Home » kaiketonta leipää

kaiketonta leipää

by Iida Åfeldt

CSC_0344.JPG

 

CSC_0342.JPG

Sunnuntai! Mikä ihana syy lopettaa viikonloppu leipomalla leipää. Tämän leivän ohje on Ella Woodwardin kirjasta Deliciously Ella. Se on gluteeniton, maidoton, munaton, sokeriton… eli kaiketonta leipää. Yritykseni vegaanisesta leivästä ovat olleet melko huonoja, sillä leipä ei ole koostumukseltaan ollut kuin oikea leipä. Leipä himo kun kuitenkin välillä iskee, niin tämä on hyvä hillitsijä! Leikkasin siivuja myös pakkaseen, jolloin leipää on saatavilla hädän hetekllä. Lisäksi leipä sopii välipalaksi esimerkiksi avocadon kanssa ja ruuan lisukkeena tietysti. Nyt ohjeeseen, jotta pääset sinäkin kokeilemaan!

CSC_0336.JPG

Siemenleipä

1 leipä

 

200g manteleita

260g kurpitsansiemeniä

200g täysjyväriisijauhoa

90g auringonkukansiemeniä

3 rkl psylliumjauhetta

3 rkl kuivattuja yrttejä, itse käytin Provencen yrttisekoitusta

2 rkl chia-siemeniä

ripaus suolaa

pippuria

6 dl kylmää vettä

 

Hienonna mantelit ja puolet kurpitsansiemenistä monitoimikoneessa tai tehokkaassa blenderissä jauheeksi. Kaada jauhe kulhoon ja sekoita jauheen joukkoon loput kuivat aineet, mausteet ja siemenet. Kaada lopuksi joukkoon 6 dl kylmää vettä ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan seistä noin tunti, jotta se turpoaa. Taikinan tulisi tällöin olla paksua ja veden imeytynyt. Laita uuni 200 asteeseen. Kaada taikina leivinparilla vuorattuun leipävuokaan tasaisesti ja anna paistua noin 45 minuuttia. Voit myös kumota taikinan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja muotoilla sen leivän malliseksi. Leivän ei tule olla paksu, se ei muuten jähmety, leivän paksuuden on hyvä olla 5-7 cm. Itselläni ohjeen mukaisesti tehtynä sain kaksi leipää, sillä pidin leivän paksuuden 5 cm paikkeilla.

CSC_0338.JPG

 

CSC_0340.JPG

Toivottavasti päädyt kokeilemaan tätä kaiketonta leipää, joka maistuu ihanalta erilaisten levitteiden kanssa sekä sellaisenaan!

Leppoisaa sunnuntaita,

-Iida

kommentoi postausta