Home » Kesäinen pastasalaatti

Kesäinen pastasalaatti

by Iida Åfeldt

Hellepäivinä tulin huomanneeksi, ettei lapselle oikein maistunut mikään ruoka. Ja ei sinällään ihme, sillä eihän näin aikuisellekaan. Tekee mieli vain jotain kevyttä, raikasta ja viileää ruokaa. Pastasalaatista onkin tullut meidän kesän suosikkiruoka. Se on ihan mahtava tarjottava myös vieraille tai juhlissa. Salaatti säilyy myös hyvänä jääkaapissa ja maistuu myös seuraavana päivänä ilman, että olisi vetistä. Se on loistava eväsretkelle tai piknikille, kun lämmitystä ei tarvita ja se on kuitenkin täyttävää.

Salaattia voi varioida todella paljon. Tähän sopii todella paljon oliivit tai kaprikset, jos ne miellyttää omaa makua. Oliivien kanssa sopii myös paprika ja maissit! Lisukkeena voi tarjota fetaa, mozzarellaa, kanaa tai tofua, jolloin salaatti pysyy vegaanisena tai vegaanista juustoa pilkottuna kuutioiksi. Lisukkeet voi myös laittaa esille erikseen, jolloin jokainen voi lisätä haluamiaan täytteitä salaattipohjaan. Itse tällä kertaa tarjosin salaattia fetan kanssa ystäville. He ihastuivat ja meidän tehdessä vastavierailu, sain samat tarjottavat!

Käytin salaattiin gluteenitonta pastaa. Parhaiten koostumuksensa säilyttää Rummo ja Urtekram. Ne ovat kiinteitä myös seuraavana päivänä. Pestona tässä on vegaaninen Urtekramin pesto. Se on todella hyvää!

kommentoi postausta