Home » Helmikuun suunnitelmat

Helmikuun suunnitelmat

by Iida Åfeldt

Miten ihanaa, että helmikuu on täällä! Haluaisin tykätä kaikista kuukausista yhtä paljon, mutta en vain pysty siihen. Marraskuu ja tammikuu ovat pahimmat. Marraskuu on pimeä, tammikuu pitkä ja pimeä. Helmikuu on valoisampi ja lyhyempi kuin edeltäjänsä. Helmikuussa näkyy aurinko useammin ja se antaa toiveen keväästä. Jotenkin koko oma olemus muuttuu ja sisälläni läikähtelee ihanasti. Huomaan joka vuosi, että pimein aika vaikuttaa mielialaani ja valon lisääntyessä alan taas itsekin muuttua valoisammaksi.

Myös koronarajoitusten vähentämisellä on osuutta asiaan. Miten voikaan tulla iloiseksi siitä, että uimahalliin pääsee taas! Helmikuun suunnitelmissa onkin palauttaa viikottaiset uimahallikäynnyt osaksi arkea. Minulla on lahjakortti Allas Sea Poolille Helsinkiin ja ilmajoogaan Volare studiolle. Ne aion varmasti nyt käyttää. Alustavasti on uutisoitu, että kaikista rajoituksista luovuttaisiin helmikuun aikana, mutta saa nähdä. Pieni valonpilkahdus se tämäkin jo on, että rajoituksia kevennetään. Huomaan itselläni aikakin olleen pientä koronauupumusta erityisesti viime vuoden lopulla ja nyt alkuvuodesta, kun tilanne meni jälleen kerran huonompaan suuntaan.

Helmikuussa on monia muita ihania suunnitelmia, jotka tietysti lisäävät iloa tätä kuukautta kohtaan.

Helmikuussa rakas ystäväni Laura täyttää 30 vuotta. Laura perheineen muutti juuri vuoden vaihteessa Lappeenrantaan. Tilanne on ollut itselleni todella ristiriitainen. Olen ollut samana aikaan onnellinen heidän muutosta, sillä nyt he pääsivät tukiverkkojen lähelle ja samalla todella surullinen, sillä emme enää asuu muutaman kilometrin päässä toisistamme. Emme voi enää olla samalla tapaa läsnä toistemme arjessa ja näkeminen vaatii enemmän suunnittelua, on koirat, lapset, työt ja kolmen tunnin ajomatka. Helmikuussa menemme Eemin kanssa viikonlopuksi Lappeenrantaan. Odotan sitä kyllä todella kovasti ja samalla pääsimme hieman juhlistamaan Lauraa! Nyt emme tapaa enää niin usein, mutta kun näemme, tulemme kerralla viettämään enemmän aikaa yhdessä!

Toinen rakas ystäväni Jasmin viettää myös syntymäpäiviään helmikuussa. Jasmin asuu Kuopiossa, mutta saamme hänet luoksemme kuun lopussa. Odotan hänen vierailuaan joka kerta yhtä paljon. Meillä on niin kivaa yhdessä. Nautin siitä, kun saan jakaa arkea hänen kanssaan. Hän on myös Eemille todella tärkeä aikuinen ja minusta on ihana katsoa heidän kahdenkeskeisiä puuhiaan. Puhumattakaan tietysti siitä, että saan itselleni lapsivapaata! Voin vaikka mennä koiran kanssa ihan kaksin ulkoilemaan tai yksin uimahalliin. Arjen luksushetkiä, joista tiedän kaikkien osapuolten nauttivan tässä tapauksessa.

Tässä kuussa pienin pikkusiskoni täyttää 18 vuotta. Meidän sisarusparven kuopus tulee täysi-ikäiseksi! Tuntuu aika hurjalta ja samalla muistan, että täytän itse tänä vuonna 30 vuotta. Juhlimme perheen kesken hänen syntymäpäiviään ja sisko odottaa niitä tietysti todella paljon. Lisäksi helmikuussa synttäreitä viettää pappani, enoni ja useampi serkkuni. Helmikuu on siis kunnon juhlasesonkia ja tähän kuuhun osuu todella monet syntymäpäivät. Helmikuussa odotan myös yhden rakkaan ystäväni toista lasta syntyväksi. Jännittävää!

Ja koska aina on syytä juhlaan, niin Runebergin päivä, ystävänpäivä ja laskiaissunnuntai kuuluvat helmikuun kohohkohtiin. Runebergin torttua ja laskiaispullaa mantelimassalla on saatava, mitä ihania sesonkiherkkuja. Ja miten ihana, kun pulkkamäkeen pääsee varmasti koko helmikuun, myös laskiaisena. Lunta taitaa nyt olla runsaasti koko maassa ja kiva ottaa sitä ilo irti talvipuuhien kanssa. Tykkään itse myös viettää ystävänpäivää ja minulle se on ystävyyden juhla. Ystävyyttä tottakai tulee juhlia ympäri vuoden, mutta minusta on kiva huomioida ystäviä vaikka kortilla tai viestillä ystävänpäivänä. Onneksi tässäkin kuussa on paljon ihania suunnitelmia ystävien kanssa ja aihetta monenlaiseen juhlaan!

-Iida

KUVAT Noora Lilja

5 kommenttia

minnis 2.2.2022 - 07:19

Voi että, helmikuuhunhan mahtuu monia mukavia juttuja! Minulle helmikuu on aina ollut hieman välikuukausi, sillä siihen ei a) lataudu mitään ihmeellistä odotettavaa, b) siinä ei ole kenenkään läheisen synttäreitä (yhden ystävän on!) ja c) se on ikään kuin tammikuun hyvä jatke, ei vielä kevättä eikä ihan ydintalveakaan. Onneksi helmikuuhun sijoittuu hiihtoloma, joka opettajalla on ns. pakollinen, ajastettu loma.

Minna

Vastaa
iidaafel 2.2.2022 - 09:49

Tää onkin hauskaa miten eri tavalla eri kuukaudetkin ihmisille näyttäytyy! Helmikuu olisi itsellekin varmasti tylsempi ilman kaikkia näitä synttäreitä, joista ammentaa iloa ja energiaa! Onneksi tosiaan on talviloma tulossa ja sitten pian vaihtuukin maaliskuu ja se tietää kyllä ihanaa kevään odottelua!

Vastaa
Maaritt 3.2.2022 - 12:22

Minulla on täsmälleen samat ei suosikki-kuukaudet, eli marras- ja helmikuu, just mainitsemistasi syistä! Mutta ai että, helmikuu tuo aina toivon ja odotuksen: tästä se taas lähtee ja pimeästä ajasta selvittiin 🙂

Vastaa
Maaritt 3.2.2022 - 12:23

Äh, piti kirjoittaa että marras- ja tammikuu on inhokkeja 😀

Vastaa
Lottana 3.2.2022 - 15:45

Hymyilin koko postauksen ajan! ai että <3 tuli itsellekkin sellanen fiilis että nyt keksin jotain kivaa helmikuulle, et helmikuuhan on kiva kuukausi! itselle se ollut edelleen sellanen tosi tylsä talvinen (en ole talvifani) kuukausi.. mutta pitää nauttia pulkkamäistä ja kahviloista ja mennä ravintolaan syömään pitkästä aikaa ja joku museo olisi kiva..! kiitos hyvän mielen postauksesta <3

Vastaa

kommentoi postausta