdistää gluteeniton vohveli tai mahdollisuus siihen. Lähes kaikissa oli myös maidoton vohveli tai mahdollisuus vegaaniseen vohveliin. Tuntuu tosi ihanalta, että nykyään niin monessa paikassa huomioidaan allergiat ja erityisruokaliot. Siltikään niitä paikkoja ei ole liikaa, joten jaan teille nämä ihanat vohvelipaikat. Ehkä osuu jonkun muunkin reitille! Kaikki nämä ovat ympärivuoden auki.

Kommentteihin saa vinkata myös muista vohvelikahviloista, jotka huomio erityisruokavaliot!

Hämeenlinna Tiirinkosken tehdas ja kahvila

Tämä on aivan ihana paikka ja vuosittainen käyntikohde. Tila on kaunis ja kahvilan yhteydessä on sisustuskauppa. Pihapiirissä on nähtävillä kanoja, kukko, muutama sonni, pupuja ja hevonen. Eli lapsillekin mieleinen paikka. Vohvelit sisältävät tilan omia härkäpapujauhoja ja ne ne tehdään aitoon belgialaiseen tyyliin. Annokset on suuria ja täytteitä on runsaasti. Saatavilla on suolaista ja makeaa vohvelia, edullisimmillaan 6,50 €  ja kalleimmillaan 14,50 €. Gluteeniton ja maidoton vohveli on saatavilla tilauksesta, mutta maksaa 1,50€ lisää. Se on ehkä ainoa miinus, vaikka toki raaka-ainekustannukset ovat suuremmat ja vohvelit valmistetaan eri välineillä.

Naanatali Amandis

Amandiksessa olen käynyt ensimmäistä kertaa vuonna 2013 ja tänä kesänä halusin käydä siellä jälleen Naantalin reissulla. Vohveli on itsessään gluteeniton ja keittiöllä on mahdollisuus vegaaniseen vohveliin. Vohveli on todella rapea ja todella hyvänmakuinen. Sitä on saatavilla suolaisena ja makeana, menu on mielestäni todella hyvä! Vohvelin hinta on 12,90€ ja premium vohveli 14,90€.

Hyvinkää Kulttuurikahvila Arkikulta

Tänne suuntasin tällä viikolla ensimmäistä kertaa seuraajani suosituksesta. Sanoinkin henkilökunnalle, että tulen varmasti uudelleen. Paikka oli iloinen yllätys, viihtyisä vanha omakotitalo, ystävällinen henkilökunta ja edulliset hinnat. Lisäksi tarjottavat olivat ihanilla vanhoilla astioilla. Vohvelien hinnat olivat 5-7€ ja vohveli on gluteeniton, sokeriton, maidoton ja munaton. Ihan mahtavaa! Valittavana oli suolaisia ja makeita vohveleita. Menu oli todella hyvä, klassikkoa ja uusia makuja, annoksilla oli hauskat nimet.

Tampere Vohvelikahvila

Tämä taitaa olla se klassiko, alkuperäinen ja oikea vohvelikahvila! Tutustuin tähän tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Kahvila henki nostalgiaa, sillä se sijaitsee yli 100 vuotta vanhassa talossa ja oli kodinomainen, pieni ja suloinen! Vohveleita saa gluteenittomana ja vegaanisena. Menu ei ole netissä nähtäville, enkä yhtään muista vohvelien hintoja, alle 10 € kuitenkin. Gluteeniton ja vegaaninen maksoi 1€ lisää annoksen hintaan, kuten myös kaura-/soijajuoma kahviin maksoi lisää. Vohvelimenu oli aika suppea ja tavallinen, mutta valittavana oli suolaisia ja makeita vohveleita. Kahvila sijaitsi ihan Pikku Kakkosen leikkipuiston vieressä, eli kiva kohde lastenkin kanssa.

Helsinki Happy Waffle

Todellinen helmi, johon tutustuin viime vuonna, kun ystävä kertoi kyseisestä paikasta. Kaikki vohvelit ovat luonnostaan gluteenittomia. Maidotonta tai vegaanista ei ole valitettavasti saatavilla. Vohvelit ovat kuplavohveleita ja niihin saa valita erilaisia täytteitä makunsa mukaan. Valittavana on toki valmiita suosituksia niin makeissa kuin suolaisissakin. Vohveli ilman täytteitä on 6,90 € ja kalleimmillaan 12,90 €. Happy Waffle on Helsingin Kaisaniemessä sijaitseva ja se on perheyritys.

8 kommenttia

siiri-pilketta 25.7.2020 - 17:07

Pitääkin käydä testaamassa tuo Naantalin paikka, kiitos vinkistä! 🙂

Vastaa
Petrax 25.7.2020 - 19:13

TAMPERE Vohvelikahvila sekä Foffeli

HEINOLA Kehuttu Harjupaviljonki (en ole käynyt)

Triplassa on myös Kuplavohveli.

Vastaa
LottaJ 25.7.2020 - 22:53

Ähtärissä sijaitseva Vanha Pappila Hetki. Saa sekä suolaisia että makeita gluteenittomia vohveleita. Suosittelen erityisesti suolaista vohvelia savulohitäytteellä! 🙂

Vastaa
Margokatt 25.7.2020 - 23:22

Lauttasaaren Makersissä ihanat vegaaniset vohvelit runsailla täytteillä… nams 😛

Vastaa
iidaafel 28.7.2020 - 20:58

Totta miten olinkaan unohtanut!! Makers on ihana!

Vastaa
Lukija Nanna 26.7.2020 - 21:44

Joensuusta suosittelen Vesikioskin pullavohveleita! Paistavat siis pullataikinaa vohveliraudalla ja päälle saa useamman ihanan täytteen. Euron lisämaksusta saa gluteenittomana.

Vastaa
Taustaseurailija :) 28.7.2020 - 12:29

Hoi! Höpsö kysymys, mutta mistä olet hankkinut tuon ihanan roosan sadetakin? Blogisi on tosi kiva ja vaikutat symppis tyypiltä. Itsellä on Eemiä noin kuukauden nuorempi poika, joten on ollut mielenkiintoista seurata Eemin kasvua. 🙂

Vastaa
iidaafel 28.7.2020 - 20:57

Kiitos kovasti! Sadetakki on useamman vuoden vanha, se on Tretorn-merkkinen!

Vastaa

kommentoi postausta