Home » Helsingin lapsiystävälliset kahvilat

Helsingin lapsiystävälliset kahvilat

by Iida Åfeldt

kuuma_iida-6.JPG

Lupasin kertoa teille Helsingin lapsiystävällisimmät kahvilat ja lounasmestat! Olen tässä nyt viisi kuukautta ehtinyt tutustua tarjontaan ja löytänyt omat suosikkini. En ole käynyt kaikkialla, eli jos joku loistava paikka listalta puuttuu, niin jaa se ja jätä kommentti postaukseen. Saadaan siten tästä kiva ja kattava lista.

Olen yleisesti sitä mieltä, että mihin vain voi mennä. Varsinkin vauvan kanssa meneminen on todella helppoa. Lähes kaikkialla syöttötuolit ovat vakiovaruste ja taitettava hoitopöytä löytyy vessasta. Helsingissä ainakit Kampin, Kaaren ja Redin kauppakeskuksissa on todella hyvät leikki- ja hoitotilat lapsille. Eli kauppakeskukset on aika varmoja valintoja kahvitteluun ja lounaalle.

Taaperon kanssa toki korostuu liikkumisen merkitys ja moni haluaa valita lounaspaikan leikkipaikan mukaan. Mutta lapsen takia ei tarvitse luopua ulkona syömimisestä ja hyvästä ruoasta. En todellakaan halua mennä syömään HopLoppiin tai Hesburgeriin vain sen vuoksi, että leikkipaikka löytyy. Tykkään hyvästä ruoasta, tykkäsin ennen vauvaa ja tykkään edelleen. Ja toivottavasta lapseni tulee myös tykkäämään!

kuuma_iida-8.JPG

KAHVILAT JA RAVINTOLAT, JOISTA LÖYTYY LEIKKIPAIKKA

CAFE TORPET (suljettu)

Ehdottomasti Helsingin lapsiystävällisin kahvila. Alle 2-vuotias syö ilmaiseksi aikuisen kanssa. Tarjolla on joka päivä keittolounas 8,5 € hintaan, johon kuulu tuoreleipä ja kahvi tai tee. Tilasta löytyy mikro, syöttöttuoleja, ruokalappuja, lautasia ja ruokailuvälineitä lapsille. Ostettavissa on myös soseita ja naksuja sekä hedelmiä. Mitään omaa ei tarvitse. Isosta leikkipaikasta puhumattakaan. Kahvilan ajatus on toimia olohuoneena asiakkaille ja siinä he todella onnistuvat. Tunnelma on kodinomainen ja kahvila on voittoa tavoittelematon. Valikoimassa on hyvä tarjonta erikoisruokavalioille.

ANNANTALO KAHVILA SKIDILÄ

Keskustasta Annantalosta löytyy lapsille tarkoitettu oma kahvila! Annantalosta löytyy myös mahtavaa tekemistä lapsille ja erilaisia kulttuuritapahtumia. Menu on edullinne ja lapsiystävällinen, myös erikoisruokavaliot on huomioitu. Arkisin tarjolla 11-14 on vegaanista ja gluteenitonta pastaa. Kahvila on auki myös viikonloppuisin.

MAKERS

Aivan ihana kahvila Makers löytyy Lauttasaaresta. Kahvila on hyvin olohuonemainen ja kotoisa. Lapsille löytyy pieni leikkinurkka ja vaunut ovat tervetulleita. Valikoimassa on keittolounasta, salaattibowleja, gluteenittomia vohveleita suolaisina ja makeina sekä raakakakkuja. Täällä olen käynyt useita kertoja, erityisen paljon ennen lasta. Valikoim aon vain todella hyvä ja herkullinen!

FAZER OODI

Uudessa Oodi kirjastossa on mahtava paikka käydä lasten kanssa kahvilla tai lounaalla. Tilaa riittää ja vaunut mahtuu. Samalla voi nauttia upeasta arkkitehtuurista ja kulttuurista. Oodin kolmannessa kerroksessa on lastenosasto ja kahvila. Ensimmäisestä kerroksesta saa lounasta ja samassa kerroksessa toimii myös Helsingin kaupungin Leikkipuisto Loru, jossa joka päivä ohjelmaa lapsille mm. lorutuokioita.

FAZER STOCKMANN

Stockmannin Fazer ravintolasta saa todella hyvää lounasta ja edulliseen hintaan (8-11€). Ravintolassa on leikkipaikka, syöttötuoleja ja hoitopöytä. Vaunutkin mahtuvat pöydän viereen, eli myös vauvan kanssa voi mennä. Itse lounastan Fazerilla usein. Onhan siellä usein aika komeita miehiäkin samaa aikaa lounaalla ja saa silmänruokaa samalla! Muutamaa kerrasta alempaa löytyy vielä erillinen hoitohuone, jossa voi esimerkiksi imettää rauhassa. Tilassa on mikro, hoitopöytä ja syöttötuoleja.

RAVINTOLA LOISTE

Jos haluaa syödä hienommin lasten kanssa, niin Ravintola Loiste on siihen oikea vaihtoehto. Pöytäliinat löytyy, mutta niin löytyy myös leikkipaikka ja syöttötuolit hoitopöytineen. Lapsille on oma menu, josta löytyy oikeasti järkevää ja hyvää syömistä ainaisten nakkien ja ranskisten sijaan.

RAVINTOLA CASA MARE

Ravintolan missiona on olla yhtä isoa perhettä. Ja lapset kuuluvat perheeseen, joten täällä on lapset todella hyvin huomioitu. Leikkipaikka löytyy ja ikioma ruokalista.

kuuma_iida-12.JPG

LAPSIYSTÄVÄLLISET KAHVILAT ILMAN LEIKKIPAIKKAA

ROOTS

Vegaaninen kahvila, jonne on tervetulleita niin eläimet kuin lapsetkin. Täällä olen jättänyt vauvan ulos nukkumaan itkuhälyttimellä ja nähnyt vaunut ikkunasta. Vaunut ovat olleet tervetulleet myös sisälle. Paikan lounas on niin hyvä ja kaikki vegaaniset kahvilaherkut on todella herkkuja. Vohvelit erityisesti!

KUUMA (suljettu)

Kuuma-kahviloita löytyy kaksi. Toinen on Albertinkadulla ja toinen keskustassa Kämp Galleriassa. Molemmissa vaunut ovat olleet tervetulleita ja syöttötuoli löytyy. Mikroa ei ole, mutta maito on aina lämmitetty kuumassa vesihauteessa. Henkilökunta on todella ihana aja ystävällistä ja herkut hyviä! Saa vegaanista ja gluteenitonta. Kuvat on otettu Albertinkadun Kuumassa.

LA TORREFAZIONE KAMPPI

Kampin La Torrefazioneen on esteetön kulku hisseillä. Kampin Korttelissa on muitakin kivoja ruokapaikkoja. Kahvilasta saa hyvää lounasta ja herkullisia kahveja. Vaunut saa hyvin pöydän viereen ja lapsilla on liikkumatilaa. Lapsille saa myös omia annoksia. Kampin kauppakeskuksessa on myös hyvä hoitohuone ja leikkihuone lapsille 4. kerroksessa.

PAULING KULMA

Hyvää kahvia, herkullinen salaattilounas ja hyvä aamupala. Hieman hintava tosin, mutta sijaitsee keskustassa. Kahvila on kahdessa tasossa, mutta vaunuilla pääsee hyvin ostoskeskuksen kautta molempiin kerroksiin esteettömästi. Kahvila on usein täynnä ja sen takia vaunuilla voi olla ahdasta, mutta aina ovat mahtuneet ja tilaa järjestynyt. Syöttötuoleja löytyy ja Kluuvin kauppakeskuksesta hoitopöytä.

RAVINTOLA SUNN

Todella todella hyvä lounas! Ja todella hyvä brunssi. Ja onko upeampaa kuin katsoa ikkunasta Tuomokirkkoa? Ravintolan sijainti on upea ja katosta roikkuvat kristallikruunut ovat huippeat. Vaunuille on esteetön kulku hissillä ravintolaan ja ne on saanut ottaa sisään ravintolaan. Henkilökunta on ollut aina hyvin ystävällistä.

KITCHEN AND TABLE (CLARION HELSINKI)

Täällä söin lounasta juuri tänään! Ravintola on astetta hienompi, eli annokset on pieniä, heh. Mutta niin hyvää ja palvelu oli aivan ensiluokkaista. Vaunuille oli hyvin tilaa, syöttötuoleja löytyi ja merinäköala. Henkilökunta snaoi, että heillä olisi esimerkiksi talviloman ajaksi rakennuttu leikkinurkkaus ja haluavat ottaa huomioon kaikki asiakkaat.

SILVOPLEE

Helsingin parasta kasvisruokaa! Esteetön sisäänpääsy vaunujen kanssa ja syöttötuoleja löytyy. Ruokaa löytyy myös lasten makuun ja se maksetaan kilohinnan mukaan. Sen mukaan, kun syö, myös maksaa. Tilaa on hyvin, eikä pöudät ole toisissaan kiinni, ei travitse stressata, että taaporo tai vauva häiritsisi.

GARGO

Gluteenitonta, maidotonta ja ilman valkoista sokeria! Lapsille on omaa astronautin pastaa, aika mahtavaa. Vaunut voi huoletta jättää ulos ja vauvan nukkumaan, isoista lasi-ikkunoista on suora näköyhteys vaunuihin. Syöttötuoleja löytyy. Lapset ovat enemmän kuin tervetulleita.

MUUT LAPSIYSTÄVÄLLISET PAIKAT

IPANAINEN (suljettu)

Aivan ihana Ipanainen. Ipanainen on lastentarvikeliike, jossa toimii myös lastenvaatekirpputori. Ipanaisesta löytyy leikkipaikka ja sinne on esteetön kulku. Ipanaiseen voi tulla omilla eväillä. Sieltä löytyy keittiö, jossa on sohva, pöytä ja paljon syöttötuoleja. Ipanienn myy myös soseita, naksuja ja mehuja lapsille. Ipanaisella voi aina keittää kahvit ja teet ilmaiseksi. Olen monesti pysähtynyt Ipanaiseen ihan voin syöttämään vauvan ilman ostamista ja se on todellakin ok!

HELSINKIMISSIO ALBERTIN OLOHUONE

Albertin olohuone on paikka, jossa lapsiperheet ja seniorit kohtaavat. Paikka on tosiaan olohuone, eli lapset saavat vapaasti liikkua ja leikkiä. Vanhemmat saavat nauttia kupin kahvia kädet vapaana. Muuta syömistä ei ole tarjolla, mutta omat eväät on sallittuja.

-Iida

KUVAT/ Pinja Mitrovitch

12 kommenttia

Hapsu 26.2.2019 - 15:58

Listalta puuttuu ihana Kahvila Blossom Agricolan kirkolta. Vaunut saa eteiseen (ei pöydän viereen) ja kahvilassa on pieni leikkinurkka ja leluja lapsille. Kun säät lämpenee, voi juoda kahvinsa myös rauhaisalla sisäpihalla jonne saa vaunut pöydän viereen. Lounasta ei ole mutta hyvää kahvia/teetä ja pientä syötävää. Miinusta siitä, ettei ole erikseen lastenhoitohuonetta hoitopöydällä, mutta oon aina selvinnyt ihan vessan lattialla vaan kun on oma alusta mukana.

Toinen erinomainen on nukketeatteri Sampon Satumainen kahvila Erottajalla. Vaunut jätetään alas pihalle, mutta kahvilasta saa edullista keittolounasta ja herkkuja myös. Paljon tosi kivoja leluja, noin vuoden ikäisestä eteenpäin lapset viihtyy kyllä hyvin. (Ennen sitäkin tietty mut lattia on vähän ahdas makoilevalle vauvalle).

Vastaa
iidaafel 1.3.2019 - 10:07

Hei ihanaa! Ihan uusia minulle, kiva käydä katsastamassa!

Vastaa
Ee 26.2.2019 - 16:03

Bruket Café Kalliossa, http://www.bruketcafe.fi/
Herkullinen lounas ja suussasulavat leivonnaiset. Alakerran kahvilatila todella tilava; rattaiden kanssa mahtuu hyvin. Myynnissä myös smoothie-pusseja pienille ja hoitohuone. Lapset erittäin tervetulleita!

Vastaa
iidaafel 1.3.2019 - 10:07

Ihana kuulla!

Vastaa
Irkku 26.2.2019 - 16:29

Alppilan kirkolla Autre Chose Cafe. Avoinna ti-pe. Leikkipaikka ja tilaa olla sen verran pienten lasten kanssa, jotka eivät karkaile portaisiin.

Vastaa
iidaafel 1.3.2019 - 10:08

Totta, siellä olen itsekin käynyt! Kirkolla on itiksessä myös Snellu Cafe, jossa tehdään lounasta hävikkiruoasta ja maksaa 2€!

Vastaa
Lenana 26.2.2019 - 18:42

Dylan Arabia Arabianrannassa. Kattava ja monipuolinen lounasbuffet (huikee salaattipöytä), brunssit viikonloppuisin. Paljon syöttötuoleja ja lasten astiat, leikkipaikka ja jopa telkkari ja dvd:t isommille lapsille.

Vastaa
Niin 26.2.2019 - 20:23

Dylan Arabia on ymmärtääkseni suljettu kokonaan muutama kuukausi sitten.

Vastaa
BT 26.2.2019 - 19:34

Bon Temps cafe Meilahdessa on hyvä lasten kanssa.

Vastaa
iidaafel 1.3.2019 - 10:08

Kiva kuulla!

Vastaa
HeidiMa 26.2.2019 - 20:14

Hyvä postaus, ollaan käyty lasten kanssa paaaaljon ulkona syömässä. Oon miettinytkin että ois kiva jakaa tätä mun tietoa 🙂 Block by Dylanin Etelärannassa! Brunssit testattu vauvan ja taaperon kanssa, ihan huippu, eli tilaa rattaille ja syötävää lapsille.

Ravintola Kaarti tilava ja leikkipaikasta plussa, brunssi todella hyvä!

Wäinö Kallio, täälläkin käyty brunssilla, ei erityisesti lapsiperheille suunnattu, hyvin mahduttu kuitenkin sekaan 🙂

Erityismainintoja lapsiystävällisyydestä Daddy Greenille, Bites Vallilalle, Capperille, Il Birrificolle, Nghty Burgerille ja Puttelle!

Vastaa
iidaafel 1.3.2019 - 10:08

Hei ihan mahtavaa, kiitos sinulle!

Vastaa

kommentoi postausta