Home » Viikon 30 kohokohdat

Viikon 30 kohokohdat

by Iida Åfeldt

MAANANTAI 20.7.

Maanantai otti tehokkaan startin! Pidin siivousaamun. Eemi touhotti omiaan vieressä, mutta yhdessä saatiin homma hoidettua. Imuroin, pesin lattiat, vaihdoin lakanat, pesin useamman koneen pyykkiä ja siivosin vessan kaakeleita myöten. Kauaa sitä ei kestänyt, mutta olisi se hetki ihana, kun tavarat oli paikoillaan ja koti tuoksui tolulta. 

Iltapäivällä suuntasimme ruokakauppaan täydentämään kaapit ja leivoimme mansikkakakkua. Mummi ja kummisetä tuli kakkukahveille. Illalla, kun Eemi jo nukkui, saapui rakas ystäväni Jasmin meille Pohjois-Savosta. Viisi kuukautta oli vierähtänyt edellisestä kerrasta, joten oli aivan ihanaa saada hänet meille jälleen. 

Tein meille salaatit ja söimme parvekkeella, jotta Eemi ei häiriintyisi äänentasostamme. Se nimittäin on aika kova, juttua ja naurua riittää!

TIISTAI 21.7.

Aamupäivällä vein Eemin mummilaan kyläilemään ja suuntasin Jasminin kanssa kaksin kirppareille. Miten ihana olikaan kierrellä rauhassa ilman Eemiä! Ei siinä, että hänen seurassaan olisi vikaa, mutta nykyään hän keksii joka hyllyvälissä tavaran, jonka haluaa ja huutaa sitten koko kierroksen, kun ei saa sitä. Välillä toimii, että annan hänen pitää jotain tavaraa kädessä ja palautan sen lopuksi, mutta ei aina auta sekään. Että sellainen mukava tahtoikäinen taapero! 

Kävimme Tingi ja Tongi kirppiksellä ja lounasvohveleilla Arkikullassa. Kahvila osoittautuikin aivan ihanaksi paikaksi. Jatkoimme matkaa vielä Helmi-kirppikselle ja sieltä ruokakauppaan. Kassiin tarttui läjä susheja.

Iltapäivällä hain Eemin kotiin. Hän oli nukkunut mummilassa kahden tunnin päikkärit. Hän nukkuu aina kaikkien muiden kanssa kahden tunnin päikkärit, paitsi minun.Uskomatonta! Kotona syötiin kaikki yhdessä sushia, sillä se on Eemikin herkkua. Eemi kävi nukkumaan tosi kivasti. Hän kuitenkin heräili toistuvasti illan aikana ja olisi halunnut minut viereensä. Minun piti kuitenkin siivota keittiö, syödä iltapala ja laittaa itseni nukkumakuntoon. Niinpä annoin olla ja valvoimme kaikki yhdessä. Eemi ei voinut tulla viereeni nukkumaan, sillä Jasmin nukkui sänkyni toisella puolikkaalla. Raahasin Eemin patjan sänkyni viereen ja kävimme kaikki samaa aikaa nukkumaan puolilta öin. 

KESKIVIIKKO 22.7.

Hieman elättelin toiveita, että myöhäisen nukkumaanmenon takia Eemi nukkuisi aamulla normaalia pidempään, mutta ei. Hän heräsi kuudelta, kuten aina, ihan sama mihin aikaan menee nukkumaan. 

Aamutoimien jälkeen lähdimme ajamaan Naantaliin Muumimaailmaan. Lyhyen yön takia Eemi nukkui lähes koko matkan ja oli hyvillä mielillä saapuessamme parille. Muumimaailmassa oli porukkaa ja muumien läheisyydessä oli jatkuva tungos, mutta onnistuimme saamaan Pikku-Myyn kanssa kuvan. Eemi ei vielä välittänyt hahmoista, vaan keräili keppejä satupolulta, jotka otimme mukaan  tuliaisina. Itse olin vähän pettynyt Muumimaailman tarjontaan. Sisäänpääsy on 30€ henkilö, joka on todella iso raha. Toki se ei ole kaikille iso raha ja osa haluaa maksaa sen siitä, että lapsen onnellisuudesta. Mutta sisäänpääsy on aika sievoinen summa, jos perheessä on useampi henkilö, sillä kaikki yli 2-vuotiaat maksavat saman summan.

Naantalista ajoimme Turkuun yöksi. Yövyimme Kupittaan uudessa juuri avatussa hotellissa. Nukuimme todella hyvin, ihan niin hyvin, että tutkin sänkyä saadakseni selville sen valmistajan. Eemikin nukkui 20-06 matkasängyssä heräämättä.

TORSTAI 23.7.

Aamu alkoi hotellin aamupalalla. Oli ihanaa päästä herkuttelemaan valmiiseen pöytään! Aivan parasta. 

Siitä suuntasimme Turun keskustaan. Kiertelimme muutamissa kaupoissa ja kävimme Kauppahallissa. Eemi nukahti rattaisiin jo aamupäivästä. Herättelin häntä, kun menimme lounaalle. Lounaalta lähdimme ajamaan Kaarinaan, jossa on todella kiva lastenvaatekirppis Seesam. Tällä kertaa ei kuitenkaan löytynyt mitään erityistä. 

Paluumatkan Eemi taas nukkui, onneksi. Hän todella oli väsähtänyt pikkumatkustaja. 

Illalla mummi tuli moikkaamaan pientä reissulaista. Pidimme vohvelikestit, söimme suolaisia ja makeita vohveleita ruoaksi. 

Eemi nukahti tosi nopeasti illalla. Minä ja Jasmin käytiin sänkyyn köllöttämään ja juttelimme aina puolille öin asti.

PERJANTAI 24.7.

Otimme aamun ihan rauhassa, teimme yhdessä aamupalaa, kuuntelimme sateen ropinaa ja katsoimme muumeja telkkarista. Jasmin pakkaili tavaroita ja Eemin päiväunien jälkeen lähdimme saattamaan häntä bussille.

Vilkutimme bussissa istuvalle Jasminille niin kauan kunnes bussia ei enää näkynyt. Ja minun silmäni täyttyivät kyynelistä. Minulla tulee häntä aina niin kova ikävä. Hän on meillä aina useamman yön ja siksi todella tiivis osa meidän arkea ne päivät. Siitä syystä ollaan todella paljon yhdessä, vaikka nähdään harvoin. Meillä vaan juttu toimii, toimimme hyvin yhteen! Jos toinen tekee ruoan, toinen siivoaa, jos toinen maksaa kauppareissun, toinen tarjoaa ruoat myöhemmin. Meillä on aina niin hauskaa, hän sa aminut nauramaan. Nytkin keskellä Turkua nauroin vedet silmissä ja pyysin lopettamaan, koska oikeasti pissaisin alleni.

Siinä vilkuttaessani hänelle, minua itketti, että hän on poissa ja olen taas yksin. Tekemässä kaiken yksin. Juuri Jaminin kaltaisen miespuolisen ihmisen tarvitsisin! Jonka kanssa olisi helppoa, rentoa ja hauskaa! Jasmin nauttii myös Eemin seurasta ja Eemi hänen. Se on aivan ihanaa katsottavaa!

LAUANTAI 25.7.

Sadetta aivan koko päivä taas. Joten, siivouspäivä! Minusta on ihanaa, kun käy vieraita, mutta heidän lähdettyä, haluan aina siivota kodin. Vähän kuin siivoaisi vieraat pois. Aamupäivä meni siivoten ja iltapäivällä lähdimme äitini luo puuhommiin. Äidilläni on takka, jota hän lämmittää talvisin ja puulämmitteinen sauna. Hän oli hakenut puukuorman papalta ja me menimme auttamaan purkamisessa. 

Illalla oli meidän saunavuoro ja pian siitä laitoin Eemin nukkumaan. Hän nukahti taas hyvin omaan sänkyynsä. Vähän ennen kymmentä hän tuli minun sänkyyni, jonne olin juuri asettunut. Niinpä käytiin sitten nukkumaan vierekkäin. 

SUNNUNTAI 26.7.

Aamulla äitini laittoi viestiä, että aloittaa juuri lettujen paiston. Otimme Eemin kanssa pyörän alle ja lähdimme mummilaan. Kieltämättä elämä on ollut lettuja ja vohveleita täynnä viime aikoina. Huomaa, että on kesä ja loma. Oikeastaan koko päivä vierähti mummilassa. Sää oli upea, ensimmäistä kertaa tällä viikolla ja viihdyimme pihalla, söimme mansikoita mansikkamaalta ja marjoja puskista.

Alkava viikko onkin viimeinen lomaviikko ennen päiväkodin aloitusta. Välillä on ollut päiviä, kun olen toivonut, että olisipa jo se elokuu. Nyt, kun se elokuu on ihan kulman takana, tuntuukin taas haikealta. Onhan tämä lomailu ollut ihanaa yhdessä näin suuressa kuvassa. Mieluusti sitä jatkaisi, mutta onneksi arjessa voi sitten tehdä kivoja juttuja edelleen yhdessä.

-Iida

8 kommenttia

Ekv 26.7.2020 - 21:31

Turussakin on useita kivoja lastenkirppareita. Seesam alkaa olla niin kulttimaineessa, ettei sieltä mitään varsinaisia löytöjä tee, vaikka tarjonta onkin hyvä. Oma suosikkini on Vadelmatarha länsikeskuksessa ja monet vannovat myös saman kadun Taika-kirpparin nimeen (jota vastapäätä on muuten Muovitukku niminen pientavaraliike, jonka yläkerrassa on perinteinen lelukauppa eli aarteita lattiasta kattoon). Hiukan samalla suunnalla (naantalin pikatien varrella) on myös lastenkirppis pikku-siili.

Vastaa
Anonymous 26.7.2020 - 21:45

Älähän nyt!
Tässä kun asutaan ihan Seesamin nurkalla, niin tulee tehtyjä paljonkin löytöjä. Eniten kuitenkin nautin siististä yleisilmeestä ja helposta kierroksesta.
Ja sehän on kirppistelyssä juuri parasta, ettei koskaan etukäteen tiedä, mitä saa. Toisinaan tulee hukkareissu ja joskus taas osuu ihan ”kultasuoneen”. Tänäkin kesänä osuin kerran paikalle ilmeisesti kreivin aikaan, kun tyhjensin melkein koko myyntipaikan hyväkuntoisista, sopivan kokoisista ja just meidän koululaisen makuun mahtuvista vaatteista.

Vastaa
iidaafel 28.7.2020 - 21:01

Niin totta, pätee kyllä kaikilla kirppiksillä! Aina ei löydä mitään ja joskus löytää ja paljon, jos sattuu olemaan omaa tyyliin sopiva myyjä ja vielä oikeaa kokoa. Tyhjenee helposti puoli pöytää 🙂

Vastaa
iidaafel 28.7.2020 - 21:00

Joo Turku ja lähi alueet ovat kyllä ihan kirppistelijän unelma! Niin monia kivoja kirppiksiä. Näin lyhyen vierailun takia päätettiin paiketa vain yhdellä, jota valikoitui sijainnintakia. Aiemmin olen tehnyt Seesamista paljon löytöjä.

Vastaa
Michaelaa 28.7.2020 - 14:32

Moikka! Mistä tuo teidän olohuoneen matto on hankittu? 🙂 Tosi kivan näköinen!

Vastaa
iidaafel 28.7.2020 - 20:57

Se on vekeltä 🙂

Vastaa
Eveee 29.7.2020 - 12:30

Hei!

Nämä viikkopostaukset on aivan parhaita! Normaalia arkea on aina kiva lukea, plussaa tuo nuo ihanat kuvat. Mukavaa loppukesää teille! 🙂

Vastaa
iidaafel 30.7.2020 - 09:13

Voi kiitos! Todella ihana kuulla <3

Vastaa

kommentoi postausta