Home » Tapailet vääriä miehiä

Tapailet vääriä miehiä

by Iida Åfeldt

Olet vain tapaillut vääriä miehiä. Kiitos. Todellakin juuri näin. Tämän postauksen myötä sain taas palautetta somessa ja sähköpostitse, että tapailen vääriä miehiä.

Ja olen ihan samaa mieltä. Olen tapaillut ihan vääriä miehiä. Mutta mistä hemmetistä tietää miehen olevan väärä?

Moni on koko elämänsä tai suuren osan elämää yhdessä väärän miehen kanssa. Jotkut huomaavat 10 vuoden avioliiton jälkeen, että mies on ollut väärä ja on aika etsiä se oikea. Itsekin seurustelin 6 vuotta ja olin siinä luulossa, että mies on oikea. Hän muuttui täysin vääräksi fyysisen väkivallan takia, johon riitti se yksi kerta.

Kun tapaa miehen, ei sitä heti tiedä onko mies väärä. Toki meillä on tiettyjä asioita ja arvoja, joita haluamme oikealla miehellä olevan, eli usein näiden ulkopuolelle jäävä on väärä. Mutta se ei ihan niin yksinkertaista ole. Mukavia miehiä on paljon ja monen kanssa on helppo kuvitella jotain enemmän ja sitä vaikeampaa on saada selville onko mies väärä. Erittäin moni voi alkuun tuntua oikealta.

Tämä monesti johtaa siihen, että etsit kohtaamastasi miehestä vain virheitä, jotka toimivat todisteina väitteelle, että mies on väärä. Lähtökohtaisesti et näe mitään hyvää kun etsit virheitä. Eihän kukaan halua tuhlata aikaa väärän miehen tapailuun! Mitä nopeammin se selviää, sen parempi. 

Usein itsekin mietin ekan tapaamisen jälkeen, tuleeko toisia treffejä. Mietin paljon, että onko miehellä mahdollisuutta olla oikea. “Se sanoi näin, tarkoittaakohaan se, että se on sellanen ja sellanen”.

Haluat etsiä kaikkea mahdollista, jotta voit todeta miehen vääräksi. Kuten sanoin, olisi hirveää antaa itsestään kaikki ihmiselle ja viettää useita vuosia ihmisen kanssa, joka ei ole oikea. Itsekkin kyylään ja stalkkaan ja pohdin eleitä, puhetta ja käytöstä. Etsin todisteita, sille miksi mies on huono, miksi minun ei kannata antaa miehelle aikaa, miksi minun ei kannata ihastua mieheen. Vaikka kaiken tämän analysoinnin sijaan voisin antaa miehelle mahdollisuuden olla se oikea ja keskittyä hyvän näkemiseen. Ja kysehän on paljon pelosta, pelkäämme, että hukkaamme aikaa ihmiseen, joka ei ole aikamme arvoinen. Emme halua ihastua väärään mieheen, koska emme halua pettyä, emme halua särkeä sydäntä. Mutta mikä on pahinta mitä voi tapahtua, jos antaa mahdollisuuden?

-Iida

IMG_3268.JPG

 

kommentoi postausta