Home » joulukortti-ideoita

joulukortti-ideoita

by Iida Åfeldt

Siinä missä muilla on jouluvalmistelut hyvässä vauhdissa, niin minä vasta alotan! Jos siellä on muitakin viime hetken askartelijoita, niin tässä on teille muutamia kortti-ideoita! Sain itse juuri joulukortit tehtyä. Näistä tuli tosi kivoja! Kortteja menee lahjojen mukana läheisille ja varhaiskasvatuksen henkilökunnalle. Muutama kortti lähtee myös postitse ilahduttamaan pidemmällä asuvia ystäviä.

Kaikki kortit on todella simppeleitä ja tehty mahdollisimman vähillä tarvikkeilla. Ne on helppo toteuttaa ja hyvin onnistuu myös lapsenkin kanssa. Näissä voi käyttää erivärisiä kartonkeja ja maaleja, ihan sen mukaan mitä kotoa löytyy. Itse ostin kartongit Sinellistä, halusin luonnonläheisen fiiliksen ja päädyin kierrätyskartonkiin.

Viime vuoden kortit löydät alta olevasta linkistä, siellä myös kivoja värikkäämpiä lasten kanssa tehtäviä kortteja!

Vuoden 2020 joulukortti-ideat

Joulupallot

tarvikkeet: kartonkia, askartelumaalia ja tussi

Leikkaa korttipohja sopivana kokoon. Kaada maalia laakealle alustalle. Käytä esimerkiksi juomalasia joulupallon painamiseen. Itse käytin shottilasia pieneen joulupalloon ja juomalasia suurempaan palloon. Kasta lasi suuaukko edellä maaliin ja paina lasi tämän jälkeen kartonkiin.

Kun maali on kuivunut piirrä tussilla nauhat palloihin ja kirjoita joulutervehdys!

Joulukuusikortti

tarvikkeet: kartonkia, kuviollista paperia, liimaa ja tussin sekä halutessa tähtitarroja

Leikkaa korttipohja sopivan kokoiseksi. Leikkaa kuviollisesta paperista eri kokoisia “kuusia”, eli kolmioita. Tässä voi käyttää lähes mitä vain paperia tai kartonkia, joka erottuu korttipohjasta. Se voi olla kuviollista tai yksiväristä. Taita kuuset kahtia ja liimaa kiinni kartonkiin keskeltä, jolloin ne jäävät reunoilta irtonaisiksi. laita latvoihin tähtitarrat tai piirrä halutessasi tähdet. Kirjoita joulutervehdys käsin tai käytä dymoa, leimoja tai tulostinta tekstin luontiin. Kortti toimii vaaka- ja pystysuunnassa.

Joulukranssi

tarvikkeet: kartonkia, maalia, nauhaa ja tussi

Leikkaa sopivan kokoinen korttipohja. Painele maalia sormella korttipohjaan. Luo siitä ympyrän muotoinen kuten kranssi. Anna kortin kuivua. Kun kortti on kuivunut tee saksilla kaksi reikää kranssin yläpuolelle. Pujota nauha rei’istä ja tee rusetti. Kirjoita tussilla jouluntoivotukset. Kortti toimii vaaka- ja pystysuunnassa.

Tähtikortti

tarvikkeet: kahta erilaista kartonkia, tarroja ja tussi

Leikkaa korttipohjaan kaksi viiltoa terävällä veitsellä (esim. keittiöveitsi) tai tee viillot saksilla vaakasuunnassa.Tee taustasta erottuvasta kartongista tähti. Itse käytin glitteröityä kartonkia, mutta mikä vain muukin sopii. Tähti on helppo tehdä esimerkiksi piparkakkumuottia apuna käyttäen, jos sellainen sattuu löytymään. Pujota tähti viiltojen läpi ja kirjoita jouluntoivotukset tähden päälle jääneeseen osaan.

4 kommenttia

Riikkis 17.12.2021 - 16:52

Aivan ihania ideoita, kiitos näistä! 🙂 <3

Vastaa
iidaafel 17.12.2021 - 21:58

Ihana kuulla, kiitos!

Vastaa
Viktoriia 20.12.2021 - 21:30

Kiitos ihanasta kortista ja lahjoista !😊💗 Hyvää ja rauhallista joulua!💗

Vastaa
iidaafel 21.12.2021 - 13:11

Voi kiitos kovasti, toivottavasti pidit! Ihanaa joulua <3

Vastaa

kommentoi postausta