Home » Hyvän olon herkku

Hyvän olon herkku

by Iida Åfeldt

CSC_0936.JPG

CSC_0939.JPG

Herkkut pyörii mielessä pitkin päivää. Töissä mietin toisinaan, että mitä hyvää tänään. Kotiin päästessä on usein jo kova nälkä ja himottaisi syödä jotain hyvää. Kovassa nälässä tulee ahmittua ja jälkeen päin voi olla melko syyllinen olo. Paras keino on tietysti tehdä ruoka valmiiksi odottamaan jääkaappiin ja napata se sieltä töiden jälkeen. Hyvän ja täyttävän ruuan jälkeen saattaa tehdä mieli hyvää, mutta sitten on hyvä odottaa 10 minuuttia ja juoda 0,5-1 l vettä. Ja herkkunälkä on taltutettu! Olen myös huomannut sen, että herkut kannataa syödä aamulla. Tietenkin kulutat ne, kun syöt ne aamulla, mutta omalla kohdallani saan niistä aamulla tarvitsemani tyydytyksen eikä loppupäivänä teekkään mieli mitään hyvää.

CSC_0944.JPG

CSC_0946.JPG

Omaan ruokavaliooni eivät kuulu valkoinen sokeri, viljatuotteet eikä maitotuoteet. Pullamössö herkkuja ei juurikaan tee koskaan mieli, sillä sokeririippuvuudestani olen kutakuinkin päässyt eroon. Mutta kyllä niitä herkkuja vain löytyy, jotka sopivat tähänkin ruokavalioon. Pahinta maidottomaan ruokavalioon siirtymisessä reilu kaksi vuotta sitten oli suklaa. Ja se on kyllä edelleenkin. Suklaa on se ainut heikkous, jossa olen saattanut sortua ja tehdä poikkeuksia. Suklaa kaikissa muodoissa maistuu. Suklaan rakastaja aloittaa aamunsa tietenkin syömällä aamukahvin kanssa raakasuklaata. Mieletön herkku, joka valmistuu hetkessä. Tarvikeet löytyvät minulta aina ja varioin ohjeita mieleni mukaan. Tällä hetkellä saa vielä suomalaista mustikkaa, joka pääsi täytteeksi tähän suklaaseen!

Raakasuklaa

(vegaaninen, raaka)

 

n. 50g kaakaovoita

2 rkl kookosmannaa

2 rkl raakakaakaojauhetta 

2 rkl lucumaa

1/2 tl macaa

2 rkl tocoa

1 tl soijalesetiiniä

ripaus hyvää suolaa

 

Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa. Sulavat noin 35-45 asteessa. Kun seos on täysin sulanut, lisää kuivat aineet ja sekoita. Kaada suklaa silikoniseen muottiin. Ennen suklaan kaatamista muottiin, laita muotin pohjalle haluamasi täytettä. Tässä käytettiin mustikkaa ja cashew -pähkinä murskaa sekä merisuolaa. Suolaa ei ollut lisätty raakasuklaaseokseen vaan ripoteltu muottiin. Tykkään itse suolahipuista suklaassa. Suklaa laitetaan pakkaseen n. 20 minuutiksi, jonka jälkeen se on valmista. Sen voi valmistaa myös jääkaapissa, jolloin odotusaika on pidempi. Suklaa on kuitenkin hyvä säilyttää jääkaapissa.

 

– Iida

 

kommentoi postausta