Home » piinaviikot ennen raskaustestiä

piinaviikot ennen raskaustestiä

by Iida Åfeldt

Vähän yli viikko takana ja  lähes viikko edessä.

Ensimmäinen viikko menee helpommin. Raskaustestin teko tuntuu kaukaisemmalta kuin toisella viikolla. Toisella viikolla odottaa jokaisen päivän kohdella, että päivä olisi ohi. Se nimittäin tarkoittaa, että, taas on yhden päivän lähempänä hetkeä, jolloin saan tehdä raskaustestin. Hetkeä jolloin tietää alkavatko menkat vai ei.

Odottelu on piinaavaa.

Vietän tunteja googlessa. Googletan kaikkia tuntemuksiani ja selvitän onko kyseessä mahdollinen raskausoire vain PMS oire. Lopulta päädyn aina samaan tulokseen. Kyseessä voi olla kumpi vain. Oireet ovat aika samanlaisia. Lisäksi moni ei tunne mitään oireita näin aikaisessa vaiheessa raskautta, vaan vasta myöhemmin. Usein ensimmäinen merkki raskaudesta on pois jääneet kuukautiset.

Minulla alkoi muutama päivä sitten jomotusta alavatsassa. Sellaista samaa kuin ennen menkkojen alkua. Kun inseminaatiosta oli kulunut viikko, kipu oli todella voimakasta. Tämä tietysti sai ajatukseni aivan sekaisin. Hedelmöittynyt munasolu alkaa kulkeutuu munanjohtimesta kohtuun noin viisi päivää hedelmöityksestä.  Ja kiinnittyy kohdun limakalvoon noin viikon kuluttua hedelmöittymisestä. Tietenkin mietin, että mahtoiko kyse olla tästä. Voisiko olla ja taas vähän googlettelin.

Samaan aikaan laskin kiertoni pituutta ja vertasin aiempiin kiertoihin. Olisiko sittenkin viite menkkojen alkamisesta? Luin omia oiremerkintojäni, joita olen tehnyt aiemmissa kierroissa. Ennen menkkoja minua viiltää alavastasta, rinnat turppoaa ja on kipeät, polvia saattaa särkeä ja alaselkää. Myös yleinen turvotus on läsnä. Menkat on monesti alkaneet oletettua aiemmin. Ehkä ne alkaa nytkin aiemmin ja kaikki tuntemukset viitaa vain siihen?

Mitäs jos toivon raskautta niin kovasti, että kuvittelen oireita itselleni? Näin on käynyt aiemmissakin kierroissa ja pettymys on ollut ihan valtava, kun menkat on alkanut. Harva kuitenkaan tuntee näin aikaisessa vaiheessa mitään. Usein raskausoireet tulee myöhemmin.

Mitäs jos vain odottaisin rauhassa? Enkä yrittäisi tulkita oireitani? Tätä ei tietenkään helpota yhtään muut ihmiset, jotka kyselevät: Onko sinulla tuntemuksia, koska saat tehä raskaustestin, olen niin varma, että olet raskaana, sä hehkut…

Edessä on kasa piinaavia päiviä. Ajattelen jatkuvasti mahdollista raskautta, että olisko tämä kierto nyt SE kierto. Mitä lähemmäksi tullaan sitä hetkeä, kun inseminaatiosta on kulunut kaksi viikkoa, sitä suurempaa himoa tuntee raskaustestien tekoa kohtaan. Sitä ei mitenkään malttaisi odottaa juuri siihen päivään, vaan tekisi mieli tehdä jo vähän ennakkoon niitä testejä.  Vaikka järki sanookin, ettei liian aikaisin kannata. Istukkahormoni hCG, jonka raskaustestit havaitsee, alkaa lisääntyä pian hedelmöittymisen jälkeen. Se lisääntyy tasaisesti ensimmäisen kolmanneksen ajan. Raskaustestit ei välttämättä havaitse hCG-hormonia raskauden varhaisessa vaiheessa.

Samalla, kun yritän uskotella itselleni, että olen raskaana, valmistaudun pettymään. Pehmennän omaa alastuloa, jottei satu sitten niin kovasti. Hoen itselleni, että jo tässä helmikuussa on mahdollinen uusi yritys!

-Iida

14 kommenttia

PM 2.2.2022 - 12:27

Siis mulla on niin samat ajatukset tällä hetkellä. Jotenkin sun teksti on ihan kuin mun ajatukset ja osasit pukea ne hienosti sanoiksi. Itsellä oli ovulaatio oireiden ja tikkujen mukaan sunnuntaina, ja sen ympärillä puolison kanssa luomuna yritettiin. Olisin nyt jo valmis tekemään sen raskaustestin, vaikka tiedän ettei siinä mitään näkyisi… Yritetty nyt vasta alle vuosi, mutta joka kerta kun ne kuukautiset alkaa, huomaan pettyväni ja olevan jopa vähän vihainen itselleni. Toivottavasti molemmilla tämä olisi vihdoin SE kierto ja testiin piirtyisi ne kaksi viivaa.

Vastaa
iidaafel 2.2.2022 - 12:38

Voi miten toivon teille raskausuutisia❤️ On tämä kyllä piinaavaa, aina se toivo ja se pettymys. Kaikki tunteet aina lyhyessä ajassa!

Vastaa
PM 12.2.2022 - 15:22

Pakko oli tulla kertomaan, että myös täällä raskaustesti näyttää positiivista! Clearbluen testin mukaan raskaana 1-2 viikkoa, joten varovaisesti uskallan jo hehkuttaa, että totta tosiaan raskaana ollaan ja tästä alkaa uusi, ihana seikkailu ❤

Vastaa
iidaafel 12.2.2022 - 18:46

Siis voi miten ihanaa!! Vau <3

Vastaa
JJO 2.2.2022 - 12:51

Täällä aivan samat ajatukset sun sulla.
Lapsettomuushoidoissa ollaan ja viikonloppuna oli ovulaatio. Testi ajankohta vasta 11.2. Aika kuluu niin hitaasti nyt.

Vastaa
Ss82 2.2.2022 - 13:44

Tuttua tuo piinailu! Lopulta tärppikierrossa oli oireena kunnon pms-ketutus, olin aivan hirveän pahalla tuulella ja kaikki ketutti. Lopulta päätin tehdä samaan konkurssiin raskaustestin et voin senkin negan itkeä samaan syssyyn,no testiin tulikin selkeät kaksi viivaa ja kaikki paha olo ja ketutus haihtui sen sileän tien 😊 Peukut pystyssä et sulla nyt tärppäis!

Vastaa
Ekv 2.2.2022 - 17:00

Jos tää ei jostain syystä ole SE kierto, suosittelen fertility friendiä oireiden tarkkailuun ja tän sun prosessin dokumentointiin. Ja myöhemmin kierron seurantaan muuten vaan. Just jännä ja monipuolinen.

Vastaa
Pauline87 2.2.2022 - 18:12

Kaikissa 4 raskaudessa (joista 2 meni myöhemmin kesken) olen tiennyt olevani raskaana ennen testiä. Sukkapuikkokivut kohdussa esim.noustessa ylös, väsymys, vilu, kipeät rinnat, röyhtäily ja ehkä selkein on orgasmin jälkeen tuleva kramppi kohtuun sekä valkovuodon muuttuminen puhtaan valkoiseksi ja runsaaksi (tämän huomaa ehkä vain jos seuraa limoja läpi kierron). Ja toki se positiivinen raskaustesti 😅

Vastaa
Vilmalla 3.2.2022 - 12:36

Niin samat fiilikset, vaikka täällä mennään vasta ensimmäistä viikkoa. Ihan hirveää, kun ei oikeasti pysty keskittymään mihinkään muuhun. Ja ongelma ei ole, ettei olisi muuta tekemistä tai töitä.

Voisit tehdä postauksen vinkeistä piinaviikoille, miten kääntää ajatukset pois oirebongailusta ja vauvoista. Jos se nyt on ylipäätään mahdollista. Tsemppiä!

Vastaa
Ee 4.2.2022 - 08:08

Hei! Hieman ohi aiheen, mutta oletko ottanut koronarokotteet? Tykkäät koronavastaisen, pakkasessa kaksvuotiasta lastaan jäähyttelevän naisen postauksista.

Vastaa
iidaafel 4.2.2022 - 09:42

olen ottanut 🙂 Some on työtäni, seuraan monia kollegoita ja tykkäilen heidän kuvista. Ei siihen liity sen suurempia.

Vastaa
Anna-Lotta 4.2.2022 - 13:46

Luulisi, että jokainen normaali ja järkevä ihminen on koronavastainen. Miksiköhän kommentoija antaa ymmärtää että se on huono asia?

Vastaa
Ee 5.2.2022 - 17:36

Anteeksi, tarkoitin koronarokote vastainen. Tulikohan nyt oikein.

Vastaa
Hetkinen.... 21.2.2022 - 00:51

Mitä mä just luin?
Mitä kenenkään terveystiedot/ rokotteet sulle tai kenellekkään muulle kuin asianomaiselle kuuluu?!
Nyt valoja tauluun…

Vastaa

kommentoi postausta