Tein tosi hyvää ja nopeeta ruokaa! Ajattelin jakaa sen teillekin.
Kesäkurpitsa on nyt sesongissa ja todella edullista, maksoin neljästä kesäkurpitsasta 82 senttiä. Uunissa hautuneena se on lisäksi tosi hyvää!
Käytin tässä ruuassa kesäkurpitsan kaverina nyhtökauraa, mutta ihan yhtä hyvin tässä voi käyttää vaikka jauhelihaa tai muuta mikä itselle hyvältä vaihtoehdolta tuntuu. En ole mikään suuri nyhtökauran ystävä, sillä se on aika prosessoitu elintarvike, mutta vähän kyseenalaiset fiilikset on lihastakin. Ja tässä ruuassa nyhtökaura maistu kyllä tosi hyvältä ja mielelläni lisään kasvisruokaa elämään, jotenkin sekin taas uudelleen korostuu lapsen kanssa. Tuskin lapsesta kasvisruokailijaa tulee, mutta haluaisin kasvisruuan olevan se pääjuttu ja liha vain satunnaista.
KESÄKURPITSAPAISTOS NYHTÖKAURALLA
4 annosta
1 sipuli
1 prk (400 ml) tomaattimurskaa makuna yrtit
1 kasvisliemikuutio
3-4 kesäkurpitsaa
1 paketti (240 g) nyhtökauraa makuna tomaatti
1 tl suolaa
1 rkl kookossokeria
pippuria
tuoreta yrttejä (käytin pervekkeen antimia, oreganoa, minttua, persiljaa…)
200 g juustoraastetta
Uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele uunivuoka.
Paloittele kesäkurpitsat. Itse tein noin sentin siivuja, jotka vedin puoliksi.
Pilko sipuli ja paista tilkassa öljyä paistinpannussa. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio sekä mausteet. Pilko haluamiasi tuoreita yrttejä joukkoon. Seos on valmis, kun liemikuutio on sulanut joukkoon.
Sekoita tomaattikastike, kesäkurpitsat ja nyhtökaura yhteen uunivuuassa. Laita vuoka uuniin noin 20-30 minuutiksi, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Ota ruoka hetkeksi uunista ja lisää juustoraasta. Laita takaisin uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes juusto raaste on saanut väriä ja sulanut. Tarjoile!
-Iida
4 kommenttia
Uijui – kuulostaa hyvältä! Menisköhän tuohon tonnikalakin?
Oi nam! Toimis varmaan tosi hyvin 🙂
Hei Iida! Tiesitkö että nyhtökaura ei ole sen prosessoidumpaa ruokaa kuin leipä.
Kiitos kommentista!