Home » Kortti on paras lahja

Kortti on paras lahja

by Iida Åfeldt

Minulta kysytään usein mitä varhaiskasvatuksen henkilöstölle voisi vielä lahjaksi. Jotain haluaisi antaa, muttei mitään turhaa. Mitään ei tarvitse antaa, työntekijänä aina ajattelen, etten tarvitse mitään. Olen aina ilahtunut ja ollut kiitollinen, jos olen jotain saanut, muttei pidä antaa mitään. Äitinä kuitenkin asiaa tarkastelee toiselta puolelta. Sitä haluaa antaa jotain, sillä tuntee niin suurta kiitollisuutta ja haluaa sen ilmaista. Mitään suurta ja kallista sen ei tarvitse olla. Monilla voi olla useita lapsia ja monia muistettavia.

Kortti on ehdottomasti paras. Olen säästänyt jokaisen kortin, jonka olen urallani saanut lapselta. Parhaita ovat lasten itsetehdyt kortit, joihin on usein piirretty minun kuvani. Korttiin voi kirjoittaa henkilökohtaisen palautteen tai antaa isomman lapsen itse sanella mitä kyseisestä aikuisesta tulee mieleen. Olen itse saanut lahjaksi myös maalauksia, taideteoksia ja lapsen kertomia tarinoita. Palautteen ja kiitoksen kuuluminen työstä tuntuu todella hyvältä, sillä harvoin sitä kuulee, vaikka moni sitä varmasti ajattelee.

Oma lapseni lopetti varhaiskasvatuksessa kevään osalta ja halusin muistaa henkilökuntaa. Hän menee sitten syksyllä toiseen päiväkotiin. Tein jokaiselle kortin, johon kirjoitin henkilökohtaisen palautteen. Korttien mukana annoin kukkaset. Olihan tämä erityisesti minulle itselleni ollut suuri matka. Opin luottamaan, että lapseni pärjää ilman minua ja hänellä on turvallisia aikuisia ympärillä. Henkilökunta oli mahtavaa ja he loivat minulle olon, että voin jättää lapseni hyvillä mielin. He viettivät lapseni hereilläoloajasta suuren osan, oikeastaan enemmän kuin minä itse, jolloin ansaitsivat kiitoksen. He tarjosivat syliä, turvaa, huolenpitoa ja pedagogisesti rakennetun ympäristön kasvaa ja kehittyä. Vaikka monet lapset ovat olleet poissa varhaiskasvatuksesta tänä keväänä ja osa on varmasti poissa kesän ylikin, voi kortin lähettäminen päiväkotiin esimerkiksi postilla olla kiva juttu lapselle toteuttaa.

Korteissa olen käyttänyt Brotherin P-touch CUBE-tarratulostinta. Tarratulostin on ollut käytössäni puoli vuotta ja pidän siitä valtavasti! Kuten kirjoitin ensimmäisessä yhteistyöpostauksessa, on kyseessä todellinen askartelijan unelmalaite! Tarratulostimella saa tulostettua eri värisiä tarroja eri leveyksin, erilaisin fontein, kehyksin ja kuvioin. Lisäksi sille voi tulostaa myös satiininauhaan! Personoitu satiininauha kukkasen ympärillä tai lahjaan sidottuna kiinnittää kyllä huomion.

Tarratulostimen käyttömahdollisuudet on todella monipuoliset ja sitä voi hyödyntää hyvin moneen. Se toimii paristoilla (6 x  AAA alkaliparisto), ladattavalla akulla (NiMH-akku HR03) tai verkkolaitteella. Malli ei sisällä verkkolähdettä eikä paristoja, ne on ostettava erikseen. Itse käytän tarratulostinta paristoilla, tykkään siitä, ettei mitään johtoja ole. Laitteen mukana tulee 12 mm leveä TZe-tarranauha (valkoinen pohja/musta teksti) 4 m, takuukortti ja pika-asennusopas. Tuoterekisteröinnillä laitteella on 3 vuoden takuu.

Tarran suunnittelu ja tulostus tapahtuu puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta. P-touch CUBE yhdistetään Bluetoothin avulla Brotherin omaan sovellukseen. Sovelluksessa on helppoa suunnitella tarroja, oikeastaan sitä vähän hurahtaa hommaan. Omia tarroja voi myös tallentaa jatkoa varten. Puhelimeen yhdistäminen ja tulostaminen on helppoa. Ja jotenkin ihmeellistä, painan puhelimesta tulosta ja niin se vain tulee ulos pienestä tarratulostimesta! Erityisesti lapsista tarrojen tulostaminen on hauskaa ja jännittävää puuhaa. Lisää Brotherin P-touch CUBEsta voit lukea tästä.

Tein itse kuvassa näkyvän kukkaskortin Eemin päiväkodin henkilökunnalle. Erilaiset kasvit ja yrtit ovat kivoja viemisiä ja tarratulostimella voi tehdä niihin kylttejä tai koristella satiininauhalla. Herneenversoa voi laittaa kasvamaan vaikka metalliseen hernari-tölkkiin ja tulostaa ympärille satiininauha kivalla tekstillä.  Kortin tekeminen sujuu isommalta lapselta jo todella hienosti itse ja on hyvää treeniä saksien käyttöön. Korttiin tarvitaan eriväristä kartonkia, liimaa, sakset ja halutessa lapsen kuvan.

Tämä ihana aurinko onnistuu jo ihan pieneltäkin taiteilijalta. Teokseen tarvitsee kartonkia, sormivärejä ja askartelusilmät. Maalauksen kuivuttua voi auringolle liimata silmät ja säteet paikalleen. Aurinkoinen kortti ilahduttaa saajaansa varmasti! Kyytiin voi laittaa saippuakuplia, joista on varmasti iloa päiväkodin pihalla yhteisesti.

Kahvi ja jäätelö kuuluvat yhteen! Paketti kahvia ilahduttavat aina, jos ei itse juo, niin päiväkodin kahvihuoneessa se menee hetkessä. Alalla työntekijät ostavat omat kahvinsa/teensä. Ihania jäätelöitä syntyy kartongista ja puutikuista. Koristeeksi voi liimata vielä oikeita strösseleitä! Isompi leikkaa ja liimaa jo itse. Pienemmän kanssa voi maalata jäätelön. Jäätelöpallot on tehty ilmallolla, johon on puhallettu vähän ilmaa, kastettu se maaliin ja painettu kartongille. Onnistuu siis hienosti jo pienenkin taiteilijan kanssa.

Tarratulostinta jälleenmyy mm. seuraavat:

Brotherin verkkokauppa

Veikon kone

Data Group

Verkkokauppa.com

Askarteluissa käytin seuraavia tarroja ja nauhoja:

Vaaleanpunainen -satiininauha – kullanvärinen teksti 12 mm
Mintunvihreä -satiininauha – kullanvärinen teksti 12 mm

Musta tarranauha – valkoisella tekstillä 9 mm

Valkoinen tarranauha – mustalla tekstillä 12 mm

2 kommenttia

Ina N 25.5.2020 - 16:39

Ihana idea!

Ei liity postaukseen, mutta sun blogin banneri on aivan ihana, kaunis ja tosi kuvaava! Ihastelen sitä aina, kun avaan blogisi. 🙂

Vastaa
iidaafel 25.5.2020 - 21:43

Hei kiitos, onpa tosi kiva kuulla!

Vastaa

kommentoi postausta