Home » Kehu, kannusta ja kiitä

Kehu, kannusta ja kiitä

by Iida Åfeldt

DSC_0716.JPG

Minulla on aina ollut ystävinä naisia. Olen töissä naisvaltaisella alalla. Jo lapsena oli nähtävissä se, että kolmaspyörä oli kaveriporukassa liikaa. Tuntuu, että erityisesti naisilla on tapana arvostella, puhua pahaa ja juoruilla keskenään. Ja todella jo lapset tekevät tätä. Muistan sen omasta lapsuudestani ja näen samaa myös työssäni lasten kanssa.  Ja tämä asetelma voi vain muuttua, jos naiset toimisivat yhteen hileen niin sanotusti.

Koemme toisemme kilpakumppaneina ja vihollisina. Olemme kateellisia toisillemme. Tai ainakin itse olen ja useinkin! Ja saatan olla kateellinen jonkun upeasta instagramfeedistä tai blogiyhteistyöstä. Tai parisuhteesta tai asunnosta. Erityisesti tällä some aikakaudella on erittäin helppo levittää pahaa, sanoa anonyymisti ilkeitä asioita ja arvostella ja kritisoida toisten tekemisiä. On myös helppo kasvattaa kateellisuutta sisällään, kun viestintää on niin paljon. Milloin jonkun upea aamupalakattaus herättää syvää kateellisuutta ja milloin saliselfie.  Kateellisuus on negatiivinen tunne, jolla ruokit omaa pahaa oloa ja levität sitä muille esim. ilkeän kommentin muodossa. Sinulla on paha olla ja pian on myös kommentin vastaanottajalla.

DSC_0720.JPG

Todellisuudessa meidän tulisi yhdistää voimamme. Alkaa toistemme haukkumisen sijaan kehua toisiamme, kannustaa toisiamme ja viedä toisiamme eteenpäin. Yksin uurastamisen sijaan tulisi tehdä yhdessä. Toisen menestyminen tai urakehitys ei tarkoita, ettetkö sinä voisi menestyä ja olla hyvä siinä mitä teet. Meidän naisten tulisi puolustaa toisiamme, ei toimia toisiamme vastaan. Me ollaan samalla puolella, tiimikavereita, ei vihollisia. Meidän tulisi auttaa toisiamme kukkimaan.

Kukaan ei pärjää yksin tai pääsee yksin niin hyvään lopputulokseen kuin yhdessä. Tähän sopii loistavasti afrikkalainen sananlasku:” Jos haluat kulkea nopeasti mene yksin. Jos haluat kulkea kauas mene yhdessä.”

Toisen ilon jakaminen ja toisen auttaminen ovat tärkeitä asioita ja mahdollista toteuttaa pienessäkin mittakaavassa. Etenkin huomaan blogimaailmassa, että toista ei haluta auttaa, koska se voisi viedä ideasi, viedä kontaktisi tai viedä yhteistyökuviosi. Mutta auttaminen ei ole keneltäkään pois. Toisen menestyminen, ei poista sinun mahdollisuuttasi menestyä. Parhaiten molemmat pääsee eteenpäin auttamalla toisiaan.
Meillä on mahdollisuus antaa omastamme toiselle ja lisätä hyvän määrää maailmassa.

Me jokainen varmasti tunnemme jonkun, jonka kohtaamisesta tulee aina parempi olo. Se positiivinen ihminen, valovoimainen tyyppi, josta saa hyvää energiaa. Tämä tyyppi osaa nähdä valon myös sinussa ja tuoda sen esiin. Hän saa meistä sellaista hyvää esille, jota emme itse huomaa ja se johtaa lopulta ihmeisiin, jossa hyvä kiertää. Ja kun kaksi valovoimaista tyyppiä kohtaa niin syntyy iltotulitusta.

Jos olet itse jo puhjennut kukkaan ja huomaat nupun, auta nuppua puhkeamaan! Puhu kauniimmin, kehu ja puolusta. Se, että annat hyvää, lisää omaa hyvääsi ja muiden hyvää.

Toivon sulle aivan ihanaa viikon alkua ja paljon hyviä ajatuksia!

-IidaDSC_0721.JPG

DSC_0712.JPG

 

1 kommenttia

Mariiianne 15.11.2017 - 19:38

Heippa Iida! Tämä on kyllä niin totta! Itsekin naisvaltaisella alalla työskennellessä olen huomannut lähes jatkuvaa toisten arvostelua ja melkein kyttäämistä. Luin nuorena kirjan nimeltä “Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät auta toisiaan” ja tämä kirja sai minut ajattelemaan sitä, miten voisi itse toimia oikein. Olen ottanut tämän asian työpaikallani puheeksi ja koska voimme muuttaa kaikki vain itseämme ja omia sanomisiamme, sovimme yhdessä, että paras tapa pysyä positiivisena, on olla kuuntelematta muiden valitusta. 🙂 Ehkä positiivisuuden kautta saisi tätäkin asiaa parannettua.

Vastaa

kommentoi postausta