Home » Ihana juhlaviikonloppu

Ihana juhlaviikonloppu

by Iida Åfeldt

Vietin viikonloppuna synttäreitäni ennakkoon. Täytän lokakuussa 30 vuotta. Lokakuussa on myös laskettuaikani ja päivä on oikeasti ihan sama kuin äidillä silloin, kun hän odotti minua. Saa siis nähdä saanko synttärikaiman vai miten käy! Tämän takia päädyin pitämään kolmekymppiset ennakkoon.

Pohdin pidänkö synttäreitä ollenkaan. Olisihan kolmekymppisiä voinut juhlia vaikka vuoden päästä jälkikäteen tai jättää välistä kokonaan. Toisaalta se tuntuu juhlan arvoiselta asialta, tietynlaiselta etapilta elämässä. Isojen juhlien järjestäminen ei kuitenkaan tässä hetkessä tuntunut hyvältä, sillä raskaus on loppusuoralla ja olo sen mukainen. Päädyin sitten järjestämään pienet juhlat ennakkoon.

Halusin synttäreiltä aikaa ystävien kanssa. Sellaista lapsetonta aikaa ystävien kanssa tulee vietettyä ihan liian vähän ja vauvan myötä taas hetkellisesti vielä vähemmän. Päädyin järjestämään synttärit Lapland Hotel Bulevardissa. Päästiin siis ystävien kanssa yhdeksi yöksi hotelliin, omalle lomalle. Lapland Hotel Bulevardi tarjosi käyttööni Artic DeLuxe Spa huoneen, jossa oli sauna ja kylpyamme (*huone saatu). Toisen huoneen kustansin itse, jotta kaikki halukkaat ystävistäni pääsivät majoittautumaan.

Alkuun söimme Lapland Hotel Bulevardin Lappi makupalalautaset, jotka toimitettiin huoneeseen (*saatu) ja skoolasimme vapaalle. Myöhemmin suuntasimme Ravintola Nollaan, jonne vein ystäväni syömään. Olimme isompi seurue, joten olin etukäteen varannut pöydän ja meille oli tarjolla neljän ruokalajin ryhmämenu. Kaikki mitä suuhun laitoin, oli täydellistä. Siis ruoka oli todella hyvää, ihan jokainen annos ja kohtuullisen hintaista. Ehdottomasti lämmin suositus! Ravintolan herkkujen jälkeen kävimme vielä keskustassa moctaileilla.

Ilta meni hotellihuoneessa saunoen ja kylpien. Olin varannut huoneeseen kasvo- ja jalkanaamioita, joita sitten teimme. Makoilimme kylpytakeissa isolla sängyllä, juttelimme, nauroimme ja söimme taas. Olin tilannut iltapalaksi huoneeseen Crunch Brunch juustolautasia, jotka oli aivan mielettömiä. Nauroin, että minun juhlani ovat selkeästi syömistä syömisen perään. Kävimme nukkumaan puolen yön aikaan ja sovimme, että tähdätään seuraavana aamuna yhdeksän aikaan aamupalalle.

Olin etukäteen kuullut, että Lapland hotelleissa on todella hyvä aamupala ja odotinkin sitä innolla. Oikeasti se oli vielä parempi kuin mitä odotin. Aamupalalla oli mieletön tunnelma. Valaistus oli hieman hämyisä ja tilassa soi rauhaisa musiikki. henkilökunta ohjasi pöytiin ja tarjoili juomat, kuten teen ja erikoiskahvit. Palvelu oli todella hyvää, joka täydensi kyllä hyvää aamupalakokemusta. Aamupallalla oli kaikkea aivan ihanaa, herkullisen hyvää kaurasuurimoista haudutettua puuroa, tahnoja, levitteitä, tuoretta leipää, smoothieta, shotteja ja tuoreta vihanneksia, kasviksia sekä hedelmiä pilkottuna. Lisäksi henkilökunta valmisti toiveiden mukaisia munakkaita. Aamupala meni kyllä hotelliaamupalojen ykköseksi.

Aamupalan jälkeen koomasimme taas yhdessä kasassa hotellihuoneen sängyssä. Kellon lähestyessä puolta päivää, oli aika lähteä jatkamaan matkaa. Jokainen suuntasi siitä sitten omaan suuntaansa, yksi Lappeenrantaan, yksi Kuopioon, toinen bussiin ja toinen junaan. Oloni oli onnellinen ja haikea samaan aikaan. Kotona vähän itkettikin.

Vuorokausi ystävien kanssa oli ollut todella ihana ja todella tarpeellinen. Nautin todella paljon yhteisestä ajasta, hyvästä ruoasta, yöunista ja jutteluista. Sain juuri sellaiset synttärijuhlat kuin halusin, tämä kaikki oli juuri sitä mitä tähän hetkeen tarvitsin. Ympärilläni on ihana joukko ihmisiä, joita saan kutsua ystävikseni. Se on mahtava juttu, vaikka samalla tunsinkin haikeutta. Haikeutta siitä, että moni asuu kauempana ja ihanan yhteisen ajan jälkeen piti taas sanoa hyvästit hetkeksi. Haikeutta siitä, että kaikki ihana loppuu aikanaan ja on aika palata maan pinnalle. Vaikka ilman arkea nämä erityiset hetket eivät erottuisi.

Kaiken kaikkiaan hotellisynttärit olivat aivan loistava valinta. Ei mitään siivoiluja tai järjestelyjä itsellä, kuhan vain saapua paikalle. Kaikki tarjottava oli myös ulkoistettu. Ihanan helppoa ja mahdollisti sen, että kaikki sai nauttia ja rentoutua. En ostanut huoneeseen mitään koristeita, kuten ilmapalloja, sillä niillä ei olisi tehnyt seuraavana päivänä mitään. Päädyin ainoastaan ostamaan kukkakimpun, joka oltiin toimitettu huoneeseen jo valmiiksi. Se toimi huoneen koristeena ja sen sai otettua mukaan kotiin toisin kuin ilmapallojen kanssa olisi ollut. Nyt kukat koristavat kotia vielä monta päivää ja muistuttavat näistä ihanista juhlista!

Nyt on hyvä aloittaa arki, meidänkin perheen lomat loppuivat viime viikkoon!

-Iida

6 kommenttia

Aamu 17.8.2022 - 08:54

Sä teet tosi hyviä yhteistöitä!!! Näitä hotelliyhteistöitä on näkynyt, mutta sun tekemänä saa itsenikin haluamaan juuri tuonne ehkä muuten vain yöksi tai sitten juhlimaan vaikka omia synttäreitä. <3

Vastaa
Iida Åfeldt 17.8.2022 - 16:53

Kiitos, todella kiva kuulla!

Vastaa
Outi 17.8.2022 - 14:45

Kiitos Iida kun kirjoitat vielä blogia! <3 Harmittaa, kun niin monet blogit ovat täysin hiljentyneet ja sisältö siirtynyt Instaan, jota itse en jaksa seurata feediin jatkuvasti puskevien mainosten ja muiden turhien sisältöjen vuoksi. Ja komppaan edellistä kommentoijaa – sinun yhteistyösi ovat aina todella laadukkaasti toteutettuja ja "brändiisi" sopivia, joten selvästi käytät hyvää harkintaa siinä, millaisiin yhteistöihin lähdet mukaan. Ihanaa loppukesää ja odotusaikaa sinulle ja perheellesi! <3

Vastaa
Iida Åfeldt 17.8.2022 - 16:55

Voi kiitos, aivan ihana palaute! Olen iloinen, että yhteistöistä välittyy juuri se mitä taustalla onkin!
Ihanaa loppukesää sinne <3

Vastaa
Mimi 22.8.2022 - 21:59

Samaa mieltä Outin kanssa, ihana kun kirjoitat säännöllisesti blogiisi 😊 Musta on jotenkin sujuvampaa lukea blogipostauksia verrattuna IG-feediin ja tarinoihin. Kaikki postauksesi ovat kyllä hyvää ja viihdyttävää luettavaa 😊 Ihanat synttärit oli sinulla, ja ihana että pääsit näkemään kavereita ja juhlistamaan synttäreitäsi porukalla 💞 Hotelli ja sen palvelut vaikuttivat hyvälle.

Vastaa
Iida Åfeldt 23.8.2022 - 12:12

Onpa ihana kuulla, kiitos sanoistasi! <3

Vastaa

kommentoi postausta