Home » Kaikki keittiöremontista

Kaikki keittiöremontista

by Iida Åfeldt

Kaupallinen yhteistyö Nixi-kaluste

Ostamassani ensiasunnossa on juuri alkanut keittiöremontti. Kun ostin asuntoa, tiesin, että keittiö olisi uusittava. Keittiö oli alkuperäisessä kunnossa ja aikaa nähnyt. Se kanssa olisi voinut elää vielä muutaman vuoden, mutta koin kaikkein helpoimmaksi ryhtyä keittiöremonttiin tässä kohtaa, kun emme vielä asu asunnossa. 

Mistä keittiöremontti lähti liikkeelle?

Aloitin remontin suunnittelun selaamalla keittiökuvia Instagramista ja Pinterestistä. Talletin mieleisiä kuvia. Googlasin keittiöremontteja ja hain sitä kautta myös inspiraatiota. Tutkin eri keittiötä valmistavien yritysten nettisivuja ja somekanavia. Olin etukäteen kuullut hyvää Nixistä ja tutustuin yritykseen paremmin. Ihania luonnonläheisiä sävyjä, kauniita muotoja ja ajatonta tyyliä. Lisänä kuitenkin ripaus persoonallisuutta. Heidän värimaailmansa tuntui heti omalta ja kaapistoista löytyi monia mieluisia malleja, jonka takia otin sitten Nixi-kalusteeseen yhteyttä. 

Sovimme tapaamisen keittiösuunnittelija Hannele Törnqvistin kanssa. Tapaamisella Hannele kartoitti ajatuksiani ja toiveitani tulevan keittiön suhteen. Kerroin hänelle millaiset värit puhuttelee minua ja millaisesta tyylistä pidän. Katselimme keittiöni pohjapiirrustusta ja kuvia keittiöstäni. Mietimme mitä mahdollisuuksia tila meille antaa ja miten niiden puitteissa voisimme saada toimivan keittiön. Ensimmäisen tapaamisen pohjalta hän piirsi hahmotelman uudesta keittiöstä. Siitä hiominen kohti lopullista, tilaukseen menevää keittiötä, alkoi! 

Miksi Nixi?

Päädyin Nixi-kalusteen keittiöön ja olen kyllä äärimmäisen tyytyväinen valintaani. Alusta asti minulle oli selvää, että haluan panostaa keittiössä laatuun ja Nixi on tunnettu juuri laadustaan. Halusin sijoittaa tulevassa kodissani juuri keittiöön, sillä keittiö on paikka, jossa yleensä vietetään eniten aikaa. Halusin keittiön olevan myös sijoitus tulevaisuuteen. Laadukas ja ajaton keittiö nostaisivat asunnon arvoa. 

Nixi on kotimainen perheyritys ja kaikki heidän kalusteensa valmistetaan omalla tehtaalla Seinäjoella. Nixillä on myös Avainlipputunnus osoituksena siitä, että tuotteet valmistetaan Suomessa. Kaikki kalusteet valmistetaan mittatilauksesta. Oma tehdas mahdollistaa sen, että asiakkaita voidaan palvella yksilöllisesti toiveiden mukaan. Melkein mikä vain on mahdollista. Nixillä on myymälöitä kattavasti eri puolilla Suomea, jonne pääsee tutustumaan tuotteisiin ja suunnittelemaan itselle mieleistä kokonaisuutta. 

Minulle tämä on ollut ensimmäinen keittiö, jota koskaan remontoin. En olisi voinut kuvitellakaan selviytyväni tästä ilman ammattitaitoista keittiösuunnittelijaa. Hannelella on vuosien kokemus keittiösuunnittelusta ja se todella näkyi. Hannele osasi nähdä monia sellaisia asioita keittiössäni, joita en olisi itse osannut nähdä tai ottaa huomioon ilman häntä. Hän antoi paljon ideoita ja kertoi miten keittiöstä saataisiin paras mahdollinen siinä tilassa ja niissä neliöissä mitä meillä on. Hän sai ajatuksistani niistä heti kiinni tai oikeastaan tiesi jo mitä ajattelen ennen kuin ehdin kertoa sen ääneen. Hän näki hei minusta mitkä on minun värini ja sai kiinni tyylistä, jota toivoin keittiöltä.

Nixillä saa aidosti henkilökohtaista palvelua. Hannele on painottanut useasti, että hänelle voi aina soittaa. Nixillä ollaan asiakasta varten. Asiat on hoituneet tosi hyvin tähän asti ja minusta asiakkaana on pidetty kyllä hyvä huoli koko ajan. 

Nixi on toiminut jo yli 45 vuoden ajan ja tuntuu hyvältä tietää, että vuosienkin päästä voin kontaktoida heitä, jos keittiööni tulee jotain tarpeita tai tarvitaan uutta osaa johonkin kalusteeseen. Nixillä tiedän kuka keittiöni on suunnitellut ja mistä se tulee.

Millainen keittiöstäni tulee?

Kotini keittiö on kahdella seinällä ja tila on kompakti. Halusin keittiöremontilla luoda tilan tuntua. Minulle oli tärkeää, että keittiö olisi valoisa ja avara. Halusin keittiön antavan mielikuvan suuremmasta tilasta kuin mitä se oikeasti onkaan. Tämän vuoksi jääkaappi ja pakastin vaihtavat paikkaa toisaalle, jotta saadaan tilaa ja valoa keittiöön ja ruokailutilaan. Lisäksi valitsin keittiöön kaapistot, joissa ei ole nuppeja tai kahvoja ja näin keittiön ilme on selkeämpi. 

Halusin tulevaan keittiöön myös laskutilaa sekä säilytystilaa. Jos joku vanhassa keittiössä oli kohdillaan, niin juurikin nämä kaksi asiaa. Uuteenkin keittiöön tulee muutama alakaappi, mutta pääosin laatikoita, sillä koen ne kaappeja käytönnöllisempinä. Silloin kaikki tavarat näkee helposti ja ne saa otettua sieltä käyttöön. Uudessa keittiössä on myös yläkaapit, sillä säilytystilaa tarvitsee aina. Haluan, että tavaroilla on omat paikkansa, eikä ne vie tilaa keittiön tasolla. 

Uusi keittiö on sävyltään vaalea, muttei valkoinen. Halusin jotain muuta kun täysin valkoista. Lisäksi keittiöön tulee tumma puutaso. Taso on tammea. Se tuo upeasti väriä kokonaisuuteen ja tuo keittiön esiin. Kaikki kodinkoneet uusitaan tässä yhteydessä myös ja ne tulee integroituna jääkaappia ja pakastinta lukuun ottamatta. Kaikki kodinkoneet tulevat teräksen värisinä. Allas on myös teräksinen ja näin ollen kaikki sopii sitten todella hyvin yhteen. 

Sävyt näyttävät tosi hyviltä yhdessä ja teräksiset kodinkoneet tuovat keittiöön tiettyä rouheutta. Olen todella tyytyväinen ja tuskin malttaisin oikeasti odottaa keittiön valmistumista!

Mitä odotan eniten?

Ostin tulevan kotimme kesällä. Loppuvuodesta hallintaoikeus siirtyi viimein minulle ja remontti voitiin aloittaa. Tuntuu, että en enää millään jaksaisi odottaa, kun kaikki on valmista ja pääsisimme muuttamaan. Vaikka oikeasti nythän on käsillä vain loppusuora. 

Jotenkin kaikki on niin uutta, jännittävää ja kutkuttavaa. Ensimmäinen remonttikokemus ja ensimmäinen oma asunto. Olen asunut seitsemässä vuokra-asunnossa muutettua omilleni. Jokaisessa asunnossa on ollut aivan erilainen keittiö ja varustustaso on ollut usein hyvinkin heikko. Nyt saan jotain sellaista, jonka suunnitteluun olen saanut itse vaikuttaa. Tämä keittiö on juuri minun mieleeni. Keittiö on selkeä, tyylikäs, ajaton, toimiva ja kaunis.

Näin mielessäni, kun astelen aamulla keittiöön ja napsautan kahvinkeittimen päälle. Nostan aamupalatarvikkeet jääkaapista tammitasolle. Hetken päästä pyydän lapset syömään pöydän ääreen. Voi aloittaa jokaisen aamuni ihaillen keittiötäni. Istua pöydän ääressä, katsoa lapsia ja katsoa keittiötä. Onhan se kodin sydän! Sitä minä odotan eniten! Niitä yhteisiä arjen hetkiä keittiössä. 

Uskomatonta nähdä se sitten siinä paikoillaan. Yhteisen suunnittelutyön tulos vihdoin käsinkosketeltava. Parasta tulevassa keittiössä on varmasti kaikki! Odotan miltä kaikki sävyt näyttää yhdessä! Odotan isoa jääkaappia ja iso pakastinta! 

Onneksi ei enää kauaa. Vanha keittiö on jo purettu ja uusi keittiö saapuu tällä viikolla!

9 kommenttia

Mimosa 15.1.2023 - 23:04

Odotan innolla kuvia uudesta keittiöstänne🤩

Vastaa
Iida Åfeldt 16.1.2023 - 09:33

Mäkin!! Odotan, että pääsen näyttämään sen blogin puolella!

Vastaa
Essi 16.1.2023 - 13:31

Näitä sun kirjoituksia (blogissa ja instankin puolella) on ihana lukea. Vaikka aihe ei aina olisi näin iloinen ja kutkuttava, kirjoitat silti tosi kauniisti ja elämänmyönteisesti. Näistä tulee niin hyvä olo, ihan niistä arkisitakin asioista. Kaikkea hyvää uuteen kotiin! ☺️

Vastaa
Iida Åfeldt 16.1.2023 - 17:39

Kiitos, onpa ihana kuulla!

Vastaa
Aino 16.1.2023 - 15:07

Meillä on uudiskohteessa Nixi keittiö, kodinhoitohuone ja kylppärikalusteet. Allekirjoitan kaiken mitä kirjoitat palvelusta ja laadusta 👌👌👌 Siis niin uskomattoman asiantunteva ja ammattimainen ote, ja tasaisen turvallinen matka yhdessä on ollut heti ensitapaamisesta lähtien. Terveisiä vaan Nurmon Nixin Nikolle! 😃 t. Vihreän keittiön kokki
Ps. Innolla odotan myös sun keittiön valmistumista. Siitäkin tulee varmasti upea! 🤩

Vastaa
Iida Åfeldt 16.1.2023 - 17:40

Ihan mahtavaa! On tämä keittiöremppa vasn niin jännittävää! Ihania hetkiä teille uuteen keittiöön❤️

Vastaa
Vierailija 17.1.2023 - 20:51

Apua, miten muut on saaneet niin hyvää palvelua Nixiltä! Meillekin heitä suositteli hyvä ystävä, jolla on upea keittiö. Meiltä Nixin ihminen tuhlasi vain aikaa ja katosi lopulta kuin maan nielemänä. Minustakin on kyllä kiva nähdä millainen Iidan keittiöstä tulee! 🙂

Vastaa
Iida Åfeldt 18.1.2023 - 22:22

Voi ei, onpa todella harmi kuulla! Toivottavasti laitoit palautetta Nixille!

Vastaa
Keittiöremontti on valmis 18.3.2023 - 16:17

[…] Kun astuu meille sisään, näkee heti eteisestä keittiöön. Keittiö on käytäväkeittiö, eli keittiö on rakennettu kahdelle vastakkaiselle seinälle. Kettiösuunnittelijani Hannele Törnqvist Nixiltä piti tärkeänä, että näkymä eteisestä keittiöön on avara ja linjakas. Tämän takia jääkaappi ja pakastin siirrettiin ja keittiön molemmat seinät tehtiin yhtä pitkiksi. Vanhassa keittiössä toinen seinä oli pidempi kuin toinen. Jääkaappi ja pakastin myös blokkasivat näkymän keittiöön eteisestä katsottaessa. Voit katsoa kuvat keittiöstä ennen remonttia tästä blogipostauksesta.  […]

Vastaa

kommentoi postausta